ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – H γιορτή Πίτας Σταυρούπολης, το κοστολόγιο της συναυλίας και τα καλύτερα παραπολιτικά

Όσο ήταν με τον Δημαρχόπουλο κάποιοι «ειδικοί σύμβουλοι ή υπάλληλοι ή και αντιδήμαρχοι…», ο γιατρός Ι. Καμαρίδης ήταν αυτός που εξαπέλυε στις συνεδριάσεις τις βροντές του! Τώρα που πήγαν όμως με τον Τσέπελη (και δεν εννοώ μόνο την κυρία Χατζογλίδου ή την Αλεξία Γκιρτζίκη), έγιναν όλοι ως δια μαγείας…αγαπητοί και φίλοι!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Τρέχει και δεν φτάνει ο  Αλέξανδρος Κοντός και μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να αυξηθούν τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ και να δυναμώνει ο Κορυφαίος συνεταιριστικός Φορέας της χώρας αυτήν την στιγμή με πάνω από 100 οργανωμένα μέλη.

Ήδη μόνο το τελευταίο 10ήμερο, δυο κορυφαίοι συνεταιρισμοί, ο ένας του Αλμυρού Βόλου και ο άλλος –το περασμένο Σαββατοκύριακο- αυτός του  Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου, είναι πλέον μέλη του ΣΑΣΟΕΕ. Με την αισιόδοξη πρόβλεψη να γραφτούν κι άλλες συνεταιριστικές εταιρείες.

……

*Στη Ξάνθη βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας Τομεάρχης της Ν.Δ. Ροδόπης Κώστας Παπαβραμίδης. Μάλιστα θα μείνει αυτήν τη φορά και λίγες μέρες παραπάνω, αφού όπως είναι γνωστό, η κόρη του από φέτος φοιτεί στην Πολυτεχνική σχολή Ξάνθης,

……

*Αλλάζω θέμα. Όπως είναι γνωστό, Πρόεδρος στον Πολιτιστικό σύλλογο Σταυρούπολης εδώ και έναν χρόνο είναι η κυρία Δέσποινα Χατζογλίδου, επί 5ετία ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που ωστόσο στις εκλογές έτρεχε για τον…Τσέπελη!

Και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίζει ειδική σύμβουλος και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ξάνθης..

*Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί η συγκεκριμένη κυρία τύγχανε και της πλέον φανατικής υποστήριξης του Αντ’ αυτού αντιδήμαρχου Ξάνθης Κυριάκου Παπαδόπουλου!

Ο οποίος με παρέμβασή του στο Πρόεδρο Πασχάλη Λύρατζη κατάφερε είναι και αυτός που μεσολάβησε ώστε να πληρωθεί από το Κέντρο Πολιτισμού η συναυλία των

Γρηγόρη Μπιθικώτση, Χριστίνα Μαραγκόζη και Χρήστο Παπαδόπουλο στα πλαίσια του 2ημέρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Σταυρούπολης για την ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ! Το κόστος; Μόνο…6.300 ευρώ!

….

*Δηλαδή ο Πολιτιστικός σύλλογος Σταυρούπολης διοργανώνει  ναι μεν εκδηλώσεις, αλλά αυτές τις πληρώνει το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης εξ’ ολοκλήρου! Και αυτό συμβαίνει όλη την 4ετία Δημαρχόπουλου…!

Ο οποίος δεν αναφέρεται καν στο πρόγραμμα από την κυρία Χατζογλίδου. Σαν να μην υπάρχει δηλαδή…

Μολονότι ήταν ο Δήμαρχος που πρόσεξε την Σταυρούπολη όσο κανείς άλλος. Βέβαια σε αυτό δεν ευθύνεται μόνο η κυρία Χατζογλίδου αλλά και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης…

Αφού η επιλογή του Κυριάκου Παπαδόπουλου εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, περισσότερο ζημιά του έκανε, παρά καλό….Δυστυχώς για τον ίδιο!

*Ποδοσφαιρικό. Στον  ευρωπαϊκό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΑΓΙΑΞ βρέθηκαν ο Ισπανός προπονητής του ΑΟΞ Κίκο Ραμίρεθ με τον διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου!

*Καλό νέο. Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χημείας για Ξανθιώτη μαθητή

Συγκεκριμένα ο Ξανθιώτης μαθητής του 2ου ΓΕΛ Γιώργος Χαραλαμπίδης, συμμετείχε στην ελληνική αποστολή για την 51η Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία διακρίθηκε καταλαμβάνοντας το χάλκινο μετάλλιο.

….

*Το 2ο ΓΕΛ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Διευθυντής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, συγχαίρουν την ελληνική αποστολή συμμετοχής στην 51η  Ολυμπιάδα Χημείας για τη μεγάλη διάκρισή της να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ιδιαίτερα όμως συγχαίρουμε τον μαθητή μας Χαραλαμπίδη Γεώργιο, μέλος της ομάδας και του ευχόμαστε να έχει μια λαμπρή πορεία στη ζωή του.

….

*Χθες στην εφημερίδα μου έφεραν ένα 4σέλιδο έγχρωμο έντυπο στο οποίο αναφέρονταν οι εκδηλώσεις για τις Γιορτές Νέστου, «21Α Δημήτρεια Δαφνώνα 2019» 11 & 16 Αυγούστου Δαφνώνας Ξάνθης.

Εκδηλώσεις που φέτος μάλιστα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, 1919-2019.

….

*Ρωτώ λοιπόν την κυρία Φρόσω Μπαλτατζή-Σταμαρίου που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι φαντάζομαι η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Δαφνιωτών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Χορηγίες στις εκδηλώσεις και ενισχύσεις από την Περιφέρεια ΑΜΘ, από τον Δήμο Ξάνθης κλπ δεν υπάρχουν; Γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά σε κανέναν…! Έτσι απλά ρωτάω..

….

*Αφού πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός των «οπαδών» του για την εκλογή του γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη ως βουλευτή Ξάνθης, και ακολούθησαν στη συνέχεια…ενθουσιώδη δελτία τύπου που παραλίγο να γίνουν και «ανέκδοτα» για το περιεχόμενό τους, έκτοτε επήλθε ηρεμία και…ούτε φωνή ούτε, ακρόαση!

-Σε αναμονή λοιπόν του επόμενου δελτίου τύπου του….για να μάθουμε και τις πρώτες θετικές παρεμβάσεις του προς όφελος του Νομού  Ξάνθης, αλλά και να μας ενημερώσει πότε θα μιλήσει στη Βουλή για να «κολλήσουμε» στους δέκτες μας και να περιμένουμε να  τον απολαύσουμε στη ρητορική του…

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ