ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ξεκίνησε από χθες η χιονόπτωση στα ορεινά της Ξάνθης

*Όπως ήταν αναμενόμενο η χιονόπτωση ξεκίνησε χθες από τα ορεινά της Ξάνθης και ήδη η περιοχή του Εχίνου ντύθηκε στα λευκά μέχρι και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπως μας πληροφόρησαν πολλοί κάτοικοι μέσα από το fb. Απολαύστε ένα μοναδικό τοπίο…

*Νέο μπαράζ προκλήσεων της Αγκυρας αυτή τη φορά με επίκεντρο την Θράκη όπου στην πλέον πρόσφατη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη από το κολέγιο Μπαχτσεσεχίρ σε συνεργασία με διοικούντες και μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κομοτηνής, υψώθηκε η σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

….

*Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ να προτρέπει Έλληνες μουσουλμάνους νέους να εγγράφονται σε Γυμνάσια και Λύκεια της Τουρκίας διότι όπως σημειώνει για το σύλλογο του η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.

Και ενώ αυτά που είπε ο Νετζάτ Αχμέτ έχουν λίγο πολύ ακουστεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας ενός άλλου ατόμου στην συγκεκριμένη εκδήλωση φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο η απεικόνιση της σημαίας της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και της Τουρκικής σημαίας στην επιφάνεια προβολής της αίθουσας όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Πρόσφατα επίσης έγινε γνωστό ότι στο προξενείο της Κομοτηνής μετατέθηκε στέλεχος της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, σε μια προσπάθεια να «αναβαθμίσουν» τις δυνατότητες του προξενείου και συνεπώς, να αυξήσουν την προπαγάνδα και τις προκλήσεις στη Θράκη.

….

*Παρά το δριμύ ψύχος και τον αέρα, μεγάλη κοσμοσυρροή σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας για την υποδοχή του νέου χρόνου.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 11 το βράδυ, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε και η υπέροχη συναυλία του φοβερού Γιώργου Καρυπίδη που ζέστανε την όλη ατμόσφαιρα!

……

*Παρόντες φυσικά στην υποδοχή του νέου χρόνου μαζί με τον κόσμο ήταν τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, όσο και ο οργανωτής της βραδιάς Πασχάλης Λύρατζης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες δημότες που αψήφησαν για μια ακόμη χρονιά τις κακές καιρικές συνθήκες για να υποδεχτούν τον νέο χρόνο από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Ήταν όλα υπέροχα!

……

*Οικογενειακά στο σπίτι του στη Ξάνθη, υποδέχτηκε την νέα χρονιά ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ενώ τις  μέρες της Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκε όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, χωριά του Νομού μας.

…..

*Ένα υπέροχο κοριτσάκι βάρους 2,8 κιλών ήταν το πρώτο μωρό του 2019 στην Ξάνθη.

Γεννήθηκε στις 00.50 της πρώτης νύχτας του χρόνου στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και χαίρει άκρας υγείας όπως και η μητέρα, του. Να τους ζήσει.

*Στην κατάμεστη και γιορτινή Ξανθίππη υποδέχτηκαν το 2019 ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ και υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, ο εκδότης της «Φωνής» Σταύρος Βλαχόπουλος και ο γνωστός δημοσιογράφος του OPEN tv Ιορδάνης Χασαπόπουλος με την σύζυγό του.

Στο ίδιο μαγαζί έκανε πρωτοχρονιά και η δημοφιλής παρουσιάστρια Μαρία Παπαδοπούλου με την οικογένεια και τον σύντροφό της, ενώ αμέσως μετά την υποδοχή του νέου χρόνου στην κεντρική πλατεία της πόλης, στη Ξανθίππη διασκέδασε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.

……

*Στην βασιλόπιτα κληρώθηκαν και τα δύο Πρωτοχρονιάτικα δώρα της Ξανθίππης για τους φίλους της. Μια υπέροχη τηλεόραση 28” και ένα τραπέζι 10 ατόμων. Την τηλεόραση κέρδισαν μουσουλμάνοι από την Ορεινή περιοχή που υποδέχτηκαν εκεί την Πρωτοχρονιά.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Μαθαίνω από πρώτο χέρι –αν και ήδη είχε κυκλοφορήσει στη πιάτσα κι έγινε ανέκδοτο- ότι η πρόσκληση που έστειλε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για την δοξολογία και τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της την μέρα της Πρωτοχρονιάς, υπογράφονταν από τον…αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης…Φώτη Καραλίδη!

Τι είχε συμβεί; Ο αρμόδιος επί των δημοσίων σχέσεων και γραμματέας της ΝΟΔΕ Χρήστος Παπαχαβιάρης, πήρε μια παλιά «πρόσκληση» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης του …2013 και χωρίς καν να την δει, την έστειλε στους προσκεκλημένους, νομίζοντας ότι και το έτος εκείνο Αντιπεριφερειάρχης  Ξάνθης ήταν ο Κώστας Ζαγναφέρης…

Και το γέλιο ακόμη συνεχίζεται!!!

Η ΚΑΤΙΝΑ