ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ο Γιάννης Παπουτσόγλου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πασχάλη Λύρατζη!

*Ο Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης θα εκπροσωπήσει σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες της «Α» την Κυβέρνηση, στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις της Δευτέρας 25 Μαρτίου για την Εθνική Επέτειο.

*Μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη που έκλεισε χθες για το ψηφοδέλτιό του τον δημοφιλή Γιάννη Παπουτσόγλου, ένα από τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας…

Και υποψήφιο με την παράταξη του Χρίστου Πούλιου στις Δημοτικές εκλογές του 2014!

….

*Με το ψηφοδέλτιο του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου κατεβαίνουν οριστικά τόσο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτούν, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος και αδελφός του Χασάν Ογλού Ορχάν.

….

*Στο μεταξύ ένα ακόμη πελώριο ΟΧΙ εισέπραξε ο Μανώλης Τσέπελης εδώ και αρκετές μέρες από την Χρυσάνθη Τσούκα, σύζυγο του πολιτευτή των ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη, που κατεβαίνει τελικά με το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

…..

*Επίσης και ο γνωστός d.j. Γιώργος  Παπαδόπουλος είπε το ΝΑΙ και κατεβαίνει με το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του Δήμαρχου  Ξάνθης και μάλιστα έκανε και ειδική σελίδα στο fb για τους φίλους του!

…..

 

*Για μετά το Πάσχα προγραμματίζονται οι πρώτοι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά λιμάνια που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποκλείεται βέβαια ο προγραμματισμός αυτός να μην ακολουθηθεί, καθώς το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά, κάτι το οποίο παραδοσιακά σημαίνει επιπλέον καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων.

…..

*Σύμφωνα με πληροφορίες σε γραμμή προτεραιότητας από το Ταμείο έχουν μπει τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Οι δύο διαγωνισμοί θα «τρέξουν» παράλληλα, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να συμμετάσχουν και στους δύο, αν αυτό επιθυμούν.

*Ειδικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που υπολειτουργεί, καθώς έχει μόλις επτά άτομα προσωπικό, συγκεντρώνει ήδη όπως φαίνεται από δημόσιες δηλώσεις αμερικανικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, καθώς εκεί θα αναπτυχθεί το έργο του πλωτού σταθμού υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για τη διεύρυνση των πηγών φυσικού αερίου της χώρας και την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού. Ρόλο στα ενεργειακά μπορεί να παίξει και το λιμάνι της Καβάλας, καθώς στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι να αξιοποιήσει το σχεδόν υπό εξάντληση υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της Νοτίου Καβάλας ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (UGS).

*Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην παραχώρηση δραστηριοτήτων στα 10 λιμάνια που ελέγχει (Αλεξανδρούπολη – Βόλος – Ελευσίνα – Ηγουμενίτσα -Ηράκλειο – Καβάλα – Κέρκυρα – Λαύριο – Πάτρα- Ραφήνα) και όχι στην πώληση των Οργανισμών Λιμένων, όπως έγινε στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Σε δεύτερη φάση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Βόλου.

…..

*Καθησυχαστικός ως προς την ενδεχόμενη επίδραση που θα μπορούσε να έχει στα Δωδεκάνησα και γενικά τον ελληνικό χώρο το γεωτεκτονικό καθεστώς, στο οποίο εντάσσεται ο προχθεσινός  σεισμός στην Τουρκία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ας ευχηθούμε ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μην έχουμε τα χειρότερα..

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Έχω την εντύπωση ότι «πολλές καρδιές» θα «ματώσουν» στην κυριολεξία στις επερχόμενες δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και θυμηθείτε ότι θα «θρηνήσουμε» πολλά… «θύματα» των περιστάσεων, αφού καθώς φαίνεται και το χρήμα είναι πολύ αλλά και τα συμφέροντα…!

Το περίεργο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που «φωνάζουν» και «υβρίζουν» αυτούς που είναι κατά του Μέτιου και του Τσέπελη, είναι μόνο οι…ευνοούμενοι από το εν λόγω δίδυμο…

Που ωστόσο θέλουν παράλληλα να τα «αρπάξουν» και από τους…αντιπάλους τους! Και με τον αστυφύλαξ δηλαδή αλλά και με τον χωροφύλαξ…

Η ΚΑΤΙΝΑ