ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αλεξανδρούπολη: Διέγραψαν τον Παύλο Μιχαηλίδη από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι

Δεν  μπορώ να αντιληφθώ κύριε Τσέπελη το αυτονόητο. Να έχει αντιδήμαρχο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ο Δήμος Ξάνθης τον Σουά και κλείνει όμως τους Σπανουδάκηδες διοργανώνοντας τις εκδηλώσεις, η κυρία Αριστέα Αλατά…! Τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού τι τον θέλετε τελικά;

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Διέγραψαν τον υποψήφιο Δήμαρχο (για το Δήμο Αλεξανδρούπολης)  Παύλο Μιχαηλίδη από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι!!!

Όπως διαβάζω λοιπόν Evros-News.gr: «Σαν την… καλαμιά στον κάμπο, ολομόναχος και απλός δημοτικός σύμβουλος, έμεινε ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Παύλος Μιχαηλίδης, αφού οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι τον διέγραψαν με απόφαση τους. Νέος επικεφαλής ορίστηκε ο Γιάννης Καρυπίδης, που θα εκφράζει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και οπουδήπποτε αλλού χρειάζεται, την τρίτη σε σειρά δημοτική παράταξη του δήμου Αλεξανδρούπολης».

-Σας λέει κάτι αυτό; Ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το ίδιο και σε κάποιες άλλες δημοτικές παρατάξεις της εδώ αντιπολίτευσης; Και δεν υπονοώ μόνο την παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου για παράδειγμα..

……

*Όπως αναφέρεται μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα, «Σε συνεδρίαση που είχαν οι δημοτικοί Γιάννης Καρυπίδης, Κυριάκος Αραμπατζής, Γιάννης Πασσιάς, Πέτρος Κυριακίδης και Σεραφιμίδης Αναστάσιος, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη ενέργεια για 10 λόγους».

-Ο κυριότερος των οποίων ήταν η απαίτηση του υποψηφίου δημάρχου να πάρει συγκεκριμένη θέση αντιδημάρχου ή Προέδρου Οργανισμού από τον νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούλης…

-Θέση με την οποία διαφώνησαν οι «5» και εν ψυχρώ τον ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ!!!

….

*Έτσι, ο κ.Μιχαηλίδης θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και θα παίρνει πλέον τον λόγο στις συνεδριάσεις ως… 7ος στη σειρά, μετά τις παρατάξεις του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, της πρώην δικής του παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, του Βαγγέλη Μυτιληνού, του Σάββα Δευτεραίου και του Δημήτρη Λαζόπουλου.

-Κύριε Γιάννη Παπαχρόνη…προσοχή λοιπόν. Ο «κίνδυνος» παραμονεύει..!

….

*Αλλάζω θέμα. Στον Έβρο βρέθηκαν από την περασμένη Δευτέρα  (και χθες Τρίτη), οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα το διοικητικό της δίδυμο, με τον Πρόεδρο Γιώργο Χατζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου. Τα δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη της συγκεκριμένης συστημικής τράπεζας, έδωσαν τη Δευτέρα βράδυ συνέντευξη Τύπου στο Astir Genatia Hotel ενώ την Τρίτη το μεσημέρι παρέθεσαν γεύμα σε θεσμικούς εκπροσώπους αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής.

….

*Μάλιστα στην εκδήλωση της Δευτέρας παραβρέθηκαν από την Ξάνθη τόσο ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, όσο και ο γεν. διευθυντής της Αλέξανδρος Κοντός.

….

*Τα δυο κορυφαία στελέχη τόνισαν πως η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σημαντική ρευστότητα  και για το λόγο αυτό ψάχνουν να βρουν επενδύσεις να χρηματοδοτήσουν στην περιοχή, σίγουρα αποτελούν πρόκληση, όταν την ίδια στιγμή κλείνουν υποκαταστήματα της στη Σταυρούπολη Ξάνθης και στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου Έβρου, δηλαδή σε ακριτικές  και πολύ ευαίσθητα εθνικά περιοχές, επικαλούμενοι μείωση του…..λειτουργικού κόστους. (σ.σ. Όταν μάλιστα η θυρίδα της Σταυρούπολης στεγάζονταν και σε ιδιόκτητο κτίριο για να τα λέμε όλα!)

…..

*Αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν και είναι αναγκασμένοι να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν υποκατάστημα στη Ξάνθη και στο  Διδυμότειχο!

…..

*Όπως διαβάζω μάλιστα σε ΜΜΕ του Έβρου, «Οι κύριοι Χατζηνικολάου και Μεγάλου μίλησαν για μερίδιο αγοράς 40% στην περιοχή, για χρηματοδοτήσεις το 2019 στο σύνολό τους πάνω από 4 εκ ευρώ”. Ανέφεραν και πολλούς άλλους αριθμούς, αλλά εκεί που οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν!!! Κρίμα κύριοι Τραπεζίτες!

*Άρχισαν την Τρίτη οι εργαστηριακοί έλεγχοι για την αποκατάσταση της γέφυρας που κάηκε στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ιτέας, με στόχο να δοθεί τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα από Κήπος προς Αλεξανδρούπολη το οποίο είναι κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μηχανικοί της εταιρείας “Εγνατία Οδός Α.Ε” ξεκίνησαν από χθες να παίρνουν δείγματα από το τμήμα της γέφυρας Μανθύας όπου προκλήθηκαν οι ζημιές από την πυρκαγιά σε δυο πλατφόρμες φορτωμένες με ζωοτροφές στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα σταλούν στα εργαστήρια και ανάλογα με τις απαντήσεις θα επιλεγεί η διαδικασία αποκατάστασης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Με την σύζυγό του και δημαρχίνα και οδηγώντας ο ίδιος το γνωστό πολυτελές τζιπ, είδε χθες φίλος αναγνώστης της στήλης τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να αναχωρεί από το δημαρχείο και μάλιστα να τον ακολουθούν από πίσω η διευθύντρια  Τεχνικών  Υπηρεσιών κ.Αικατερίνη Μανά την οποία προορίζει για γενική διευθύντρια και με τη μηχανή του (φορώντας κράνος…) ο αντιδήμαρχος απευθείας αναθέσεων όπως τον χαρακτηρίζουν πλέον οι δημότες, Μανώλης Φανουράκης…!

Δεν ξέρω πόσο τιμάει τον Δήμαρχο της πόλης να οδηγεί το αυτοκίνητο του Δήμου Ξάνθης ως….ιδιωτικό με την σύζυγό του δίπλα του, όπως μου κατήγγειλε αναγνώστης της στήλης…!

Εγώ ωστόσο δεν θα αισθανόμουν καθόλου καλά…

-Τόσο χρήμα διαθέτει ο κύριος Τσέπελης! Είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του Δήμου Ξάνθης ως…οικογενειακό αυτοκίνητο;

Η ΚΑΤΙΝΑ