Σσσσ….Ψίθυροι – Πάνω από ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν  στην Ιχθυόσκαλα Καβάλα

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Τελικά και σε αυτές τις εκλογές ο χάρτης της Ξάνθης βάφτηκε ροζ αφού το μαύρο χρήμα και οι εντολές από εξωγενής παράγοντες ήθελαν και πάλι βουλευτή τον κ. Ζειμπέκ ενώ ο λαός της Ξάνθης με 48% αποχή διάλεξε, την θάλασσα από τους χριστιανούς υποψηφίους βουλευτές.
Σαφώς και η αποχή των Ξανθιωτών από την κάλπη έδωσε την ευκαιρία στο ΚΙΝΑΛ να βγάλει μειονοτικό βουλευτή αφήνοντας πίσω τον Φ. Καραλίδη και τον Ανέστη Αντωνιάδη.
Ο μεγάλος χαμένος η ΝΔ αφού από τις 2 έδρες και το φλερτάρισμα με την Τρίτη, πήρε μόνο την 1 έδρα. Πιθανών και αυτό να αποδεικνύει ότι η απουσία του Α. Κοντού σε αυτές τις εκλογές για την Ξάνθη να ήταν κρίσιμη.
Τι έφταιξε και παραιτήθηκε ο Αλέκος Κοντός από το ψηφοδέλτιο; Θα το δείξει ο καιρός.
(Ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος στο XanthTimes)
-Όλη η Ελλάδα μπλέ…εκτός από τη Ξάνθη! Συγχαρητήρια κύριε Πατεράκη και κύριε Αντώνη Πασχάλη…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κι όμως τα πράγματα και η γλώσσα των αριθμών, λένε με απλές λέξεις μεγάλες αλήθειες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις…
Παντού και σε όλη την Ελλάδα σχεδόν εκτός από δυο Νομούς της Κρήτης κι έναν Νομό στην Πελοπόννησο, η Ελλάδα βάφτηκε γαλάζια καθώς η Νέα Δημοκρατία ήρθε 1η, πλην της…Ξάνθης, που όχι μόνο «βάφτηκε» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρά  λίγο (σ.σ. ήθελε άλλο 1.5%,…) αλλά παραλίγο για το πρώην Κυβερνών να πάρει και δεύτερη έδρα!!!!
Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Ότι το ψηφοδέλτιο όχι μόνο ήταν αδύναμο μολονότι η Νέα  Δημοκρατία «έσκισε» σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό που δύσκολα θα ξαναπάρει με τέτοια άνεση, αλλά και έδωσε την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να…πανηγυρίσει για την πρωτιά!!!
Και το χειρότερο βέβαια όλων, ότι ο Νομός μας έχει μόνο έναν Χριστιανό βουλευτή που κι αυτός είναι «αμφίβολο» -προς το παρόν ακόμη-αν μπορεί να σταθεί άξιος των περιστάσεων, με βάση τις μέχρι σήμερα συμπεριφορές και την πορεία του στο Περιφερειακό συμβούλιο. Κρίμα..
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, τον δημοφιλή ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο (αριστερά) και άλλους ηθοποιούς, στα γυρίσματα της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Αισιόδοξος ο Μέτιος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 λόγω…Κυριάκου!

Στην Αλεξανδρούπολη διεξήχθη η 5η συνεδρίαση της παρακολούθησης του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια ΑΜΘ 2014-2020.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, το πως προχώρησαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, ποια έργα εντάχθηκαν σε αυτό, και παράλληλα συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης επιμέρους αναπτυξιακών στρατηγικών και δράσεων που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση

Στη συνεδρίαση προεδρεύων ήταν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε αισιόδοξος για την συνεργασία με τη νέα Κυβέρνηση η οποία προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

“Το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια και τα έργα είναι πολύ μεγάλο και θεωρώ ότι θα μετατραπεί σε συγκεκριμένα έργα τα οποία θα προκύψουν“, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και αισιόδοξος ο Χρήστος Μέτιος

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα καταβληθούν από το κάθε Ταμείο

Από τις 26 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων, ανά ταμείο, για τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Αυγούστου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Νέα σύλληψη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 8/9-7-2019, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 39χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πάνω από ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν  στην Ιχθυόσκαλα Καβάλα

Χίλια εκατόν εξήντα οχτώ κιλά (1.168 kg) όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος για παράνομη μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος Αγίου Σίλα Καβάλας), Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 37χρονος και μετέφερε πενήντα πέντε (55) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους χιλίων εκατόν εξήντα οχτώ κιλών (1.168 kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ακόμη αδυνατώ να «αντιληφθώ» την ευφορία κάποιων κομματικών στελεχών της Ν.Δ. να «πανηγυρίσουν» για το τοπικό αποτέλεσμα στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν ο Νομός Ξάνθης είναι από τους 2-3 στην Ελλάδα που όχι μόνο βάφτηκαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πρώην Κυβερνών κόμμα παραλίγο (ήθελε άλλο 1.5%) να βγάλει και…2η έδρα! Και πανηγυρίζουν οι κομματικοί ενώ είναι για τα…πανηγύρια!

Χωρίς υδροπτέρυγο το νησί της Θάσου

Από τις 27 Ιουνίου δεν εκτελούνται δρομολόγια από το Υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλας – Λιμένα λόγω εκτεταμένων βλαβών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Νικόλαο Τσιλογιώργη αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας ώστε να τον ενημερώσουν για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου καθώς αυτά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι προβληματικά.

Λέμβος με 25 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στη Σαμοθράκη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λακκώματος ν. Σαμοθράκης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού  Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Καβάλα: Χειροπέδες για μέλος κυκλώματος που στέλνει χασίς στην Τουρκία

Συνελήφθη την 7-7-2019 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, 49χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, κινούμενος από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα και να μεταφέρει με αυτό, δεκαεννέα (19) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 41.254 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και 300 λιρών Τουρκίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Το λιμενικό Αλεξανδρούπολης εντόπισε και διέσωσε 36 αλλοδαπούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και σε απόσταση 4ν.μ. από την ακτή, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.