ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ

Με τον ενθουσιασμό που είδα να διέπει ορισμένους για την εκλογή του Σπύρου Τσιλιγγίρη ως βουλευτή Ξάνθης απορώ πως κάποιοι οπαδοί του με πρώτο τον Φανουράκη, δεν «απαίτησαν» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον κάνει και…Υπουργό και Υφυπουργό! Το φαντάζεστε;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Από τους πρώτους που έσπευσαν χωρίς κομπλεξισμούς και μιζέριες να ευχηθούν καλή επιτυχία στον νέο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με αφορμή  την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ήταν ο πρώην Ξανθιώτης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με την ιδιότητα και του Προέδρου του ΣΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα με το που θα ενημερωθεί ο Μάκης Βορίδης για τα καθήκοντά του, θα υπάρξει και συνάντηση του ΣΑΣΟΕΕ στο Υπουργείο με τα αιτήματά του και κυρίως τις αποζημιώσεις των παραγωγών της περιοχής μετά το χαλάζι και τις έντονες βροχοπτώσεις της Τρίτης.

….

*Με το… «βαμβάκι» στη κυριολεξία «έσφαξε» τον πρώην έμμισθο σύμβουλο του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Στάθη Γιαννακίδη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης μετά από αυτά που είδαν στο φως της δημοσιότητας στα φύλλα της Τρίτης από τις εφημερίδες Αδέσμευτη και Μαχητής.

….

*Υπενθυμίζω ότι ο δημοσιογράφος και έμμισθος συνεργάτης του πρώην υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη Γιάννης Σιδηρόπουλος που έκανε το συνοικέσιο μεταξύ του Σάββα Μελισσόπουλου, του Σταυρακάρα και του Σταύρου Αμοιρά με τον Στάθη Γιαννακίδη, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζηθεοδώρου, αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρώτη θέση με μια Νομαρχιακή Οργάνωση επιδεικτικά απούσα από την εκλογική μάχη, όπως ακριβώς συνέβη και στις Ευρωεκλογές, με ευθεία υπονόμευση του Στάθη Γιαννακίδη. Ο δε Γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Γρηγόρη Στογιαννίδη, που όμως είχε ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα»

-Ενώ προφήτευε ότι η…σύγκρουση το επόμενο διάστημα προβλέπεται μεγάλη μεταξύ του Στάθη Γιαννακίδη, της Νομαρχιακής και του Γρηγόρη Στογιαννίδη!

…..

*Πριν αλέκτωρ ωστόσο λαλήσει, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης αποστόμωσε πλήρως τον Γιάννη Σιδηρόπουλο, υπονοώντας με σαφήνεια ότι, «ότι έγραψε, το έγραψε γιατί ήταν…έμμισθος σύμβουλος του Στάθη Γιαννακίδη!»

*Συγκεκριμένα μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από το Μαχητή και την Αδέσμευτη, ο Γρηγόρης Στογιαννίδης σχολίασε  αιχμηρά από τη «Θράκη» με δηλώσεις του στη Μαλαματένια τα εξής:

«Κατά αρχάς το άρθρο αυτό το γράφει κάποιος ο οποίος είναι έμμισθος σύμβουλος ενός Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό από μόνο του λοιπόν δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αντικειμενικό γιατί αυτήν την στιγμή, ο κύριος αυτός παύει να είναι έμμισθος. Σίγουρα έχει την πικρία του γιατί έχει χάσει την δουλειά του. Από εκεί και μετά, όλα αυτά που γράφει για μένα δεν ισχύουν. Εγώ γνωρίζω ότι οι ψήφοι που πήρα ήταν οι ψήφοι των συμπολιτών μας. Εγώ γνωρίζω ότι αγωνίστηκα πεντακάθαρα, δεν έχω εξαγοράσει σταυρούς και όσοι έχουν κάνει «βρώμικα» παιχνίδια τα γνωρίζουν. Η κοινωνία της Ξάνθης θα μάθει ποιος αγωνίστηκε ξεκάθαρα, χωρίς «βρώμικα» παιχνίδια».

-Τα συμπεράσματα δικά σας!

….

*Πάντως σε αντίθεση με τους δυο πρώην βουλευτές, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έσπευσε ως συνήθως να ευλογήσει τα…γένια του, στην προσπάθειά του να «καπηλευτεί» την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη, ως…ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του υπόθεση!

Ιδού τι ανέφερε επί λέξει:

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών ο επανεκλεγείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αναφέρει:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους πολίτες της Ξάνθης για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου που για 5η συνεχόμενη φορά έδωσαν την πρωτιά του νομού Ξάνθης στο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την δύναμη που μου έδωσαν όλο αυτό το διάστημα.

Πορευόμαστε με τις αρχές μας για το καλό του νομού μας . Συγχαρητήρια στους βουλευτές που εξελέγησαν κι εύχομαι η θητεία μας να είναι δημιουργική για τον τόπο μας».

-Λιτά, σεμνά και ταπεινά….

….

*Η παιδεία με την κυρία Κεραμέως στο «τιμόνι» του αρμόδιου υπουργείου θα κινηθεί σε κλίμα εξωστρέφειας και καινοτομίας ενώ ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις θα είναι και η κατάργηση του ασύλου, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί για να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση».

….

*Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Επίσης η κυρία Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές γιατί δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι. Η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

 Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ