ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει το ΕΒΕ Ξάνθης το Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Ωραίοι οι Καβαλιώτες! Και ειλικρινά υποκλίνομαι…Έβαλε λοιπόν η Δήμαρχος Καβάλας κ.Τσανάκα τον γιο της υποψήφιο με τον Μέτιο, βγήκε όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της παράταξής τους, στηρίζει….Τοψίδη και Θόδωρο Μαρκόπουλο. Κι ακόμη τρέχουν…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ξεκινάω με τις ευχές του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού για την νέα χρονιά:

«Η Γέννηση του Χριστού και ο ερχομός του 2019 ας φέρουν πίσω την ελπίδα για μια πιο καλή ζωή, πιο δίκαιη κοινωνία, πιο ισχυρή Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και ευτυχισμένη η νέα χρονιά.

Αλέξανδρος Κοντός»

……

*Χωρίς την παρουσία του Παναγιώτη Ταρενίδη που απουσίαζε εκτός Ξάνθης, συνεδρίασε χθες η Πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης και ιδού το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κύριος Δημαρχόπουλος σε μια ακόμη προσπάθεια αυτοπροβολής…:

«Η επιδείνωση του καιρού και τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, για τα οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Θωμάς Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γκοδοσίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε η επάρκεια αλατιού και η διαθεσιμότητα οχημάτων, μέσων και μηχανημάτων αλατοδιανομής για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Επίσης, καθορίστηκαν οι βάρδιες του προσωπικού και σχεδιάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων».

……….

*Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει το ΕΒΕ Ξάνθης το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα: Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης προσκαλούν όλους τους επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, βιομηχάνους αλλά και όλους τους καταναλωτές στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:00.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή, καταλήγει στην πρόσκλησή του, το Επιμελητήριο Ξάνθης

…..

*Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε από τον Δκτη Δ΄ΣΣ Αντγο Γεώργιο Καμπά, βράβευση των αριστούχων μαθητών, της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου, σχολικού έτους 2017-2018, τέκνων του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού του Σ. Στρατού, στη ΛΑΦ Ξάνθης.

………..

*Το ποσό των 34,7 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του έτους 2018, κατανέμεται συμπληρωματικά σε όλους τους Δήμους της χώρας, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, «στο πλαίσιο της αύξησης των πόρων, που εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Πιο αναλυτικά, 30 εκατομμύρια κατανέμονται σε κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών και  5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και ειδικότερα δαπανών θέρμανσης

…..

*Αναλυτικά η κατανομή 389.965 € σε λειτουργικές δαπάνες Δήμων της Ξάνθης

ΑΒΔΗΡΩΝ     53.822,13

ΜΥΚΗΣ          37.364,02

ΞΑΝΘΗΣ        193.418,45

ΤΟΠΕΙΡΟΥ     32.721,06

ΣΥΝΟΛΟ €    317.325,66

Η κατανομή των δαπανών θέρμανσης:

ΑΒΔΗΡΩΝ     11.420,00

ΜΥΚΗΣ          11.950,00

ΞΑΝΘΗΣ        40.770,00

ΤΟΠΕΙΡΟΥ     8.500,00

ΣΥΝΟΛΟ €    72.640,00

….

*Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο σούπερ μάρκετ ΠΛΑΝΗΤΗΣ το μεσημέρι της Πέμπτης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές και να καούν πολλά εμπορεύματα.

Η  πυρκαγιά εξεράγη κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατέστρεψε ολοσχερώς τα εμπορεύματα που βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ «Πλανήτης» που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Ζυγός, στο πρώην οικογενειακό κέντρο «Κοσμάς».

Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της ΒΙΠΕ Ξάνθης με οχήματα και πολυάριθμο προσωπικό προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχό την πυρκαγιά. Είναι άγνωστο αν το κατάστημα ήταν ασφαλισμένο.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ