Σσσσσ…. Ψίθυροι – Τι δήλωσαν Δήμαρχοι Δράμας και Καβάλας μετά την εκλογή τους

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το ευχαριστώ το απευθύνω πρωτίστως σε όλους τους Ξανθιώτες που μας εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα και τους συνεργάτες μου και μας έδωσαν την μεγάλη νίκη. Θέλω να γνωρίζετε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου τα πάντα θα αλλάξουν γύρω σας, ο δήμος θα αλλάξει, η πόλη θα αλλάξει, μόνο ένα πράγμα θα μείνει όπως ήταν.
Θα συνεχίζω για εσάς να είμαι ο Μανώλης που όλοι ξέρετε. Δεν θα είμαι ο πρώτος Δημότης, θα είμαι ο τελευταίος ώστε να σας υπηρετώ. Από εδώ και πέρα έχουμε όλοι μας, πολύ δουλειά να κάνουμε, για να ανορθώσουμε την Ξάνθη που αγαπάμε. Οι δεσμεύσεις μου απέναντί σας ισχύουν μέχρι να γίνουν πράξεις.
(Από το γραπτό μήνυμα του νέου Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη)
-Ωχ! Θα συνεχίζει και σαν Δήμαρχος, να είναι ο…Μανώλης Τσέπελης!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, μαθαίνω ότι ήδη «πλάκωσαν» οι… «βιαστικοί» που λένε στον Τσέπελη ότι θα πρέπει από τώρα να πάει στον σημερινό Δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και να… «απαιτήσει» να τους δώσει αυτά που επί χρόνια του ζητούσαν και δεν τους έδινε…προκειμένου να μη χάσουν την καλοκαιρινή περίοδο. Το δίλημμα λοιπόν για τους νυν είναι τι θα κάνουν. Θα…ευνοήσουν και θα κάνουν τα «χατίρια» του Τσέπελη και της «παρέας» του από τώρα ή αντισταθούνε και θα δείξουν με τον τρόπο αυτό και τον τρόπο με τον οποίο θα «πολιτευτούν» στην αντιπολίτευση; Ειλικρινά έχω πολλές απορίες από δω και πέρα πως…θα συμβιβαστούν νυν δημοτική αρχή και Τσέπελης. Τα «προβλήματα» πάντως στην «συμβίωση» ξεκίνησαν από τώρα. Μετά λοιπόν από  τα χθεσινά που άκουσα…περιμένω με «αγωνία» την συνέχεια.
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Γιαπωνέζος πρέσβης στην Αθήνα κ. YASUMIRO SHIMIZU στο ΚΤΗΜΑ Βουρβουκέλη δίνει αποκλειστική συνέντευξη στον Ι. Γαλάτη για το Next tv

150.000,00 ευρώ στον Δήμο Διδυμοτείχου από το Υ.Π.Ε.Σ.

Έγκριση χρηματοδότησης εργασιών αναβάθμισης των Α’ και Β’ παιδικών σταθμών καθώς και του βρεφονηπιακού σταθμού του Κ.Π.Π.Α. Δήμου Διδυμοτείχου, συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 Ευρώ.

Μετά από σειρά συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Διδυμοτείχου και του Προέδρου του Κ.Κ.Π.Α. του Δήμου εκδόθηκε απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017» η πράξη με τίτλο: «Εργασίες προσαρμογής Α’ παιδικού σταθμού, Β’ παιδικού σταθμού και βρεφονηπιακού σταθμού Κ.Π.Π.Α. Δήμου Διδυμοτείχου σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017», συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με δικαιούχο το ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Διδυμοτείχου».

Παραιτείται μετά την ήττα του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Την παραίτηση του τόσο από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης όσο και από τη θέση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, θα υποβάλλει ο Αστέριος Γαβότσης.

Μετά την ήττα του από τον Παντελή Τσακίρη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, για τον δήμο Ωραιοκάστρου, αποφάσισε να παραιτηθεί από κάθε του αξίωμα.

Όπως είπε σε φίλους και συνεργάτες του, την επόμενη μέρα των εκλογών δηλώνει απλός πολίτης και θα ασχοληθεί με το ιατρείο του.

Να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος ο Παντελής Τσακίρης έλαβε 69,27%.

Ο Αστέριος Γαβότσης, απερχόμενος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, έλαβε ποσοστό 30,73%.

Τι δήλωσαν Δήμαρχοι Δράμας και Καβάλας μετά την εκλογή τους

Την ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς εξέφρασαν με δηλώσεις τους και οι δυο δήμαρχοι στις πρωτεύουσες των νομών της ανατολικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, που επανεκλέχθηκε τη δεύτερη Κυριακή με ποσοστό 53,79%, τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε μαζί με τον κόσμο με στόχο την πρόοδο και την ευημερία όλων.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά μια ξεχωριστή τιμή για εμένα, η οποία συνεπάγεται μια τεράστια ευθύνη για να πάμε κι άλλο τη Δράμα μας μπροστά» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές για τον μεγάλο και ποιοτικό αγώνα που δώσαμε. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθυποψήφιους δημάρχους και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων με τους οποίους, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε ανοιχτή διάθεση για συνεργασία και σύνθεση απόψεων με γνώμονα το όφελος των δημοτών μας».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, που εκλέχθηκε τη δεύτερη Κυριακή με ποσοστό 61,82%, υπογράμμισε την ανάγκη της δημιουργίας ενός δικτύου επικοινωνίας του δημότη με τη διοίκηση του δήμου, ώστε να υπάρχει καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Μουριάδης επισήμανε ότι η επόμενη μέρα απαιτεί δουλειά με οργάνωση και συνέπεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του δήμου που χρονίζουν, ενώ επισήμανε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο απαιτείται η συμμετοχή όλων των παρατάξεων ώστε μαζί να συναποφασίζουν για το μέλλον της πόλης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΟΕΒΕ Νομού Ξάνθης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκλογή των Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κύριο Μέτιο Χρήστο,  Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Τσέπελη Μανώλη, Δήμαρχο Τοπείρου, κύριο Μίχογλου Θωμά, Δήμαρχο Αβδήρων,  κύριο Τσιτιρίδη Γιώργο και τον Δήμαρχο Μύκης, κύριο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν!

Σας ευχόμαστε κάθε πρόοδο στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνετε ο καθένας σας, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και αντίστοιχα στους Δήμους Ξάνθης/ Αβδήρων/Τοπείρου /Μύκης. Με τη βεβαιότητα ότι θα προάγετε τα συμφέροντα τόσο της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο και των Δήμων Ξάνθης/Αβδήρων/ Τοπείρου/Μύκης, ευχόμαστε μια παραγωγική, δημιουργική, επιτυχημένη και γόνιμη θητεία.

Η ΟΕΒΕ Νομού Ξάνθης είναι στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία που στοχεύει στην ανάπτυξη του τόπου μας, της Ξάνθης μας!

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Τσιακίρογλου           Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Επιθεώρηση των Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων από τον Αρχηγό ΓΕΣ στα Επιτηρητικά Φυλάκια του Δ΄ΣΣ

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επιθεώρησε τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) των Επιτηρητικών Φυλακίων, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ – «ΘΡΑΚΗ»).

Ο Αρχηγός επισήμανε την σημασία της ρεαλιστικής εκπαίδευση των τμημάτων ετοιμότητας, και έδωσε κατευθύνσεις για τη διενέργεια συνεχών δοκιμών και τη διεξαγωγή ασκήσεων με σενάρια που βασίζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των Επιτηρητικών Φυλακίων, η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων και το εξαίρετο ηθικό του προσωπικού, που αποτελεί τον κύριο πολλαπλασιαστή ισχύος και παράγοντα της αποτρεπτικής ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Καβάλα: Ματαιώνεται το 8ο Air Sea Show

Την ματαίωση του φετινού 8ου Air Sea Show στην Καβάλα λόγω των βουλευτικών εκλογών, αποφάσισαν, ομόφωνα, χθες το πρωί, οι διοργανωτές.

Ήταν προγραμματισμένο για αρχές Ιουλίου. «Εκφράζουμε την λύπη μας για αυτήν την εξέλιξη, ευχαριστώντας τις δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και τους εθελοντές μας, σε μια χρονική στιγμή που ετοιμαζόμασταν να δημοσιοποιήσουμε το επίσημο πρόγραμμα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αλεξανδρούπολη: «Συνεχίζω με το κεφάλι ψηλά» λέει ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Λαμπάκης

«Με βαθιά συγκίνηση αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλο τον λαό του διευρυμένου δήμου της Αλεξανδρούπολης για να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί η αλήθεια είναι πως η επαφή μαζί του ευαισθητοποίησε περισσότερο την ψυχή μου και το συναίσθημα μου» αναφέρει στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης , Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης, περιγράφει και τα συναισθήματα που ένιωσε στη διάκρεια της θητείας του ως πρώτος δημότης Αλεξανδρούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά, « Διείσδυσα σε μέγιστο βαθμό στην υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, στοιχείο που είναι απαραίτητο να υπάρχει σε έναν αυτοδιοικητικό. Γνώρισα τον πόνο των ανθρώπων, ιδιαίτερα εκεί που περίσσευε. Προσπάθησα με εντιμότητα να λύσω περισσότερα προβλήματα και να διοικήσω με σωφροσύνη. Θύμωσα και πικράθηκα πολλές φορές και χάρηκα λιγότερες. Τελικά διαπιστώνοντας ότι όλα αυτά είναι η αληθινή ζωή, θεωρώ ότι ανταμείφθηκα, συνεχίζοντας με το κεφάλι ψηλά και την συνείδησή μου ήσυχη».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Άντε να τον στηρίξουν τον Τσέπελη ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου με την Αριάνα και τον Ανταμπούφη. Θα στηρίξουν όμως και τον Φανουράκη και  τους υπόλοιπους; Εργολάβους και μη; Και οι οποίοι μόνο τυχαία βέβαια δεν πήγαν με τον Τσέπελη…

22χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να προμηθεύσει κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής με ναρκωτικά 

Συνελήφθη,  την Δευτέρα (3-6-2019) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 22χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 25χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, ο 22χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 25χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε υποδήματα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, εντός υποδημάτων βρέθηκαν είκοσι τρεις (23) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.