ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η απολογία του Γιάννη Μπούτου για την αβάντα που έκανε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου

Ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης που επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ αφού προηγουμένως χαιρέτισε το…μισό καφενείο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το γραφείο του, ήταν ο αξιότιμος ο κύριος Τσέπελης. Για να δούμε…ποιοι άλλοι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη κατεβαίνει οριστικά υποψήφιος ο Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, αφού απέτυχε τελικά να καταρτίσει συνδυασμό για τον Δήμο Αβδήρων…

Η φωτογραφία που βλέπετε άλλωστε τα λέει όλα μόνη της. Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ.Χασάν Ογλού Φερτούν που κατεβαίνει με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ!

(σ.σ. Μετά από αυτό βλέπω δεύτερη Κυριακή τη μάχη μεταξύ Γ. Τσιτιρίδη και Σάκη Κριτσίνη να εξελίσσεται σε μετωπική σύγκρουση…)

…….

*Πολύ τον χάρηκα χθες τον Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης κ.Γιάννη Μπούτο να….απολογείται για την αβάντα που έκανε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, προκειμένου να πείσει τους Νεοδημοκράτες ότι όλα τα έκανε…για να πάει μπροστά η…Περιφέρεια, διότι είναι υπέρ της…συνεργασίας!

Και σ’ ανώτερα κύριε Μπούτο!!!

….

*Σημειώνω ότι ο κύριος Μπούτος αρχικά θα κατέβαινε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη κι ήταν μάλιστα και στη συγκέντρωσή του στην Αλεξανδρούπολη…

Στη συνέχεια όμως φοβούμενος ότι δεν θα εκλεγεί, έκανε…στροφή και κατεβαίνει στο…Δήμο Ξάνθης με τον Τσέπελη!

Ενώ για να τον «αμείψει» ο κύριος Μέτιος, τον έστειλε σε διάφορα ταξίδια της Περιφέρειας στο Εξωτερικό μαζί με την επίσης εκλεκτή του κυρία Κυριακή Αλατζά…! Μέχρι και την Φιλανδία αν δεν κάνω λάθος πήγανε…Και σχόλιο από μένα ουδέν…

…..

*Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης υλοποίησε σήμερα περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου ΓΕΛ της πόλης μας και μελών του Κυνηγητικού Συλλόγου Ξάνθης.

Η δράση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. και αφορά τη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δενδρυλλίων και θάμνων σε χώρο πρασίνου κατά μήκος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου πλησίον στη σιδηροδρομική γραμμή, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολίτων σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις του Δήμου Ξάνθης, αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου και της αξίας των δασών, αλλά και στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους νέους από τα πρώτα στάδια της ζωής τους.

 

*Είδηση. Το Εφετείο δικαίωσε τους 55 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Κομοτηνής!

Αναδρομικά θα λάβουν πίσω τα χρήματα που τους κόπηκαν λόγω των μειώσεων που έφεραν τα μνημόνια!

….

*Αναλυτικότερα: Το Εφετείο δικαίωσε τους 55 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, οι οποίοι διεκδίκησαν δικαστικά τα χρήματα που τους κόπηκαν λόγω των μειώσεων που έφεραν τα μνημόνια.

Η απόφαση εκδόθηκε πριν λίγη ώρα και το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στον “Χ” ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΔΕΥΑΚ κος Σκαρλατίδης. Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση αφορά 55 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, που ζητούν αναδρομικά τα χρήματα που τους κόπηκαν λόγω των μειώσεων που έφεραν οι πρώτοι μνημονιακοί νόμοι και ανέρχονται σε περίπου 1,3 εκ. ευρώ, με τις διεκδικήσεις να φτάνουν πλέον, μαζί με τους τόκους, στα 1,8 εκ. ευρώ.

…..

*Σημειώνω ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ είχαν κερδίσει την πρωτόδικη απόφαση, με την επιχείρηση να κάνει έφεση, η οποία συζητήθηκε στις 10 Οκτωβρίου. Όμως για μεγάλο διάστημα, παρόλο που η απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή, τηρούσαν στάση αναμονής μιας και η υπόθεση των ΔΕΥΑ είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε σήμερα δικαιώνει τους εργαζόμενους και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

*Για απόπειρα ιχθυοκλοπής συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 41 ετών, μεσημβρινές ώρες την Δευτέρα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής.

….

*Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για παράνομη αλιεία και κλοπή αλιευμάτων με πόντιση αλιευτικών εργαλείων (διχτυών) στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και συγκεκριμένα σε περιοχή μισθωμένη από τον αλιευτικό συνεταιρισμό με τη χρήση αυτοσχέδιας πλωτής ξύλινης κατασκευής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τα στελέχη του Λιμενικού, όπου εντόπισαν την αυτοσχέδια πλωτή ξύλινη κατασκευή ενώ ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, πεζοί, στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φαναρίου  Πόρτο Λάγους.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγους του  Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν 1500 μέτρα διχτυών από μεσηνέζα (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝΤ) και η αυτοσχέδια πλωτή ξύλινη κατασκευή.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ