ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Οχτώ εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό κλάδο της ΑΜ-Θ

* Δεύτερος πανελλαδικά κατατάχθηκε ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ Γαλανόπουλος Σπύρος, αφού έλαβε μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στη Μολδαβία.

Επίσης, ο σύλλογος και ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου συγχαίρει τον μαθητή του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης Γεωργελέ Γεώργιο, ο οποίος κατατάχθηκε 6ος πανελλαδικά και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει στην Κύπρο.

….

*Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Καραγιώργη Ανδρέα:

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστα Μπαντίκου, ο οποίος διαδέχεται στη θέση αυτή την καθ’ όλα άξια συγχαρητηρίων θητεία του κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο εξαιρετικής σημασίας έργο του.

Θεωρούμε δε πως η συνεργασία μας την επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μόνο θετικά σημεία μπορεί να έχει, μιας και η παροχή υψηλού επιπέδου και χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα Παιδείας, αποτελεί για εμάς ύψιστο καθήκον.

Στο μέτρο που μας αφορά, και σε αυτό των δυνατοτήτων μας, θα σταθούμε αρωγοί στο πλευρό του.

…….

* Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στο νέο Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού δύναμη και καλή επιτυχία στην αποστολή του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία.

…….

*Μειώνεται συνεχώς η ένταση και η κυκλοφορία της εποχικής γρίπης, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον και στα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο αριθμός των νέων σοβαρών κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς και ο αριθμός των θυμάτων της νόσου βρίσκεται σε καθοδική πορεία για πέμπτη εβδομάδα.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά το διάστημα 25-31 Μαρτίου δηλώθηκαν τρεις νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης και τρεις ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που πυροδότησε στον οργανισμό τους η εποχική γρίπη. Κυρίαρχο στέλεχος αποτελεί ο λεγόμενος πανδημικός ιός Α(Η1Ν1), δηλαδή ο ιός που επικρατούσε το 2009 στην πανδημία γρίπης.

Ο κατάλογος των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 130. Από τους 130νεκρούς οι 116 κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και οι 14 σε θάλαμο, με το ερώτημα να παραμένει μετέωρο «δεν υπήρχε διάθεσιμη κλίνη ΜΕΘ ή κρίθηκε πως δεν χρειάζεται να εισαχθούν για εντατική νοσηλεία;».

….

*Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την προκήρυξη της δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων», του κλάδου Αγροδιατροφής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνολική επιχορηγούμενη δημόσια δαπάνη της Δράσης ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ κι ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 8.000.000 ευρώ. Αφορά στην ενίσχυση έργων ερευνητικής ανάπτυξης προϊόντων ή και υπηρεσιών γα την αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην καινοτομία, την εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα, την πειραματική ανάπτυξη που συνδέονται με την αλυσίδα αξίας αγροδιατροφής της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της ΑΜΘ.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 50.000 ευρώ και μεγαλύτερος των 400.000 ευρώ με ποσοστά επιδότησης που κυμαίνονται από 40% μέχρι 70%.

Δικαιούχοι της δράσης είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις με τη μορφή ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ατομικές, συνεταιρισμοί και ΚΟΙΝΣΕΠ, που έχουν κλεισμένες τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις. Η περίοδος υποβολής των προτάσεων είναι από 16/4/2019 έως 30/5/2019.

…………

*Παράταση έως και τις 28 Ιουνίου 2019 στην υποβολή αντιρρήσεων επί δασικών χαρτών για περιπτώσεις περιοχών, όπου οι σχετικές προθεσμίες έληγαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 8 Μαΐου 2019, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η παράταση περιλαμβάνει σε τροπολογία του στο σ/ν «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις». Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι η παράταση ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη διάταξη, η παράταση κρίνεται αναγκαία καθώς παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση πολιτών για ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και για υποβολή ατελώς αντιρρήσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αναζήτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ  Η ΚΑΤΙΝΑ

Με ανακοίνωση – αγγελία ψάχνει ο Πάνος Καμμένος τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Σε λίγες μέρες κλείνουμε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές. Υποψήφιοί μας είναι ήδη σημαντικοί Έλληνες από όλους τους χώρους και όλους τους τόπους της Ελλάδας μας.

Όπως και στις Ευρωεκλογές του 2014 καλούμε κοντά μας νέους και νέες υποψηφίους, ιδιαίτερα ανέργους με ευρωπαϊκές σπουδές, που συμφωνούν με την ιδρυτική μας διακήρυξη, διατεθειμένους να γυρίσουμε μαζί όλη την Ελλάδα και να εκπροσωπήσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ευρωβουλή», τονίζει χαρακτηριστικά…

Αχ βρε Πάνο…Έκανες ένα κόμμα μοντέλο και το κατάντησε…Μικρές αγγελίες!

Η ΚΑΤΙΝΑ