Σσσσσ… Ψίθυροι – Υποψήφιος δήμαρχος Casa de Papel στην Κομοτηνή – Εβαλε κόκκινη φόρμα

ΑΚΟΥ
Με ρυθμούς χελώνας η διοίκηση του, οκνηρία-αδιαφορία τα χαρακτηριστικά της και λόγια χωρίς αντίκρισμα. Όχι άλλα παραμύθια από τον Μέτιο:
ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΞΑΝΘΗ – 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ / μέρος 1ο (θα έχει και συνέχειες).
159 σημεία δράσεων (!?!) του Μέτιου το 2017 έγιναν 334 🙂 το 2019! Ο κόσμος κοιτάει γύρω του και απορεί που να είναι όλα αυτά. Εικονική πραγματικότητα και πραγματική εικόνα:
Ο κάθετος άξονας Ξάνθης αποτελεί έργο ουσίας και όχι απλά μία ακόμη οδική σύνδεση με τη Βουλγαρία. Στην ολοκλήρωση του θα εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες χιλιάδων Ξανθιωτών που σήμερα ταλαιπωρούνται σε ένα επικίνδυνο δρόμο. Είναι ανεπίτρεπτο μία κύρια οδική αρτηρία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και να μην προχωράει τάχιστα η βελτίωση της.
(Από άρθρο του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Μιχάλη Αμοιρίδη στο fb για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης προς τη Βουλγαρία και την αδιαφορία της διοίκησης Μέτιου στην Περιφέρεια ΑΜΘ)
-Στασιμότητα και χαμένα τρία χρόνια…Τα είπε όλα μέσα σε λίγες σειρές ο Μιχάλης  Αμοιρίδης…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμη δεν μπήκαμε (επίσημα τουλάχιστον…) στην προεκλογική περίοδο και τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με πρωταγωνιστή ποιόν; Τον…Τσέπελη! Ο Υποψήφιος Δήμαρχος λοιπόν που θα οδηγήσει  τον Δήμο στο…Μέλλον του, μίσθωσε ένα ακίνητο μέσα στο Δροσερό, στη συνέχεια έβαλε συνεργείο και το…έβαψε στα χρώματα του συνδυασμό του και κυριολεκτικά «Κράτος εν κράτει», δημιούργησε κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας….εκλογικό κέντρο μέσα στον οικισμό και μάλιστα και με….ανθρώπους του μέσα και έξω από αυτό, προκειμένου να το…περιφρουρήσουν. Εικόνες που είδανε χθες το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν δικαίως την οργή όλων των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών, αφού επαναλαμβάνω, ακόμη δεν ξεκίνησε καν η προεκλογική η περίοδος!
Κι όλα αυτά, όταν για την λειτουργία ενός εκλογικού κέντρου η νομοθεσία είναι σαφέστατη!
Εκτός αν αυτή δεν ισχύει για τον…κύριο Τσέπελη! Και τους μετ’ αυτού!
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ξάνθης Βάσω Παυλακάκη, επισκέφθηκε τον νέο Μουφτή Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, μετά τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη

Υποψήφιος δήμαρχος Casa de Papel στην Κομοτηνή -Εβαλε κόκκινη φόρμα

Φανερά επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά Casa de Papel του Netlix και η οποία σάρωσε, φαίνεται πως είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος στην Κομοτηνή που κατεβαίνει στις εκλογές 2019.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος», Κώστας Καραϊσκος, προφανώς θαυμαστής του «Καθηγητή» ή του «Μπερλίν» ή κάποιου άλλου εκ των πρωταγωνιστών του Casa de Papel, «μπήκε» στην γνωστή κόκκινη φόρμα και φωτογραφήθηκε για τους διαφημιστικούς σκοπούς της παράταξής του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο υποψήφιος δήμαρχος έχει βάλει στο μάτι το δημαρχείο της πόλης και θέλει να το «κλέψει».

Ο πρωταγωνιστής του διαφημιστικού πάντως δεν έβαλε ποτέ τη στολή των πρωταγωνιστών του Casa de Papel, απλώς έκανε photoshop το κεφάλι σε φωτογραφία της δημοφιλούς σειράς και δημιούργησε το διαφημιστικό του για τις εκλογές 2019.

Τα σχόλια πάντως στην τοπική κοινωνία για την επιλογή αυτού του διαφημιστικού δίνουν και παίρνουν. Μένει να φανεί αν τελικά με την ιδέα του ο επικεφαλής του Σπάρτακου θα πείσει τους συμπολίτες του να τον στηρίξουν στην κάλπη

Την Τετάρτη 17 Απριλίου (στις 14:00) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

Την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 14:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης

Έγκριση του από 27/03/2019 πρακτικού διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης» (συντάκτης Κυριάκος Πεπονίδης, Πρόεδρος Επιτροπής)

Έγκριση πρακτικού ανοίγματος οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού με τίτλο: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΤΗΝ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED»

Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από οικισμούς του Δήμου Ξάνθης» (συντάκτης Κυριάκος Πεπονίδης)

Κατάρτιση όρων διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης κυλικείου εμβαδού 6τμ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Ξάνθης (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)

Ο Πρόεδρος

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Αντιδήμαρχος Ξάνθης

Κάηκε κατοικία στα Καλύβια

Μόλις την τελευταία στιγμή κατάφερε να γλιτώσει  μια ηλικιωμένη γυναίκα  στα Καλύβια της Οργάνης, όταν η κατοικία στην οποία διέμενε πήρε, για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους, φωτιά. Χάρη στην συνδρομή των κατοίκων του χωριού απομακρύνθηκαν  τα ζωντανά της οικογένειας. Έκκληση απευθύνουν οι κάτοικοι της περιοχής μέσω της ΕΡΤ Κομοτηνής για την μόνιμη παρουσία πυροσβεστικού οχήματος στα ορεινά της Οργάνης για την άμεση αντιμετώπιση, χωρίς καθυστέρηση, τέτοιων συμβάντων. Επίσης, σημειώνουν την ανάγκη στήριξης της εξαμελούς  οικογένειας, καθώς η κατοικία της καταστράφηκε ολοσχερώς.

Συνελήφθη 45χρονος στη Ξάνθη μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα!

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές  ώρες της 12-4-2019, σε Επαρχιακή Οδό του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, 45χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αληθεύει ότι οι σοβαρές φωνές που υπάρχουν σε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, ήδη εκφράζουν τις αντιθέσεις τους με συγκεκριμένες πρακτικές και συμπεριφορές που ακολουθεί ο «αρχηγός» τους; Αντιθέσεις που εκφράζουν και δημόσια, διότι οι άνθρωποι είπαν να εκτεθούν πολιτικά, όχι όμως και να «ρεζιλευτούν» με πράγματα που ήδη προκαλούν μόνο γέλιο στους απλούς πολίτες; Για να δούμε λοιπόν, τι άλλο θα δούμε…

Πάνω από 190.000€  στην Σαμοθράκη ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας, για το 2019, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000,00 ευρώ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως αυτούς τους δήμους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εξαιτίας των αυξημένων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Γι΄ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό.

Εκτός από τον πληθυσμό, πλέον θα λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά άλλοι παράμετροι όπως η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, καθώς και τα επίπεδα της ανεργίας και της φτώχειας.

Οι εν λόγω ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ανάμεσα στους 88 Δήμους της χώρας που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση βρίσκεται και ο Δήμος Σαμοθράκης στον οποίο αναλογεί το ποσό 194.900 €.

Δέμα με φιαλίδια υγρής μεθαδώνης παρέλαβε απο μεταφορική εταιρία 30χρονος στην Κομοτηνή

Συνελήφθη την Πέμπτη (11-4-2019) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 30χρονο αμέσως μετά την παραλαβή δέματος από μεταφορική εταιρία, το οποίο περιείχε τρία (3) πλαστικά φιαλίδια με υγρή μεθαδώνη, συνολικού βάρους 497 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δύο συλλήψεις στην Καβάλα για ρευματοκλοπή

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 62 και 57 ετών, διότι, όπως προέκυψε, προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τις οικίες τους στην Καβάλα.

Αντίθετοι οι δικηγόροι στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής

Την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, επαναλαμβάνει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η συντονιστική επιτροπή επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες Νομικές Σχολές, ιδίως δε της Κομοτηνής για προφανείς λόγους.