Σσσσσ…..Ψίθυροι – ΕΦΕΤ: Απόσυρση λευκού τυριού άλμης από αγελαδινό γάλα, από τα lidl της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Και ξαφνικά με βάση τις προωθούμενες αλλαγές του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υποψήφιος που την πρώτη Κυριακή έλαβε για παράδειγμα 24% και τελικά εκλέχτηκε Δήμαρχος (το ίδιο θα έλεγα και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση), ξαφνικά αποκτά υπερβολικές υπερεξουσίες. Τι αλλάζει στην ουσία:

  1. Ενώ πάντα το κυρίαρχο όργανο αυτοδιοίκησης ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα αρμοδιότητές του μεταφέρονται τόσο προς τον Δήμαρχο, όσο και προς τις επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής) την πλειοψηφία των οποίων ελέγχει και πάλι ο Δήμαρχος. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, τις Επιχειρήσεις και τις Επιτροπές που υπάρχουν στο Δήμο. Στην ουσία αφαιρείται εξουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο (τους Δημοτικούς Συμβούλους δηλαδή) και δίδεται στο Δήμαρχο, ο οποίος από μία λειτουργία καθοδηγητικής και εκτελεστικής μορφής, μετατρέπεται πια σε απόλυτο κυρίαρχο της πόλης

(Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος στο F.B)

-Σε απόλυτο κυρίαρχο της πόλης, αλλά το θέμα είναι κύριε Σάββα Μελισσόπουλε και ποιοι θα…βάζουν τις υπογραφές τους  για τις πρακτικές και αποφάσεις του κυρίου Τσέπελη και αν θα ελέγχετε κι εσείς τις αποφάσεις του!!!!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Για ένα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Ότι μετά το «ατυχές» για τον ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, τα «παράτησε» και δεν ασχολήθηκε με το Δήμο. Το αντίθετο θα έλεγα. Τα έργα που έγιναν αυτό το διάστημα, πράγματι εξέπληξαν όλους τους δημότες και πολλοί μάλιστα διατύπωσαν και την απορία, γιατί όλα αυτά δεν τα έκανε τον  Μάρτιο, τον Απρίλιο ή και τον Μάιο ακόμη…εκτός αν και αυτός ήταν ο προγραμματισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης και αναφέρομαι στην κυρία Κατερίνα Μανά…
Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, ο Δήμαρχος έχει πάρει τα εύσημα από τους δημότες γιατί μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν τα «παράτησε» αλλά μόχθησε και δούλεψε ώστε ν’ αφήσει μπόλικο έργο στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Και μάλιστα «έργων» όπως τα Led για παράδειγμα που θ’ αλλάξουν τον φωτισμό στη πόλη! Αφήνοντας στο περιθώριο τους «κραυγάζοντες-αρνητές…» του
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η φωτογραφία του Αυγούστου! Ο ανεπανάληπτος Μανώλης Φανουράκης με φόντο τον Μαρινάκη (σ.σ. Με πρόσκληση του Βασίλη Τοροσίδη ή του Σάββα Θεοδωρίδη;), στο νικηφόρο παιχνίδι του «θρύλου» στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας 1-0 της Μπασακσεχίρ στο πρώτο παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions…! Άπαιχτος..

Λευκό τυρί που διακινείται μέσω της Lidl αποσύρει ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία “ΓΑΛΠΟ”, σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών έκαστο.

Το προϊόν παράγεται στην εταιρεία  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ (5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης) και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Η απόσυρση γίνεται λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών.

Οπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων.

Άλλη μια καρέτα-καρέτα νεκρή στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα – καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους στην παραλία της Σκάλας Αβδήρων Νομού Ξάνθης την Τετάρτη. 09

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή

Δήλωση Ανδρέα Καραγιώργη για την ταλαιπωρία  των επιβατών για Σαμοθράκη

Την ώρα που θεσμικοί εκπρόσωποι της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διατείνονται πομποδώς πως «ο τουρισμός είναι το βαρύ χαρτί της Περιφέρειας» και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναρωτιούνται «γιατί πολλοί επισκέπτες μας, περνούν και φεύγουν», η απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν τις τελευταίες ημέρες όσοι θέλησαν να επισκεφτούν το νησί της Σαμοθράκης, λόγω βλάβης του πλοίου που εκτελεί το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, αναδεικνύει το πόσο πίσω βρισκόμαστε ακόμη στο ζήτημα της οργάνωσης και των υποδομών υποστήριξης του τουρισμού στην Περιφέρειά μας.

Επιβεβαιώνεται δε παράλληλα, αυτό που μετ’ επιτάσεως είχαμε επισημάνει κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου.

Η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, και η εξυπηρέτηση του νησιού μόνο μέσω της Αλεξανδρούπολης, έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην τουριστική προοπτική του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης οριστικής και σε 12μηνη βάση λύσης για την ακτοπλοϊκή, με αξιόπλοα πλοία, σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και την διεύρυνση για την ενεργοποίηση και άλλων λιμανιών που θα συνδέσουν τη Σαμοθράκη με περισσότερα σημεία αναχώρησης-προορισμού, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες, να γνωρίσουν το πανέμορφο αυτό νησί της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Για την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Καραγιώργης Ανδρέας

Μικρός καρχαρίας εντοπίστηκε στο λιμάνι του Φαναρίου

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν ψαράδες στο λιμάνι του Φαναριού στον Νομό Ροδόπης, όταν αντίκρισαν μπροστά τους έναν μικρό καρχαρία.

Ο καρχαρίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι που βρίσκεται στο δέλτα της λίμνης Βιστωνίδας, αλλά είναι μυστήριο το πως έφτασε ως εκεί. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπουν καρχαρία στην περιοχή και δημιουργεί απορία στους κατοίκους το πως κατέληξε το ζώο στο σημείο.

Χειροπέδες για δυο σε Ξάνθη και Καβάλα για τα ναρκωτικά

Συνεχίζουν να κάνουν θραύση δυστυχώς τα ναρκωτικά στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν την Τρίτη 6-8-2019 το πρωί, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 36χρονος και μία 23χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και την οικία όπου διαμένουν, επτά (7) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων και 10 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019: Πότε θα πληρωθούν

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, θα καταβάλλουν συντάξεις το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν επίσης στις 29 Αυγούστου 2019. Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4611/2019, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έβρος: Διακινητές μετέφεραν 5 λαθρομετανάστες με φορτηγάκι

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (7-8-2019) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ηλικίας 23 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να έχουν επιβιβάσει πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 23χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αλήθεια τώρα που «τελειώνει» η πολιτική σταδιοδρομία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας  Ζαγναφέρης καταφέρνοντας να…. «δυσαρεστήσει» τους πάντες, τι θα πράξει στη συνέχεια ιδιωτεύοντας; Πλην της ενασχόλησής του βέβαια στο fb και τις φωτογραφίσεις τους; Διότι 5 χρόνια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και αναζητώ να βρω ένα έργο και δεν βρίσκω τίποτα…

Καβάλα: Σημαντικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Οριακή είναι η κατάσταση σχετικά με την επάρκεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Καβάλα λόγω των βλαβών των οχημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, συν τοις άλλοις, το απαραίτητο προσωπικό είναι μειωμένο κατά τέσσερα (4) άτομα με ότι αυτό συνάγεται στην αποτελεσματικότητα της κάλυψης των περιστατικών.