Σσσσσ….Ψίθυροι – Συνελήφθη 31χρονος στην Ξάνθη διωκόμενος με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Σε κανένα ηλεκτρονικό ΜΜΕ τα άρθρα για την πολιτική δεν καταλαμβάνουν το 15% των επισκέψεων. Τίτλοι λιβανιστήρια, σπάτουλες μέχρι να λιώσει το κόκαλο των πολιτικών που γλύφουν τα ΜΜΕ, πολλές φορές πέφτουν και κάτω από το 5%. Με λίγα λόγια, κανένα ΜΜΕ δεν επηρεάζει πολιτικά τους χρήστες, τους σκεπτόμενους, γιατί όσο αφορά τους μπούφους, αυτοί καταπίνουν αμάσητα ότι τους δοθεί.
Στην Ξάνθη όμως, οι επισκέψεις εκτινάσσονται σε άρθρα με πολιτική όταν μέσα σε αυτά παίζει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που λάδωσε το έντερο όλων των συριζαίων, που αύξησε τις περιουσίες των δεξιών, και ξέπλυνε τους πολιτικούς κατσαπλιάδες.
…Αυτό είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για τον Σάββα Μελισσόπουλο και τις δημοτικές εκλογές. Αφού αποφάσισε ο ίδιος με δική του ευθύνη να ξεπλύνει τον ΣΥΡΙΖΑ, έταξε στήριξη σε Κατσιμίγα, πήρε στήριξη από τον Γιαννακίδη και υποψηφίους του Τοψίδη, πέταξε ότι ΠΑΣΟΚ υπήρχε σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρα.
Όμως η επόμενη ημέρα για τον Σάββα Μελισσόπουλο θα είναι πικρή, το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησε και σήμερα το πετάει, θα τον πετάξει και το ίδιο..
(Ο Πέτρος Ούτσης στο XanthiPress)
-Ο καθείς με τον καημό του και ο επικοινωνιολόγος Πέτρος Ούτσης με τον δικό του…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Την αποθέωση γνώρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης στη χθεσινή κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ στο Elisso από τους φίλους και οπαδούς του και σίγουρα ξάφνιασε πολλούς η μεγάλη και μαζική συγκέντρωσή του.
Για 87 υποψήφιους «κομάντος» είχε μιλήσει στη…»καυτή» συνέντευξη που έδωσε στην «επεισοδιακή» Ανοιχτή γραμμή του NEXT tv την Πέμπτη το μεσημέρι ο υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος Παράσχος Ευστρατίου, σίγουρα όμως κανείς δεν περίμενε μια τόσο μεγάλη κοσμοσυρροή αλλά και τέτοιο πάθος στη συγκέντρωση του Λύρατζη που εμφανώς και προβλημάτισε έντονα τους αντιπάλου του….
Τι άλλο μου έκανε επίσης εντύπωση στη χθεσινή συγκέντρωση του Λύρατζη; Μα και τα πολλά τρανταχτά και γνωστά ονόματα που τον τίμησαν στην εκδήλωσή του από όλες  τις πολιτικές παρατάξεις και κυρίως από τη Νέα  Δημοκρατία.
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το λαμόγιο με το…λαμόγιο είπε μες το χαμόγελο τον Ιπποκράτη Γαλάτη ο Γιάννης Τσεγγελίδης και κάθισε με τον…Φανουράκη!

Γρίπη: Στους 152 οι νεκροί από την εποχική γρίπη – Άλλα δύο θύματα σε μία εβδομάδα

Άλλοι δύο άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, κατά την προτελευταία εβδομάδα της εφετινής επιδημιολογικής επιτήρησης – λήγει στις 19 Μαϊου 2019.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), τα δύο θανατηφόρα κρούσματα καταγράφηκαν κατά το διάστημα 6 έως 12 Μαΐου.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 152.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 12 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, ένδειξη για την αποδρομή της γρίπης αποτελεί το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα επιτήρησης κρούσμα σοβαρής γρίπης, που να χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τοπείρου

Από τον δήμο Τοπείρου ανακοινώθηκε ότι γίνονται εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του σε Τοξότες, Εξοχή, Μάγγανα και Άβατο για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (Φ.Ε.Κ. 4249 Β’/05-12-2017, άρθρο 3), δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια ηλικίας δυόμισι ετών (τριάντα μηνών), ως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το παιδί κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (01 Σεπτεμβρίου 2019) να έχει συμπληρώσει την παραπάνω αναφερόμενη ηλικία. Αν υπάρξουν κενά θα συμπληρωθούν από όσα παιδιά φτάνουν σε αυτή την ηλικία καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 25410 94344 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08.00-14.30). Οι άνεργες μητέρες θα πρέπει να ενημερωθούν για την ανακοίνωση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr).

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια

Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως από την προσεχή Δευτέρα θα εφαρμοστεί η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις τρεις σχετικές κατηγορίες.

Την εφαρμογή της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ από την Δευτέρα 20 Μαΐου στα τρόφιμα, την εστίαση και την ενέργεια ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, ο συντελεστής ΦΠΑ θα μειωθεί από το 24% στο 13% για βασικά είδη διατροφής, από το 24% στο 13% επίσης στην εστίαση με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων και τέλος από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.

Σημειώνεται επίσης πως η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τι θα κάνει ο Πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης αν νικήσει ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ στο παιχνίδι-μπαράζ  της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων για την ομάδα που θ’ ανέβει στην Β’ Εθνική; Θα το κάνει το επόμενο βήμα ή θα ανέβει ναι μεν στην κατηγορία…αλλά θα προτιμήσει και του χρόνου να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική;  

«Στο κόκκινο» η ένταση στο Αιγαίο: 102 παραβιάσεις σε δύο ημέρες!

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι και τη νέα προσπάθεια της Αθήνας να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, η Άγκυρα συνεχίζει να κρατά… στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης πάνω από το Αιγαίο.

Την Πέμπτη, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν 27 τουρκικά αεροσκάφη τα οποία προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι 31 παραβιάσεις έγιναν από τα F-16 και οι υπόλοιπες 6 από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR 72.

Συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν χθες 16 τουρκικά F- 16, 5 κατασκοπευτικά CN-235, 1 ATR 72 και 5 ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν και πάλι οπλισμένα ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός  στην Ξάνθη διωκόμενος με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη την Πέμπτη (16-5-2019) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για απόπειρα κλοπής διαρρήξεως σε οικία σε δύο κατά συρροή περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Την Παρασκευή η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Το ποσό των 52.281.443,84 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Παράταση έξι μηνών στο Κτηματολόγιο

Δεκτή έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό περιβάλλοντος να χορηγεί παράταση έως και έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών όσον αφορά το Κτηματολόγιο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τροπολογία δίνει την δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει τις διαδικασίες υποβολής δικαιολογητικών εως έξι μήνες. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση εως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Χειροπέδες σε δύο καλλιεργητές κάνναβης στην Δράμα

Συνελήφθησαν 16-5-2019 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 27 ετών, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στην οικία τους, εντοπίστηκαν να καλλιεργούν δεκαοκτώ (18) φυτά κάνναβης, ύψους από 1 έως 40 εκατοστά, καθώς επίσης βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη 23χρονος χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 16/17-5-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.