ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την Δημοτική αγορά επισκέφθηκε την Μ. Πέμπτη ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, συλλήψεις οπαδών του Τσέπελη είχαμε χθες στα Κιμμέρια για….παράνομες οικοδομικές εργασίες γύρω από τον πλάτανο, όπου πρώην σύμβουλος ετοιμάζει σνακ μπαρ για τον γιο του! Τι κάνανε οι αθεόφοβοι; Έριχναν…τσιμέντο στον κοινόχρηστο χώρο!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Άλλους  6 υποψήφιους Ευρωβουλευτές ανακοίνωσε χθες το Τουρκικό Κόμμα DEB με επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέροντας τα παρακάτω:

Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), συνεχίζουμε τις εργασίες μας για τις Ευρωεκλογές που διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

Ως ΚΙΕΦ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλους 6 υποψηφίους Ευροβουλευτές μας.

Οι υποψήφιοι:

1-ΑΙΣΟΥΝ ΚΑΡΑ – μέλος της ΚΕΕ του ΚΙΕΦ.

2-ΜΠΟΥΣΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ – Απόφοιτη του İstanbul της Σχολής Επικοινωνίας, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΔΘ

3-ΤΖΑΧΗΤ ΧΑΛΗΛ – Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ege της Σχολής Μηχανικός Υπολωγιστών.

4-ΤΖΕΜΑΛΗ ΤΑΧΗΡ – Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Gazi της Σχολής Παιδαγωγικής, Τμήμα Εκπαίδευσης Συστημάτων Υπολογιστών.

5-ΧΑΜΙΔΕ ΧΑΤΖΗΜΕΜΗΣ – Γενική Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Εχίνου.

6-ΣΕΔΑΤ ΧΑΣΑΝ– μέλος της ΚΕΕ του ΚΙΕΦ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Uludağ, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ως ΚΙΕΦ, θα συνεχίσουμε να ανακοινώνουμε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο μας για τις Ευρωεκλογές.

….

*Στην Κομοτηνή αναμένεται να βρεθεί στις αρχές Μαΐου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τις Ευρωεκλογές.

Η 6η Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, προβάλλει η πιθανότερη ημερομηνία άφιξής του στην γειτονική πόλη.

Το πρόγραμμά του ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, όμως θα κάνει επαφές και θα πραγματοποιήσει ομιλία με έμφαση στις ευρωεκλογές.

*Την Δημοτική αγορά επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Μπούτο και Νίκο Ευφραιμίδη αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Κώστας Ζαγναφέρης ευχήθηκε τα χρόνια του πολλά σε όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους συμπολίτες του.

….

*Κι ένα ερώτημα προς τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο του Μέτιου κύριο Ευφραιμίδη; Στηρίζεται τον κύριο Γιάννη Μπούτο που κατεβαίνει υποψήφιος με τον Τσέπελη; Ή …συμπτωματικά βρέθηκαν μαζί στην χθεσινή επίσκεψη του Ζαγναφέρη;

….

*Στην αντικατάσταση δυο αντλιών νερού προέβη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη.

Έτσι το μικρό σιντριβάνι της πλατείας έγινε ακόμη πιο όμορφο και εντυπωσιακό προσφέροντας δροσιά  στους πολίτες.

……

*Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Ο Τούρκος Πρόξενος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη για να του ευχηθεί για την εορτή του Πάσχα.

Με την ευκαιρία αυτή, οι κ. Μέτιος και Ομέρογλου συζήτησαν θέματα διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές Νομαρχίες.

….

* Με μια αιχμηρή ανάρτηση για τις Δημοτικές εκλογές στην Ξάνθη ο δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γούναρης αναφέρεται στις εκλογές για την 2η Κυριακή στο Δήμο Ξάνθης, δίνοντας τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Αναλυτικά:

Στοιχεία προς προβληματισμό.

Το 2010. Εγγεγραμμένοι 50.502. Ψήφισαν: στο 1ο γύρο 28.098 (55,64%) και στο 2ο γύρο 22.031 (43,62%). Ο Μ.Στυλανίδης εκλέχτηκε δήμαρχος με 10.137 ψήφους έναντι 10.050 του Χ.Πούλιου (διαφορά 87 ψήφοι). Ποσοστό 8,37% όσων ψήφισαν στο 2ο γύρο, δηλαδή 1.844 ψηφοφόροι, επέλεξαν λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο.

Το 2014. Εγγεγραμμένοι 51.665. Ψήφισαν: στο 1ο γύρο 28.039 (54,27%) και στο 2ο γύρο 26.339 (50,98%). Ο Χ. Δημαρχόπουλος εκλέχτηκε δήμαρχος με 11.608 ψήφους έναντι 11.090 του Χ.Πούλιου (διαφορά 518 ψήφοι). Ποσοστό 13,82% όσων ψήφισαν στο 2ο γύρο, δηλαδή 3.641 ψηφοφόροι, επέλεξαν λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο.

Καλή λοιπόν η κριτική, ακόμα καλύτερη η συμμετοχή και φυσικά η επιλογή.

Τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

-Εμφανής βέβαια η προσπάθεια του κυρίου Γούναρη να αφυπνίσει γενικά τους πολίτες για την 2η Κυριακή…ώστε να μειωθούν τα άκυρα και τα λευκά!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ