Σσσσ….Ψίθυροι – Καβάλα: Σύλληψη 54χρονης για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«Πληροφορηθείς την δημοσιοποίηση ενός Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων της Ξάνθης, στο οποίο γίνεται αναφορά στο πρόσωπο μου, με την ιδιότητα μου ως προϊσταμένου της Υ.ΔΟΜ. Ξάνθης, όπου φέρεται ότι, δήθεν, δήλωσα πως «Πρόσφατα εκδόθηκαν αποφάσεις για την μετακίνηση υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Δόμησης  σε άλλα τμήματα του Δήμου οι οποίες, όπως μας δηλώνει ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, οδηγούν στη μη λειτουργία του Τμήματος έκδοσης αδειών.», σας γνωστοποιώ με την παρούσα, με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ουδέποτε προέβην σε τέτοια δήλωση.
(Από την διάψευση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης Ξάνθης Πέτρου Παυλίδη)
-Μπορεί ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών έργων να μας πει ποιος συνέταξε την ανακοίνωση;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Φυσικά και δεν θα γίνω συνήγορος του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, θα σχολιάσω όμως με χιούμορ το βίντεο που έβγαλε πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πούλιου, για την ομιλία του στο Δροσερό το 2014 κάνοντας τις εξής παρατηρήσεις: 1.Κάποιοι από το επιτελείο του Τσέπελη που τον καθυβρίζουν, ξεχνάς ότι ο αρχηγός τους έτρεχε πίσω από τον κύριο Δημαρχόπουλο την περίοδο εκείνη, 2.Οι ομιλητές στο Δροσερό γενικά ασκούν συγκεκριμένη ρητορική, 3.Αυτοί που καθυβρίζουν τον Δήμαρχο, δεν αναφέρουν λέξη για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εκλογικό κέντρο του Τσέπελη στον συγκεκριμένο οικισμό..
Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον κύριο Θανάση Ξυνίδη ή στον υπάλληλο του εκλογικού του κέντρου…αλλά γενικώς και αορίστως!
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης χθες το μεσημέρι, μπροστά στο πανέμορφο εκλογικό του κέντρο.

ΕΛΣΤΑΤ: 41 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα τον Φεβρουάριο

Αμετάβλητος παρέμεινε τον Φεβρουάριο εφέτος ο αριθμός των τροχαίων οδικών ατυχημάτων που συνέβησαν σε όλη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.

Καταγράφηκαν 684 τροχαία, όσα ακριβώς και τον Φεβρουάριο 2018.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα τροχαία αυτά υπήρξαν 41 νεκροί (αύξηση 10,8%), 30 βαριά τραυματίες (μείωση 30,2%) και 749 ελαφρά τραυματίες (μείωση 3,2%).

Ασφαλιστικά ταμεία: Μόλις 1 στους 4 που μπήκαν σε ρύθμιση συνεχίζει να πληρώνει

 

Μόλις 1 στους 4 οφειλέτες που έχει μπει σε κάποια ρύθμιση συνεχίζει να την εξυπηρετεί σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Συγκεκριμένα από τους συνολικά 485.113 οφειλέτες σε ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν σε κάποια ρύθμιση:

– μόλις οι 117.772 συνεχίζουν να την εξυπηρετούν (24,1%)

– οι υπόλοιποι 285.891 έχουν χάσει πλέον τη ρύθμιση (58,7%)

– μόλις 81.450 έχουν κλείσει την οφειλή τους.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, και στην αναμενόμενη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Σημειώνεται, δε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία (58%) όσων βγαίνουν από τις παλαιές ρυθμίσεις αφορά οφειλές από 50 έως 200 ευρώ.

Όσον αφορά το συνολικό ύψος των οφειλών αυτό ξεπέρασε τα 35 δισ. ευρώ από συνολικά 1,4 εκατ. ασφαλισμένους, εργοδότες, αυταπασχολούμενους και αγρότες.

Το 22,7% των χρεών δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, από το 2010 και μετά, ενώ το υπόλοιπο 77,3% δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή νωρίτερα.

Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 2 δισ. προς την εφορία το πρώτο δίμηνο

Στα 104,652 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2019 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, οριακά μειωμένα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (104,694 δισ.ευρώ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον πρώτο μήνα του έτους δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 776 εκατ. ευρώ. Σωρευτικά το δίμηνο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 2,147 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό, τα 2,038 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του δημοσίου περιορίστηκε στα 4.005.773 έναντι 4.124.197 τον Ιανουάριο.

Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανήλθαν σε 1.186.380 έναντι 1.175.987 τον Ιανουάριο ενώ οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν τέτοια μέτρα ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 1.836. 953 έναντι 1.850.734 τον Ιανουάριο.

Παράταση της προθεσμίας για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση» επισημαίνει με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη επετράπη για πρώτη φορά η ένταξη πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη Δράση στην οποία υπάγονται τα πρατήρια καυσίμων λήγει στις 9 Μαΐου.

«Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό δεν επαρκεί καν για την ενημέρωση των πρατηριούχων ως προς τη δυνατότητα επιδότησης των επενδύσεών τους, πόσο μάλλον για την κατάστρωση των επενδυτικών σχεδίων, την προετοιμασία και υποβολή των φακέλων. Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιχειρήσεων από άλλους κλάδους της αγοράς, που είχαν το περιθώριο να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη Δράση» αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Μαθαίνω ότι τουλάχιστον άλλοι 2-3 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Τσέπελη έχουν ήδη εκμυστηρευτεί την πρόθεσή τους σε πολλούς φίλους τους ότι θα την….κάνουν από το συνδυασμό του! Μάλιστα ήδη αναζητούν τους…ύποπτους οι επιτελείς!

ΗΛΙΟΣ: Περισσότερα από 2,2 δισ. για τις συντάξεις Δεκεμβρίου

Περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ κατέβαλαν τα ταμεία τον Δεκέμβριο του 2018 για την πληρωμή των συντάξεων όπως αποτυπώνεται στις εκθέσεις του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συνταξιοδοτικών παροχών

Ειδικότερα, πληρώθηκαν συνολικά 4.463.642 συντάξεις σε 2.555.049 συνταξιούχους, από τις οποίες οι 2.825.931 ήταν κύριες, οι 1.229.109 επικουρικές και 408.602 μερίσματα. Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.299.134.554,74 ευρώ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.

Με βάση τα παραπάνω, το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε σε 724,41 ευρώ, το μέσο εισόδημα από επικουρικές σε 172,42 ευρώ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα σε 98,05 ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο μηνιαίο εισόδημα για όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη στα 896,83 μεικτά.

ΣΕΛΠΕ: Το ωράριο των καταστημάτων την Κυριακή 5 Μαΐου

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τα εμπορικά καταστήματα – μέλη του που θα είναι ανοικτά την προσεχή Κυριακή 5 Μαΐου, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ξεκινούν την 1η Μαΐου 2019, ενώ θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Καβάλα: Σύλληψη 54χρονης για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 54χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία της, στην Καβάλα.

Έβρος: 268.600 ευρώ για δασική πυροπροστασία

268.600 ευρώ θα διατεθούν στους δήμους του Έβρου για την κάλυψη των δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατανομή των 17 εκ. ευρώ περίπου που θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας, στον δήμο Σουφλίου αντιστοιχούν 76.600 ευρώ, στον δήμο Αλεξανδρούπολης 64.000 ευρώ, στον δήμο Ορεστιάδας 61.000 ευρώ, στον δήμο Διδυμοτείχου 39.000 ευρώ και στον δήμο Σαμοθράκης 28.000 ευρώ. Την απόφαση διάθεσης του ποσού ενέκρινε εχθές ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν από τους δήμους για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων προληπτικού καθαρισμού βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, για παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης δασικών οδικών δικτύων, καθώς για την κάλυψη αναγκών σε εξοπλισμό ή μίσθωση οχημάτων που θα ενισχύσουν το έργο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Έκανε e-αγορές με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας

Διαδικτυακές συναλλαγές με πιστωτική κάρτα τρίτου, ανυποψίαστου, προσώπου έκανε στη Βόρεια Ελλάδα ο άνδρας που κατηγορείται πλέον για απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την οποία ο παθών διαπίστωσε χρώσεις στην πιστωτική του κάρτα για διαδικτυακές αγορές που δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος.

Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παράγγειλε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό του δράστη.

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα και την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε η εμπλοκή του, καθώς προέκυψε πως ο δράστης υπέκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παθόντος και στη συνέχεια πραγματοποίησε 53 διαδικτυακές συναλλαγές, αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.