ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! Με δυο χρονιά φυλακή τιμωρήθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος Α. Αγκόρτσας για απάτη κατ’ εξακολούθηση!

Ο εκπαιδευτικός Κλεομένης Ψωμακέλης θα αντικαταστήσει στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης τον Απόστολο Αγκόρτσα μετά την χθεσινή τελεσίδικη καταδίκη του στο Εφετείο Κομοτηνής. Θέμα χρόνου φυσικά, εκτός αν παραιτηθεί μόνος του και φύγει νωρίτερα ο πρώην αντιδήμαρχος Δόμησης…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Γερό χαστούκι χθες από το Εφετείο Κομοτηνής για τον πρώην αντιδήμαρχο Δόμησης που μέχρι πρότινος πήγαινε με….φορτηγάκια του Δήμου Ξάνθης και έκανε…κατασχέσεις στα μαγαζιά της πόλης, ενώ όπως αποδείχτηκε και χθες στη δίκη του, δεν πλήρωνε επί 10ετία και πλέον σε κανέναν δήμο, δημοτικά τέλη…

…….

*Όπως αποκάλυψε ο Πάνος  Παπαδόπουλος στην εκπομπή του, -βασικός μάρτυρας κατηγορίας αφού η δίωξη σε βάρος του έγινε αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελέα- ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Απόστολος Αγκόρτσας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δυο ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας..

Γεγονός που δικαιώνει τον εκδότη του «Μ» για δεύτερη φορά μετά την πανηγυρική αθώωσή του στο Εφετείο Κομοτηνής τον Δεκέμβρη του 2017.

………

*Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Γιάννης Παπαχρόνης. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Αφεντούλη Τσακιρίδη, Δημοσθένη Γεωργιάδη και Χάρη Διαφωνίδη, ο κ. Παπαχρόνης είχε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον Μητροπολίτη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα κοινωνικής προσφοράς και γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την πόλη.

Ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε την πολυετή του εμπειρία στην Ξάνθη, κατά την οποία συνεργάστηκε με πολλούς αυτοδιοικητικούς, ομολογώντας ότι μπορούσαν και μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για το καλό της πόλης και την καθημερινότητα των Ξανθιωτών. Ο κ. Παπαχρόνης τον διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι και συνεργάτες του δεν έχουν ‘’γραμμάτια’’ απέναντι σε κανέναν και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις αλλαγές που χρειάζονται, ακόμη και αν πρέπει να έρθουν σε ρήξη με τα κακώς κείμενα στην πόλη.

……

*Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη, αδιάφορη και καταστροφική για τη Ροδόπη η Κυβέρνηση Τσίπρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Έκλεισαν την Τράπεζα των Σαππών.

Υπό προθεσμία η Τράπεζα Ιάσμου.

Και τώρα κλείνουν και τα ΕΛΤΑ Ξυλαγανής.

Σε λίγο δεν θα μείνει τίποτε στα χωριά μας.

Όταν χαρακτήρισα τη Ροδόπη Κοινοβουλευτικά Ορφανό Νομό, κάποιοι με ειρωνεύτηκαν. Τώρα τι έχουν να πουν;

Στόχοι και επιτεύγματα που παλέψαμε στο παρελθόν για να πετύχουμε με κόπο, γκρεμίζονται…

Ως πότε θα σιωπούμε;»

-Μέχρι να γίνουν Εθνικές εκλογές…! Είναι τόσο απλό…

…..

*Περιοδεία στη Θράκη οργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, από 05/4/2019 έως 06/4/2019. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα:

Στην Ξάνθη (5/4) o ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου θα μιλήσει στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στην ενημερωτική ημερίδα “Τι είναι αυτό που το λένε…Ευρώπη”, που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης  και το Europe Direct Ξάνθης.

Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής”, Μαγικό Ξάνθης | Παρασκευή, 05/04/2019 | ώρα 7:00 μ.μ.

Νωρίτερα, στις 12.00 στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, θα απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών σε αντίστοιχη εκδήλωση του προγράμματος “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι δύο εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Europe Direct Ξάνθης.

Το βράδυ στις 20.30 στο Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού θα παρουσιάσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την άνοδο της ακροδεξιάς το νέο βιβλίο του «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;». Το βιβλίο, το οποίο διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, εξηγεί τις αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, καταγράφει με παραδείγματα την στάση ακροδεξιών ευρωβουλευτών, που ψηφίζουν ενάντια σε προοδευτικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής της.

Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού KARDELEN, Ξάνθη | Παρασκευή 05/04/2019 }| Ώρα 20.30

-Ερώτημα κρίσεως…Ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιάννης Μπούτος θα τον….συνοδεύει όπως στις Βρυξέλες;

…..

*Σημειώνω ότι ο κύριος Κούλογλου στην Κομοτηνή (6/4), θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες στην 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων “Κάνουμε Refresh στην Ευρώπη: Αμφισβητούμε, Προτείνουμε, Διαμορφώνουμε το Μέλλον της”, που διοργανώνει το Europe Direct Κομοτηνής.

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής (Ελλή Παναγιώτη 6, Κομοτηνή) | Σάββατο, 06/04/2019 | ώρα 10:00 μ.μ.

Τέλος στην Αλεξανδρούπολη (6/4) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την άνοδο της ακροδεξιάς το νέο βιβλίο του «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;».

Καφέ – Βιβλιοπωλείο Κάφκα, Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπουλη | Σάββατο, 06/04/2019 | ώρα 7:00 μ.μ.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ