Σσσσσ…. Ψίθυροι – Fake news για το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο την Κυριακή

ΑΚΟΥ
Οι εμποδιζόμενοι άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε εκεί όπου θέλουν, που δεν έχουν τη δυνατότητα της φυσικής πρόσβασης στο δημόσιο χώρο δυσκολεύονται να συμμετέχουν στη κοινωνική ζωή και αποκλείονται.
Βρίσκονται σε μια παράλληλη τροχιά μέσα στην κοινωνία. Ο λόγος των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων γενικότερα αναδεικνύεται ως φωνή και λόγος δικαιωμάτων που μας αφορούν όλους, γιατί είναι δικαιώματα που αναδεικνύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις βασικές ανθρώπινες αξίες.
Με τη δράση μας επιδιώκουμε να δείξουμε το πρόβλημα της πρόσβασης στην πόλη μας για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους εν δυνάμει ανάπηρους, τους ηλικιωμένους, τις εγκύους, τους γονείς με καροτσάκια.
(Από την ανακοίνωση του Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρουγια το πρόβλημα πρόσβασης  των ατόμων με Αναπηρία στην πόλη της Ξάνθης)
-Μπράβο στο συνδυασμό Πολίτες για την Ξάνθη για την συγκεκριμένη δάση…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κατανοώ τον Τένη Καμαρίδη να θέλει να βλέπει… «διαψεύσεις» και να κάνει σενάρια όπως και κατανοώ το λόγο για τον οποίο «τρέχει» πίσω από τα δημοσιεύματά μας, αλλά εγώ προσωπικά δεν «τσιμπάω»…
Αναφέρομαι στην υποτιθέμενη «διάψευση» του Κώστα Κουρτίδη για μια κουβέντα που κάναμε οι δυο μας και μεταξύ των άλλων αφορούσε φυσικά όχι μόνο την κάθοδό του στις Περιφερειακές εκλογές, αλλά και τις δημοτικές εκλογές και φυσικά και τις υποψηφιότητες του κυρίου Μέτιου και του κυρίου Τσέπελη…
Εμένα ο Κώστας Κουρτίδης είναι φίλος και δικηγόρος μου, κάναμε κάποια κουβέντα, οι πολιτικοί πολλές φορές άλλα λένε σε μια ιδιωτική συζήτηση και άλλα δημόσια….
Από κει και μετά το γεγονός είναι ένα. Ο Κώστας Κουρτίδης υπεράσπισε πρόσφατα τον Δήμαρχο Ξάνθης στην δικαστική αντιπαράθεσή του με τον Τσέπελη και τον «κατατρόπωσε» δικαστικά….Κι αυτό τα λέει όλα!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λιγότερο κόσμο και από τον Κατσιμίγα είχε ο Μέτιος στην εκδήλωση που έκανε στη Κομοτηνή. Οι άδειες καρέκλες στην επίσημη πρεμιέρα του Χρήστου Μέτιου στη Κομοτηνή, μιλούσαν μόνες τους…

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απάτη μέσω διαδικτύου 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, πράξη που διαπράχθηκε την 3-4-2019.

Αναλυτικότερα, ένας 33χρονος ημεδαπός εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επικοινώνησε τηλεφωνικά και διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να πείσει τον 33χρονο να ανταλλάξουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της αγγελίας με έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ακολούθως, ο 33χρονος απέστειλε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στον 30χρονο, χωρίς όμως να παραλάβει από αυτόν το συμφωνηθέν προϊόν.

Στο πλαίσιο της έρευνας και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Fake news για το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο την Κυριακή

Έβρος. Σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας…

Τα τουρκικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι αποτελούν, πλέον, το πιο δημοφιλές «μονοπάτι» των διακινητών που διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν 16.318 μετανάστες από το να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα τους τρεις πρώτους μήνες του 2019. Κατά την ίδια εφημερίδα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ενδεικτικό είναι πως, μόνο την περασμένη Κυριακή, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν περί τους 1.000 πρόσφυγες.

Μάλιστα, ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν πως οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αδριανούπολη επειδή άκουσαν πως οι τουρκικές Αρχές θα τους επιτρέψουν να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα. Πρόκειται, φυσικά, για μια είδηση η οποία δεν ισχύει.

Aντίστοιχα fake news έβαλαν «φωτιά» στα Διαβατά την περασμένη εβδομάδα, με πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με την Αστυνομία, έπειτα από πληροφορίες για άνοιγμα συνόρων.

Στις 25 Απριλίου η καταβολή των επικουρικών συντάξεων λόγω Πάσχα

Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός του Μαΐου 2019, λόγω των εορτών του Πάσχα, για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων, ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκαν οι πληρωμές

Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 54.315.532,86 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η απόφαση αφορά το οικονομικό έτος 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Απριλίου.

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

ΑΙΝΙΓΜΑ

Ποιος εξαιρετικός κύριος είναι ταυτόχρονα «γραφείο» τύπου του Σάκη Κριτσίνη, «επικοινωνιολόγος» υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Τσέπελη και παράλληλα το «παίζει» και….άνθρωπος του  Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλου; Ταλαντούχος και πολυτάλαντος!

Energean- Kόλπος Καβάλας: Έναρξη παραγωγής πετρελαίου από κοίτασμα

Την έναρξη παραγωγής πετρελαίου από το κοίτασμα Έψιλον στον κόλπο της Καβάλας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ενεργειακή εταιρεία Energean. Η παραγωγή ξεκίνησε την 1η Απριλίου ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση γεώτρησης η οποία αποδίδει καθημερινά περισσότερα από 1.000 βαρέλια πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Energean, η γεώτρηση έφθασε σε μήκος 5.679 μέτρων και διείσδυσε κατά 689 μέτρα στον ταμιευτήρα του κοιτάσματος Έψιλον, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

H γεώτρηση εκτελέσθηκε από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το “Energean Force”. «Η Energean θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να προσαρμόζει τις παραμέτρους της γεώτρησης, ώστε να επιτυγχάνει τις βέλτιστες συνθήκες παραγωγής», τονίζει η εταιρεία.

Ροδόπη: Μετέφερε παράνομα με Ταξί 4 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (8-4-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Δύο διαρρήξεις φορτηγών στην Καβάλα

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 36 και 35 ετών. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε, την 21-3-2019, το μεσημέρι, ο 36χρονος εισήλθε σε ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα, διάφορα έγγραφα και κλειδιά οικίας, καθώς επίσης, το μεσημέρι της 26-3-2019, από κοινού με τον 35χρονο, εισήλθαν σε έτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα έγγραφα, κλειδιά οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

4ημερη εκπαιδευτική άσκηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης σας ενημερώνει ότι στις 15-16 -17 και 18 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκπαιδευτική άσκηση, διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών στο πλαίσιο της συνεχούς και δια  βίου εκπαίδευσης του προσωπικού. Η άσκηση θα περιλαμβάνει:

Στις 15 Απριλίου ημέρα Δευτέρα και  Ω/09.00 θα διεξαχθεί άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, διάσωσης και εκκένωσης του προσωπικού στην επιχείρηση SUN LIGHTN.

Στις 16 Απριλίου ημέρα Τρίτη και Ω/08.30 η άσκηση θα συνεχιστεί σε θεωρητικό επίπεδο πάνω σε αντικείμενα με τα οποία ασχολείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία (τροχαία ατυχήματα, ηλεκτρικές πυρκαγιές, εγκλωβισμοί, πυρκαγιές αυτοκινήτων κ.λ.π.)

Στις 17 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και Ω/09.00 θα διεξαχθεί άσκηση επί χάρτου με την επωνυμία «ΠΥΡΣΟΣ» με τη συμμετοχή και άλλων φορέων με τους οποίους η Πυροσβεστική Υπηρεσία εμπλέκεται και συνεργάζεται (Τ.Α., ΕΛΑΣ, Ενοπλες δυνάμεις κ.λ.π.)

Τέλος στις 18 Απριλίου ημέρα Πέμπτη θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ξάνθης με την πραγματοποίηση άσκησης Ραδιολογικού, Βιολογικού, Χημικού, Πυρηνικού (Ρ.Β.Χ.Π.) Πολέμου, με την συμμετοχή της 4ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Κομοτηνή.