Τη 15η ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ  ΟΙ “ROBOFROGS” ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “ΜΕΤΑΓΝΩΣΗ” ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 – 17 Μαρτίου ο πανελλαδικός διαγωνισμός ρομποτικής First Lego League στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός τελείται  υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και αφορά παιδιά ηλικίας 9 – 16 ετών.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως θέμα το Διάστημα και τίτλο «Into Orbit». Στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 6 προκριματικοί γύροι, από τους οποίους οι 54 ομάδες βρέθηκαν στον τελικό της Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από την πόλη μας, οι οποίες προέρχονταν από τα προκριματικά του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα του  Εκπαιδευτικού Κέντρου Μεταγνώση «RoboFrogs» της πόλης μας. Χαρακτηριστικό της ομάδας ήταν ο παλμός, το ήθος και η ομαδικότητα καθώς και οι επιδόσεις τους σε όλα τα επίπεδα του διαγωνισμού. Οι RoboFrogs ήταν η ομάδα που σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Robot Game από την πόλη μας αλλά και από ολόκληρη τη Θράκη, κατακτώντας τη 15η θέση από τις συνολικά 160 ομάδες που διαγωνίστηκαν πανελλαδικά. Ο ενθουσιασμός και ο χαρακτήρας της ομάδας αναγνωρίστηκαν από όλους όσοι βρέθηκαν στον χώρο του διαγωνισμού και τις δύο μέρες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα παιδιά! Ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και ανυπομονούμε να τα ξαναδούμε τη νέα χρονιά!