Σσσσσ… Ψίθυροι – ΥΝΑΝΠ: Πρόσκληση για άμεση κάλυψη της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Είμαστε ανοιχτοί στην προοπτική να έχουμε ασφαλείς και ταχείς οδικές αρτηρίες, θετικοί και κάθετοι στην απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από παράδρομους και εθνικές οδούς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., αλλά με την προϋπόθεση του λελογισμένου κόστους επιβάρυνσης των κατοίκων, όσον αφορά την διέλευση από τα διόδια που συνεχώς ξεφυτρώνουν.

Παράλληλα είμαστε αρνητικοί στην δημιουργία και λειτουργία διοδίων στο ύψος της Άσπρης Άμμου στην Καβάλα, στο Αρδάνιο Έβρου, αλλά και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού που συνδέουν την Περιφέρειά μας με την ενδοχώρα των Βαλκανίων.

(Από την ανακοίνωση καταγγελία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη για τα διόδια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ)

-Μίλησε σαν …αυριανός Περιφερειάρχης…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Οι διεθνείς έρευνες κατατάσσουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα πρώτη στους έμμεσους φόρους που εκτινάχθηκαν στα ύψη με το 3ο Μνημόνιο, αν και θεωρούνται οι πιο άδικοι σε βάρος των ασθενέστερων που δεν μπορούν να περικόψουν τίποτε από τις βασικές δαπάνες διαβίωσης για να αποφύγουν το φορολογικό βάρος. Πόσο δίκαιοι είναι όμως στην χώρα μας οι άμεσοι φόροι που, θεωρητικά, βαρύνουν αναλογικά τους ευπορότερους με βάση το εισόδημα και την φοροδοτική τους ικανότητα;

Και στον τομέα αυτόν, η Ελλάδα πρωτοπορεί σε στρεβλώσεις: το 90% των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, το πληρώνει το 19% των φορολογουμένων. Δηλαδή μόλις ο 1 στους 5 φορολογομένους πληρώνει τα 9 από τα δέκα ευρώ που εισπράττει το δημόσιο από τους άμεσους φόρους εισοδήματος!

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύονται στη μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής Βασίλης Ζουμπουλίδης και δημοσιεύεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

-Τα σχόλια για σας…

Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Καπηλεύτηκε» ανοιχτά την εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού για την υποδοχή του νέου χρόνου ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Κρίμα…

Πληρωμή συντάξεων Φεβρουαρίου 2019 Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και Επικουρικές

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη.

Πυρπόλησαν αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες στα Σκόπια – Έναυσμα για περισσότερες επιθετικές ενέργειες;

Το αστυνομικό τμήμα της συνοριακής πόλης Γευγελή των Σκοπίων, έλαβε κλήση για ένα ελληνικό αυτοκίνητο τύπου Νισάν με ελληνικές πινακίδες που καίγονταν στην οδό ‘Γιάνε Σαντάνσκι’.

Το όχημα ανήκει σε Έλληνα πολίτη με τα αρχικά γράμματα της ταυτότητάς του Τ.Μ., ο οποίος είχε προσωρινή διαμονή στη χώρα μας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά, δεν έγινε γνωστό πως κάηκε το αυτοκίνητο. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

ΥΝΑΝΠ: Πρόσκληση για άμεση κάλυψη της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Πρόσκληση προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, για την κάλυψη της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, με σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Η συγκεκριμένη διαδικασία κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντικατασταθεί προσωρινά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που παρουσίασε σοβαρή βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του από την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη διάθεση από το Λιμενικό Σώμα ενός Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) για τη μεταφορά επιβατών, ενώ ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεννόηση με το υπ. Εσωτερικών προχώρησε σε ναύλωση πλοίου για να μεταφέρει φορτηγά με εμπορεύματα από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη.

Δράμα: Χειροπέδες σε δύο για παράνομη ρίψη βεγγαλικών

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-1-2019, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι, όπως διαπιστώθηκε, προέβησαν σε ρίψη βεγγαλικών, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 28 κροτίδες – βαρελότα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

ΑΙΝΙΓΜΑ

Αλήθεια, τίνων τη νοημοσύνη προσπαθεί να «εμπαίξει» ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη Σάββας Μελισσόπουλος εμφανιζόμενος ως… ανεξάρτητος μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου; Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ήταν και αυτό τον έκανε και Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ. Σε άλλη πόλη νομίζει ότι ζούμε;

Καβάλα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε 60χρονο

Tον Χάρο με τα μάτια του είδε ένας 60χρονος στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, όταν του επιτέθηκε πίτμπουλ. Σημειώνεται ότι παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί πριν μερικούς μήνες και στη Ξάνθη, όταν πιτμπουλ που ο ιδιοκτήτης του το είχε χωρίς λουρί στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου κατασπάραξε σκύλα που μόλις είχε γεννήσει.

Ο 60χρονος εκείνη τη στιγμή στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου Καβάλας είχε βγάλει το δικό του σκυλάκι για βόλτα.

Μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στα άκρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί, αν το πίτμπουλ ήταν αδέσποτο ή δεσποζόμενο.

Αλλαξε γνώμη ο Γκλέτσος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Tελικά θα είναι υποψήφιος

Τελικά συνεχίζει την καμπάνια του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γλέτσος.

Αν και είχε ανακοινώσει με επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του οτι εγκατελείπει την κούρσα για προσωπικούς αλλά κυρίως οικονομικούς λόγους, άλλαξε γνώμη. Ετσι με μία πολύ λακωνική ανακοίνωση σημειώνει:

«Και αφού κάποιοι του συνδυασμού έβαλαν μυαλό (γιατί δεν θα βγάλουμε και δεύτερο καρκίνο), συνεχίζουμε απτόητοι για την κατάκτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Απόστολος Γκλέτσος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Επικεφαλής Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης»

20.000 άρβυλα ελληνικής παραγωγής παραδόθηκαν στον Στρατό

Σε μια χώρα που δεν κατασκευάζουμε ούτε οδοντογλυφίδα, όπως λέγεται, η παραγωγή αρβύλων είναι σίγουρα κάτι αξιοσημείωτο.

Έτσι τουλάχιστον τα αρβύλα δεν τα εισάγουμε ή αυτό προσπαθούμε. Την ώρα που η Τουρκία κάνει άλματα στα εγχώρια εξοπλιστικά της προγράμματα ο ΕΣ απαντά με άρβυλα. Κάτι είναι και αυτό.

20.000 άρβυλα που κατασκευάστηκαν μέσα στο 2018 από τους εργαζόμενους στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο στο Κερατσίνι, μοίρασε το ΥΠΕΘΑ στους στρατεύσιμους.

Τα 20.000 άρβυλα «τύπου 1» (νέου τύπου) χορηγήθηκαν σε προσωπικό του Γενικού Επιτελείο Στρατού που υπηρετούν σε μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η χορήγηση αρβυλών, θα συνεχιστεί εντός του έτους 2019, σε στελέχη που υπηρετούν και στις υπόλοιπες Μείζονες Διοικήσεις και Σχηματισμούς.

Δύο αλλοδαποί διακινητές και 10 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν την Κυριακή (30-12-2018) το πρωί, στην Εγνατία Οδό (πλησίον των κόμβων Αλεξανδρούπολης και Μάκρης), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε, είχαν επιβιβάσει στο όχημα, λίγη ώρα νωρίτερα, από αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές 1-1-2019, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης  Καβάλας, 34χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.