ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – 11 νέοι βουλευτές στην Περιφέρεια ΑΜΘ

*Στους χώρους που γυρίζεται η σειρά «Το κόκκινο ποτάμι», βρέθηκε ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος…

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης φωτογραφήθηκε μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη και  τον Κωνσταντίνο Καζάκο στα γυρίσματα της σειράς, αλλά και με πολλούς άλλους ηθοποιούς και κομπάρσους που συμμετείχαν σε αυτά…..

Με ιδιαίτερα καλή διάθεση θα έλεγα!

(σ.σ. Πάντως καλό θα ήταν την εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό με τον κόσμο, να την παρουσίαζε και 5 χρόνια σαν Δήμαρχος….Τώρα πλέον είναι πολύ αργά κύριε Μπάμπη…)

………

*Μια γενική ανάλυση-γνωριμία των 11 νέων βουλευτών ΑΜΘ σε σύνολο 17 θα επιχειρήσει η στήλη σήμερα.

Συνολικά 11 νέα πρόσωπα σε σύνολο 17 κι έχουμε και λέμε. Δύο από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έχουν διατελέσει και στο παρελθόν μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ενώ τρία κόμματα εκπροσωπούνται στη Βουλή από την Περιφέρεια. Η ΝΔ εκλέγει 9 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 5 και το ΚΙΝΑΛ 3. Μόλις 5 βουλευτές διατήρησαν την έδρα τους ενώ ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά δεν κατέβηκε ως υποψήφιος κατεβάζοντας τον νεαρό διευθυντή του γραφείου του που δεν εκλέχθηκε.

….

*Στον Έβρο ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να βγει δεύτερος σε ψήφους, ενώ κερδισμένος θεωρείται και ο Σταύρος Κελέτσης ο οποίος μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στα έδρανα της βουλής.

……..

*Στην Ροδόπη από τους τρεις βουλευτές που εκλέγονται αναμφισβήτητα ο πρώην γραμματέας Χαρίτου Δημήτρης  είναι ο μεγάλος κερδισμένος καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

*Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτή τον Χουσεΐν Ζεμπέκ, ο οποίος επικράτησε  του πρώην υφυπουργού, Στάθη Γιαννακίδη. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, ο οποίος επικράτησε έναντι του πρώην βουλευτή  Δημήτρη Σαλτούρου, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. εκλέγει τον Μπουρχάν Μπουράν, που επίσης άφησε πίσω του το Φώτη Καραλίδη.

*Όσον αφορά  την Καβάλα ο πρώην υπουργός και εκ νέου βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατάφερε να επικρατήσει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς, με δεύτερο τον Γιάννη Πασχαλίδη και ακολουθεί ο Μακάριος Λαζαρίδης, που κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και αποτέλεσε το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Εκτός Βουλής έμεινε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και για πολλά χρόνια βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής.

*Δυο νέα πρόσωπα από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν βουλευτές στη Δράμα. Πρόκειται για τον Κώστα Μπλούχο, που κατάφερε να ξεπεράσει σε σταυρούς τον παλιό βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που άφησε πίσω του τον παλιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη. Το ΚΙΝ.ΑΛ στη Δράμα επανεκλέγει ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, τη Χαρά Κεφαλίδου.

…….

*Ξεκίνησε το έργο που αφορά την αποκατάσταση των οδών στο δυτικό τμήμα του οικισμού Λεύκης, καθώς και τη συντήρηση του οδικού δικτύου προς τον οικισμό Λαμπρινό.

Συγκεκριμένα, εκτελούνται εργασίες για την απομάκρυνση της υφιστάμενης επιφάνειας των οδών και για την κατασκευή υγιούς στρώσης έδρασης των οδοστρωμάτων. Επίσης, προβλέπεται τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας και διάστρωση ασφαλτικού υλικού. Οι εργασίες ολοκληρώνονται με την οριζόντια και κάθετη διαγράμμιση στην οδό που οδηγεί προς τον οικισμό Λαμπρινό.

*Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε: «Ένα ακόμα έργο, η αποκατάσταση όλων των οδοστρωμάτων του οικισμού Λεύκης, ξεκίνησε μετά από την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων και χρονοβόρων διαδικασιών. Δίνουμε λύση σε ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια τους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με τις μεγάλες παρεμβάσεις, γιατί για εμάς, ο τόπος είναι πάνω από τα πρόσωπα».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
«Αν ο νέος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου.
Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο. Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανένα δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά ο κύριος Νίκος Δένδιας δεν είναι κι ότι καλύτερο…Και δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο στο σημερινό ύφος του Υπουργού…
Η ΚΑΤΙΝΑ