ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Η αστυνομία διαψεύδει τη… διάψευση του υπουργείου Παιδείας, για τις συλλήψεις μαθητών στο Αγρίνιο

*Με κάτι πολύ ενδιαφέρον ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου…Συγκεκριμένα το  Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με έδρα την πόλη της Ξάνθης πραγματοποίησε σημαντική  εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ το πρωί της Δευτέρας.

….

*Στην εκδήλωση συμμετείχαν  με δράσεις των 4 έως 10 λεπτών οι:

Παραολυμπιονίκης Ριζά Ογλού Σεμιχά (Βίντεο)

3ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης ( τραγούδι). Υπεύθυνοι: Διευθύντρια Πολατίδου Μαρία, Μουσικός Βατού Αρετή

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης & 18ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (τραγούδι παρουσίαση και στη νοηματική). Υπεύθυνοι: από το 1ο) Διευθύντρια Λημνιώτου Ευαγγελία, ψυχολόγος Σύρμου Εύη, γυμνάστρια Κυλώνη Μαρία, ειδικό βοηθητικό προσωπικό Κασάπη Χριστίνα. Από το 18ο) Διευθύντρια Τσιφτσίδου Κυριακή

2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυμπάνου (θεατρικό). Υπεύθυνος: Διευθυντής Δημητρόπουλος Δημήτριος

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο & Ειδικό Σχολείο Τυφλών και αμβλυώπων ( βίντεο). Υπεύθυνοι: Διευθυντής Μποζ Ερσίν,  ψυχολόγος Σουγγρή Μαρία

Παράρτημα ΑΜΕΑ (4 τραγούδια). Υπεύθυνη: μουσικός-μουσικοθεραπεύτρια Πεχλιβανίδου Ξένια

4ο Γυμνάσιο(τραγούδι παρουσίαση και στη νοηματική). Υπεύθυνη: Διευθύντρια Νότα Γλυκερία

1ο ΓΕΛ (θεατρικό). Υπεύθυνη: υποδιευθύντρια Μαυροπούλου Εύη

1ο ΕΠΑΛ (δύο  τραγούδια και ένας χορός)

Μουσικό Εργαστήρι Αντώνης Μουσαδές (δύο τραγούδια)

Μουσικό Εργαστήρι Άγγελου Μουρβάτη

Θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου”

Χορογραφία από τις : χορεύτρια-χορογράφο Βενετία Λασκαρίδη και Κοντοβά Δήμητρα.

*Η αστυνομία διαψεύδει τη… διάψευση του υπουργείου Παιδείας, καθώς τελικά όντως συνελήφθησαν δύο μαθητές στο Αγρίνιο.

Ολα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσιεύματα τοπικών site του Αγρινίου, τα οποία ανέφεραν ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές υπό κατάληψη σχολείου και οι γονείς τους.

Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση ως fake news, λέγοντας ότι καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

….

*Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας έχει ως εξής: «Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Ομως, η αστυνομία διαψεύδει το υπουργείο. Πράγματι, την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές, 14 και 16 ετών, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

…..

*Όπως είναι γνωστό, η κατάληψη στο σχολείου τους ξεκίνησε την Πέμπτη, για το Μακεδονικό, όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα. Ομως, στο συγκεκριμένο γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε την Παρασκευή, για άλλο λόγο. Ο διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε στις αρχές ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους.

…..

*Το ποσό των 18 εκατ. ευρώ κατανέμει σε δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας-κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων δήμων.

Τα έσοδα αυτά διατίθεται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη  άλλων αναγκών.

Ειδικότερα, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τίτλο «Έσοδα υπέρ Δήμων & Κοινοτήτων από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)», στον Δήμο Ξάνθης αποδίδεται το ποσό των 153.670,00 ευρώ

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ως σχέδιο που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καταγγέλλουν φορείς και καθηγητές της ΑΜΘ τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για συνένωση του ΤΕΙ Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που είναι και ο φυσικός του χώρος, όπως επισημαίνουν.
Στο ίδιο μήκος κύματος απογύμνωσης της περιοχής, όπως λένε, προσθέτουν και το νέο σύστημα μετεγγραφών που θα οδηγήσει αυτονοήτως πολλούς φοιτητές σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Επίσης με νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα για μετακίνηση καθηγητών σε κεντρικά Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης ύστερα από συμπλήρωση 15ετούς υπηρεσίας σε Περιφερειακά Πανεπιστήμια.
-Τα είχαμε ξαναγράψει πριν μερικούς μήνες και τα γράφουμε και σήμερα…αλλά δυστυχώς άπαντες αδιαφορούν! Με πρώτους και καλύτερους τους βουλευτές Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας και Έβρου
Η ΚΑΤΙΝΑ