Σσσσ…. Ψίθυροι – Ο Χρυσόγονος θα γνωμοδοτήσει για την γέφυρα της Καβάλας

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Όπως πάντα, εκτός θέματος απαντήσεις. Εγώ προσωπικά καμία ευθύνη δεν έχω για την λειτουργία της Αναπτυξιακής Ξάνθης, της οποίας η λύση έχει ανατεθεί σε ειδικούς Εκκαθαριστές, πριν την δική μου θητεία. Εκτός κι αν ο Συριζα Ξάνθης, γνωρίζει το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εκ των προτέρων.
Πόσες προτάσεις του Leader για Δημόσιες Επενδύσεις έχουν εγκριθεί; Καμία.
Αν φταίνε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ και η Αναπτυξιακή Ροδόπης, τότε γιατί δεν έχει προκηρυχθεί το Leader πουθενά στην Ελλάδα ακόμη;
Γιατί το Υπουργείο και οι Βουλευτές Ξάνθης μας πίεζαν με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου και δεν έχει η Ξάνθη μια νέα Αναπτυξιακή;
Υ.Γ: Αν οι τρεις Βουλευτές του Συριζα Ξάνθης θέλουν μια πολιτική αντιπαράθεση είμαι στην διάθεσή τους, όποτε θέλουν, σε όποιο μέσο θέλουν και με όποιον συντονιστή θέλουν.
(Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης στην απάντησή του στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης)
-Καλός ο «τσαμπουκάς» κύριε Ζαγναφέρη, ιδιαίτερα όταν ξέρεις πως… δεν πρόκειται να αποδεχτούν την πρότασή σου…! Και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Το να παραπλανείτε ο κόσμος και να μην γνωρίζει το ποιος είναι ο αρμόδιος στη γέφυρα των Κιμμερίων και ποιος ο αναρμόδιος, είναι απολύτως κατανοητό. Για παράδειγμα ο αθλητικογράφος του ΝΕΧΤ tv Δημήτρης Αντωνιάδης που έλεγε ψέματα και καλούσε τον…Λομβαρδέα να λύσει το θέμα! Το να λένε όμως ψέματα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι των Κιμμερίων και να κατηγορούν τον Δήμο Ξάνθης (σ.σ. όπως ο άφωνος δημοτικός σύμβουλος του Φανουράκη Τζενάν Τσαρεκτσή στο fb) για μια γέφυρα που η συντήρησή της ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και του κυρίου Ζαγναφέρη…εκτός από θράσος, αποτελεί εμπαιγμό και για τους ίδιους τους δημότες και κατοίκων των Κιμμερίων! Έ παραπάει…
Ιπποκρ. Γαλ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στην αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και του κυρίου Ζαγναφέρη είναι η συντήρηση της Γέφυρας των Κιμμερίων κι όχι του Δήμου Ξάνθης…!

Ο Χρυσόγονος θα γνωμοδοτήσει για την γέφυρα

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, ορίστηκε ως νομικός σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., δικηγόρος και συγγραφέας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τη διοικητική αρχή, που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη συντήρησης του σημείου της εθνικής οδού, όπου συντελέσθηκε η πτώση της γέφυρας μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας. Σύμφωνα με την απόφαση, η Οικονομική Επιτροπή θεωρεί απαραίτητη τη διατύπωση γνώμης ικανής να δημιουργήσει εδραία άποψη, που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση ακαδημαϊκού επιπέδου της νομικής επιστήμης και να αποτελέσει πολύτιμο «εργαλείο», για την λήψη των απαραίτητων έγκυρων αποφάσεων, από τις αρμόδιες αρχές, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται «πόλεμος» στο Αιγαίο

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Κάθε βράδυ γίνεται «πόλεμος» στο Αιγαίο.

Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας, επεσήμανε ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009-έως τον Οκτώβριο του 2018.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.

Όσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.

Έβρος: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός με κάνναβη

Συνελήφθη την 30-11-2018 το απόγευμα, σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 29χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 56,8 γραμμαρίων, ένας (1) τρίφτης και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά τουλάχιστον 25-30 υποψήφιους έχει κλείσει για το ψηφοδέλτιό του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη Μας». Γιατί λοιπόν δίνει …ένα ένα τα ονόματα; Για να τους κρατάει σε…αγωνία και να τους ανεβάζει την πίεση ή κάτι άλλο περιμένει;

Σήμερα Τρίτη (11.00), η Ελληνοβουλγαρική συνεδρίαση στην Ξάνθη παρουσία Στάθη Γιαννακίδη και Denitsa Nikolova

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 (11.00) στο ξενοδοχείο “Elisso” η πέμπτη επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος συνεργασίας “InterReg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη [που θ’ ανοίξει τις εργασίες με ομιλία του και της ομολόγου του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Denitsa Nikolova.

H συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία» και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει τη συζήτηση και έγκριση της πρόσκλησης άμεσης ενίσχυσης σε συνεργατικά σχήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δυο χωρών, καθώς και παρουσίαση στρατηγικών έργων όπως το CrossBo για την κατασκευή του οδικού άξονα Δημάριο Ξάνθης – Ρούντοζεμ Βουλγαρίας.

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε μεγάλους Δήμους & Περιφέρειες

Με δοκιμασμένα και έμπειρα στελέχη σε εκλογικές αναμετρήσεις θα δώσει την μάχη των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ΚΚΕ. Ανάμεσά τους μία βουλευτής και ένας ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»:

–    Για τον Δήμο Αθηναίων υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.

–    Για τον Δήμο Πειραιά η βουλευτής Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος του Κεντρικής Επιτροπής.

–    Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

–    Για την Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

–    Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποψήφιος ο 38χρονος Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Συνελήφθη 49χρονος στην Αλεξανδρούπολη γιατί κατείχε παράνομα πιστόλι κρότου και…χατζάρα 45 εκατοστών!

Συνελήφθη το Σάββατο (1-12-2018) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 1 γεμιστήρα, 16 φυσίγγια κρότου και 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 45 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 7ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης – Νεκρός 35χρονος

Τραγικός ήταν ο απολογισμός του δυστυχήματος το οποίο σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, στο 7o χλμ. της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το  Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο κατευθυνόταν από την Μάκρη προς στην Αλεξανδρούπολη πέρασε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να “καρφωθεί” σε διερχόμενη νταλίκα η οποία κινούνταν στην αντίθεση κατεύθυνση.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο 35 χρονος οδηγός του ΙΧ να διαμελιστεί και το όχημα το οποίο επέβαινε να γίνει μία μάζα σίδερα καθώς σφηνώθηκε κάτω από το φορτηγό. Όσον αφορά τον οδηγό της νταλίκας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο ΠΓΝΕ.

Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Πότε πέφτουν όλες οι αργίες του 2019 -Δείτε αναλυτικά

Θέλετε να προγραμματίσετε τις διακοπές σας το 2019; Να κλείσετε εισιτήρια για τις ημέρες των επίσημων αργιών του επόμενου έτους; Εμείς σας δίνουμε τις ημερομηνίες και τις ημέρες και εσείς φροντίστε για τα υπόλοιπα.

Αργίες 2019

-Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2019, Τρίτη

-Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019, Κυριακή

-Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, Δευτέρα

-Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2019, Δευτέρα

-Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019, Παρασκευή

-Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019, Σάββατο

-Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, Κυριακή

-Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, Δευτέρα

-Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019, Τετάρτη

-Πεντηκοστή 16 Ιουνίου 2019, Κυριακή

-Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα

-Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019, Πέμπτη

-Ημέρα του «ΟΧΙ» 28 Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα

-Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη

-Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη