Σσσσσ…. ψίθυροι – Θράκη: Διακινούσαν Κινέζους και Σύρους πρόσφυγες με πολυτελή αυτοκίνητα

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«Θέλουμε να διώξουμε από την αυτοδιοίκηση την κομματίλα» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ. Ο δήμαρχος της Αθήνας, εξήγησε, δεν μπορεί να αισθάνεται κομμάτι της κεντρικής πολίτικης σκηνής, έχει σημαντική δουλειά, πρέπει να ασχολείται με την καθημερινότητα.
Αυτά στην Αθήνα από την Νέα Δημοκρατία, γιατί στην Θράκη στην αρχή απειλούσε με διαγραφές όσοι θα πήγαιναν αντίθετα από την κομματική γραμμή στην συνέχεια δρομολόγησαν παραιτήσεις, και αφού ούτε το σενάριο αυτό βγήκε, ξεκίνησαν τα τηλέφωνα και τις “απειλές” εν ενόψει μάλιστα και τις επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στις αποσκευές κουβαλάει και σύμπλεγμα βιταμινών για τον εκλεκτό του, τον Χρήστο Μέτιο
(Ο Πέτρος Ούτσης στο
Xanthi Press)
-Αλήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτά που λέει ο Κώστας Μπακογιάννης περί κομματίλας, μήπως σκοπεύει να τον…διαγράψει;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μέχρι στιγμής δεν βοήθησε ο καιρός όσο θα χρειάζονταν (και περιμέναμε όλοι μας…) με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις της Κεντρικής πλατείας να μην έχουν την αναμενόμενη κίνηση και επιτυχία.
Όλα αυτά φυσικά σε συνδυασμό με το μέτριο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφού πλην της συναυλίας του Βασίλη Καρρά, δυστυχώς όλες οι άλλες εκδηλώσεις ήταν κάτω του μετρίου…
Ας ευχηθούμε αυτήν τη βδομάδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και ιδίως στο τελευταίο 3ήμερο (Παρασκευή και  Σαββατοκύριακο) που αποτελεί και το φινάλε του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Γιατί μέχρι στιγμής….όλα πάνε χειρότερα από τις προηγούμενες χρονιές, από κάθε άποψη…Και για να είμαι ειλικρινής, φέτος ειδικά περίμενα καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο….!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης με τον Νίκο Καλιαμπάκα πρώτη σειρά στην πρεμιέρα του Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου.

Τοποθετήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι πρώτοι ημιυπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Η Αλεξανδρούπολη πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι μία από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που διαθέτει ημιυπόγειους κάδους απορριμμάτων.

Οι δύο πρώτοι τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 59, σε 28 διαφορετικά σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης οι κάδοι θα τοποθετηθούν πέραν της παραλιακής Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, κατά μήκους της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και στις οδούς Βενιζέλου και Παλαιολόγου.

Οι ημιυπόγειοι κάδοι είναι τριπλάσιας  χωρητικότητας από τους συμβατικούς, και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα στα επόμενα χρόνια όλοι οι συμβατικοί κάδοι να έχουν αντικατασταθεί από τους ημιυπόγειους.

Υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2019

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνεται ότι από 27 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου 2019 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τηναπόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr (Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ) και είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους.

Νέο «κόσκινο» για τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρο

Νέοι έλεγχοι συστήνονται στα σύνορα του Νομού Έβρου, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Ο λόγος για την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας, που δημιουργείται στο Τελωνείο Κήπων.

Η υπηρεσία για λειτουργήσει εντός του κεντρικού κτηρίου, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Το ποιοι θα στελεχώσουν την Υπηρεσία ωστόσο αποτελεί ένα άλλο θέμα, αφού είναι γνωστό το ζήτημα της υποστελέχωσης στο Συνοριακό Σταθμό.

Από τις εμπλεκόμενες αρχές τηρείται μέχρι στιγμής «σιγή ιχθύος» για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι επιχειρείται η «αναχαίτιση» των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες ολοένα και αυξάνονται.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Θέλω να δω την δεύτερη Κυριακή, όταν πολλά από τα…υποτιθέμενα φαβορί του κυρίου Δημαρχόπουλου δεν θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι και θα αντιληφθούν ότι έπαιξαν τελικώς το ρόλο του…..νεροκουβαλητή, τι θα πράξουν; Θα τον ξαναψηφίσουν ή θα τον…καταψηφίσουν για τον εμπαιγμό σε βάρος τους; Καθότι κατ’ ιδίαν άλλα  τους έλεγε;

Βόρεια Ελλάδα: Μοίρασαν φυλλάδια για την «αυτονομία της Μακεδονίας»

Φυλλάδια τα οποία μιλούν για «αυτονομία της Μακεδονίας», μοιράστηκαν από αγνώστους σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα φυλλάδια γράφουν «Αυτονομία της Μακεδονίας» και τα διακινούν, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, «ύποπτοι κύκλοι» σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Το φυλλάδιο γράφει και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Το «αυτονομία της Μακεδονίας» είναι στα ελληνικά με λάθος στο «της» που είναι με γιώτα αλλά και στα λατινικά, αλλά όχι στα κυριλλικά. Σύμφωνα με το thestival, ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος Γκρουέφσκι.

«Eίναι αυτοί που δημιούργησαν στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανυπάρκτων “Μακεδονιών”, την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Να αυτονομηθούν , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα», δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας.

«Έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι. Μοιράζουν φυλλάδια στα χωριά των Σερρών και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Ροδόπη: Πήγαν σε σπίτι ηλικιωμένης να ζητήσουν νερό την φίμωσαν και προσπάθησαν να την ληστέψουν

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 2-3-2019 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, προφασιζόμενοι την ανάγκη πόσιμου νερού, εισήλθαν στην οικία 78χρονης ημεδαπής, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, επιχείρησαν να την ακινητοποιήσουν, να την φιμώσουν και να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του σπιτιού, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έβρος: Θα έβγαζαν στην Τουρκία Ι.Χ. κλεμμένο από τη Γερμανία

Για πολλοστή φορά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο έβαλαν «φρένο» σε μια προσπάθεια εξαγωγής αυτοκινήτου κλεμμένου από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία.

Το πανάκριβο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Mercedes με πινακίδες κυκλοφορίας Γερμανίας έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στους Κήπους με επιβάτες δύο αλλοδαπούς ηλικίας 48 και 28 χρόνων. Όμως, κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις αρχές της Γερμανίας ως κλεμμένο, υπεξαιρεθέν ή απολεσθέν και ότι η εξουσιοδότηση που έδειξαν οι επιβάτες ήταν πλαστή.

Έτσι, οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Το αυτοκίνητο, το πλαστό έγγραφο, τα κινητά τους και όσα χρήματα είχαν πάνω τους κατασχέθηκαν.

Θράκη: Διακινούσαν Κινέζους και Σύρους πρόσφυγες με πολυτελή αυτοκίνητα

Στα χέρια της αστυνομίας Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης βρίσκονται από το Σάββατο ένας Σύρος και δύο Κινέζοι διακινητές προσφύγων οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας  4 Κινέζους μετανάστες και άλλοι 4 Σύρους πρόσφυγες. Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν 26χρονο Σύρο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, τέσσερις συμπατριώτες του Σύρους.

Στη δεύτερη περίπτωση το βράδυ του Σαββάτου, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής  – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν δύο 46χρονους Κινέζους διακινητές, καθώς μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις Κινέζους μετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε τις εισπράξεις καταστήματος στην Δράμα

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 3-3-2019 το βράδυ στη Δράμα, φορώντας κουκούλα (full face), εισήλθε σε κατάστημα, όπου βρισκόταν η 32χρονη υπάλληλος και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε τις εισπράξεις του καταστήματος, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.