Σσσσσ….Ψίθυροι – Έσπασε κάθε ρεκόρ η ρύθμιση των 120 δόσεων – Στους 432.599 οι οφειλέτες

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το διαχρονικό κτιριακό πρόβλημα του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου σχολείου επιδεινώθηκε από την εγγραφή φέτος 161 παιδιών ενώ έχουν αποφοιτήσει 77, προκαλώντας συμφόρηση, καθώς αποτελεί το μοναδικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ξάνθη. Λόγω  όμως της αύξησης του αριθμού των μαθητών, ούτε αυτές επαρκούν και προφανώς ούτε η λειτουργία απογευματινής βάρδιας είναι λύση, αφού τα παιδιά έχουν φροντιστήρια και άλλες υποχρεώσεις τις ίδιες ώρες.
Γι’ αυτό το λόγο μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Το σχολείο τελούσε για ένα διάστημα μάλιστα υπό κατάληψη στην αρχή της χρονιάς και είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να δοθεί άμεση λύση στο κτιριακό θέμα…
(Από την ερώτηση στη βουλή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν)
-Τις κινητοποιήσεις τις καταλαβαίνω κύριε Μπουρχάν…Το ότι τέθηκε επικεφαλής ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ δεν καταλαβαίνω…Αλλά και ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μού έκανε εντύπωση η «σιωπή» του βουλευτή της Ν.Δ. Σπύρου Τσιλιγγίρη και για το λουκέτο που οριστικά έβαλε η Τράπεζα Πειραιώς στη Σταυρούπολη. Ούτε λέξη, ούτε ένα σχόλιο από έναν βουλευτή που μέχρι σήμερα τελικά όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ότι δελτία τύπου κι αν έδωσε στη δημοσιότητα, αποδείχτηκαν ότι λόγια, «θα» και…κανένα θετικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα ο μόνος που εκτέθηκε, να είναι ο ίδιος ο βουλευτής που ξεχωρίζει ήδη για την….ανυπαρξία του.
Βέβαια με βάση τη θητεία του στο Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ όπου ο εν λόγω άνθρωπος δεν άνοιξε μια φορά το σπίτι του, εγώ προσωπικά δεν ανέμενα κάτι καλύτερο…αλλά εδώ μιλάμε για το απόλυτο μηδεν μέχρι στιγμής, αφού όλες οι υποτιθέμενες «παρεμβάσεις» του, έγιναν μόνο στα…δελτία τύπου!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν για το μειονοτικό γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης. Για την παρουσία του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ δεν θα κάνει κάποιος
Έλλην βουλευτής ερώτηση;

Στοιχεία-σοκ για τα ενοίκια το 2019: Αυξήσεις έως και 39%

Ανησυχητικά στοιχεία για τα ύψη των ενοικίων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά το Γ’ τρίμηνο του 2019, δημοσιοποίησε ο δείκτης του Spitogatos, SPI.

O SPI είναι ένας δείκτης τιμών προσφοράς ακινήτων (ενοίκια και πωλήσεις) που δίνει άμεσα την εικόνα της τάσης των τιμών της αγοράς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ο SPI τροφοδοτείται από τη βάση δεδομένων του Spitogatos που σήμερα περιέχει περισσότερες από 3 εκατομμύρια καταχωρήσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για το Γ’ τρίμηνο του 2019, προκύπτει ότι μεσοσταθμικά, για την επικράτεια, τα ενοίκια είναι αυξημένα κατά 8,9% συγκριτικά με το Γ’ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, από 6,43 ευρώ ανά τ.μ., το Γ’ τρίμηνο του 2019 τα ενοίκια κυμάνθηκαν, μεσοσταθμικά, στα 7 ευρώ ανά τ.μ.

Η μεγαλύτερη αύξηση για το Γ’ τρίμηνο του 2019 παρατηρήθηκε στον Αργοσαρωνικό, με τα ενοίκια να είναι αυξημένα κατά 38,9%. Πολύ μεγάλες αυξήσεις, ωστόσο, άνω του 20%, καταγράφηκαν σε πολλές ακόμη περιοχές.

Έσπασε κάθε ρεκόρ η ρύθμιση των 120 δόσεων – Στους 432.599 οι οφειλέτες

Θετική πέρα από κάθε πρόβλεψη χαρακτήρισε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης τη συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ταμεία που έληξε την Δευτέρα.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του. Τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό αποτελούν ρεκόρ που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Εντάχθηκαν στην ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών
  • Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ.

Σε τριψήφιο αριθμό οι καταγγελίες για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου

Με κλήση σε τριψήφιο αριθμό θα μπορούν οι πολίτες να καταγγείλουν παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί» με τη συμβολή και της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα.

«Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα» επισήμανε.

Όπως είπε, την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές δικύκλων και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων στο νομό Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας, δύο (2) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και δύο (2) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν την 6 και 7-10-2019, σε χωριό και την πόλη της Καβάλας.

Συνελήφθη την Δευτέρα (7-10-2019) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας και τον Αμυγδαλεώνα, ο δράστης αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξε δύο (2) επιχειρήσεις.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων ο 18χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων ένα tablet, έξι φιάλες αλκοολούχων ποτών, στιγμιαία λαχεία και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Θα δώσει τα ονόματα -ως οφείλει- ο Δήμος Ξάνθης των 100 προσκεκλημένων του Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη στο «γεύμα της χλιδής» στη Λέσχη Αξιωματικών; Χρήματα των δημοτών δόθηκαν…Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ξανθιώτικος λαός ποιοι ήταν οι παρόντες και γεύτηκαν τα πιάτα με…φιλέτο συναγρίδας; Περιμένουμε με αγωνία…

Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις 10.000 νέες θέσεις εργασίας

Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, με σκοπό τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Ο βουλευτής Ροδόπης ρωτά το αρμόδιο Υπουργείο για το αν υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου τα άτομα ηλικίας 55 – 67 ετών που ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου τομέα όπου προσλήφθηκαν και για μετά τον Δεκέμβριο του 2019 οπότε ολοκληρώνεται ο συγκεκριμένος κύκλος του προγράμματος αυτού.

Αιγαίο: 56 τουρκικές παραβιάσεις και μία εικονική αερομαχία στο Αιγαίο

Σε 56 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τη Δευτέρα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 και δύο F-4) προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Επτά από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από πέντε ελληνικά νησιά.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι διακανονισμοί και μέσω τηλεφώνου

Τη δυνατότητα να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ τηλεφωνικά έχουν από χθες οι πελάτες της επιχείρησης.

To νέο, απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα διακανονισμού οφειλών της ΔΕΗ, όχι μόνο δίνει δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να κάνουν μια νέα αρχή, αλλά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία μείωση των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, που αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Το νέο σύστημα προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα: δεν θα υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40-50% έως σήμερα.

Η διαδικασία έγκρισης θα είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του. Επιπλέον από χθες  μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770.