Σσσσ…Ψίθυροι – Καβάλα: Πρόσφυγες άφησαν τη δομή και έτρεξαν στην παραλία για μπάνιο!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Μείζον εθνικό θέμα με αμείλικτες ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, προς τον Αντιδήμαρχο αντ’ αυτού ή Αντιδήμαρχο Οικονομικών.
Α) Σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης;
Β) Θεωρούν ότι υπάρχει ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη;
Γ) Πώς συμμετέχουν οι αρχές του τόπου και δη ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι Αντιδήμαρχοί του (τρείς στο σύνολο) σε εκδήλωση όπου αμφισβητείται η ελληνικότητα της Δυτικής Θράκης;
Δ) Νομιμοποιούν τον ψευτομουφτή, τον εκλεκτό του τουρκικού προξενείου, και αποδομούν το Νόμιμο Μουφτή τον ορισμένο από το ελληνικό κράτος;
Ε) Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Ξάνθης στα Ελευθέρια της Ξάνθης υποδεχτήκατε την Ευζωνική Προεδρική Φρουρά, υποδεχτήκατε τον πρώτο Πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο ύστατος θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και της ακεραιότητας της χώρας, πρωταγωνιστήσατε στην έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο ρολόι σιγοτραγουδώντας τον εθνικό ύμνο,
με τη χθεσινή σας παρουσία σε εκδήλωση που αποδομεί την ελληνικότητα της Θράκης τι υποδηλώνετε διά της συμμετοχής σας;
Θα είναι άκρως υποτιμητικό να πείτε εκ του θεσμικού σας ρόλου.
Δεν τρώμε κουτόχορτο.
(Από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας)
-Το… «τρώγανε» όμως αυτοί που τον ψήφισαν! Το…κουτόχορτο!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «εντυπωσιάστηκαν» τόσο πολύ ορισμένοι από την παρουσία –και στην πρώτη σειρά μάλιστα- του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στην ΤΟΥΡΚΟεκδήλωση του Συλλόγου Τούρκων Επιστημόνων Ξάνθης με κεντρικούς ομιλητές μάλιστα τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής αλλά και τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ; Και μάλιστα συνοδευόμενος από τον αντ’ αυτού υπερδήμαρχό του Μανώλη Φανουράκη και τους Σιαμπάν Μπαντάκ, Λεβέντ κλπ
Ο κύριος Τσέπελης ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι σε αυτούς οφείλει την εκλογή του ως Δήμαρχος Ξάνθης και σπεύδει φυσικά με τον τρόπο να ευχαριστήσει τους «τουρκικούς» κύκλους που τον στήριξαν και κατάφεραν κόντρα στα προγνωστικά να …ανατρέψουν όλα τα δεδομένα, εκλέγοντάς τον Δήμαρχο!
Τι ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ του αυτή, δεν έπρεπε να τους την «αποδείξει»;

Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Άψογος ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Νίκος Τσιναρίδης
στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Μπράβο του.

Σέρρες: Ανήλικοι Ρομά ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο

Θύμα τριών ανήλικων αλλά… «ψημένων» στις κλοπές Ρομά έπεσε ο ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου στην περιοχή των Σερρών, από το οποίο έκαναν φτερά κοσμήματα συνολικής αξίας των 1.000 ευρώ το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας!

Οι τρεις ανήλικοι, ένα αγόρι και δυο κορίτσια, μπήκαν στο κατάστημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άρπαξαν τα τιμαλφή από μια προθήκη και το έβαλαν στα πόδια. Ο ιδιοκτήτης τους είδε όταν διέφευγαν και έδωσε την περιγραφή τους στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα τρία παιδιά τους έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν με κλοπές.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους ανήλικους δράστες κι έτσι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και τους γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Καβάλα: Πρόσφυγες άφησαν τη δομή και έτρεξαν στην παραλία για μπάνιο!

Με επτά λεωφορεία μεταφέρθηκαν περίπου 230 πρόσφυγες από τη δομή της Νέας Καβάλας που βρίσκεται έξω από το Κιλκίς στην προσφυγική δομή του πρώην Στρατοπέδου Ασημακόπουλου στην Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης. Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και πολλά ανήλικα παιδιά τα οποία είχαν φτάσει με πλοία από τη Λέσβο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον προηγούμενο μήνα με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.

Η μεταφορά των προσφύγων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στα ανακαινισμένα κτίρια εντός της δομής. Αρκετοί θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή πήγαν κατευθείαν για μπάνιο με το που αποβιβάστηκαν από τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο καμπ της Καβάλας δεν θα μεταφερθούν άμεσα άλλοι πρόσφυγες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι ελεύθεροι χώροι μέσα στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» ενώ μέσα στη δομή συνεχίζονται οι εργασίες ολοκλήρωσης των υποδομών. Στους ανακαινισμένους χώρους του «Ασημακοπούλου» μπορούν να διαμείνουν περίπου 350 άνθρωποι. Σήμερα οι διαμένοντες πρόσφυγες δεν ξεπερνούν τους 500.

Συμμορία ανηλίκων διέρρηξαν παγκάρια παρεκκλησίων της Δράμας

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, σε βάρος τεσσάρων (4) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας 13 έως 16 ετών, διότι όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα 26-8-2019 έως 16-9-2019, διέρρηξαν τέσσερα παγκάρια παρεκκλησίων στην πόλη της Δράμας, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά ποσά καθώς επίσης επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα χωρίς να τα καταφέρουν.

Πρόστιμα 61.274,5 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι, στη 15η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου 2019, με ισάριθμες Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρώνει την επιβολή προστίμων σε 4 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 40.150,00 ευρώ. Επίσης, απορρίπτει 10 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχωρεί στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους 21.124,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα και οι ενστάσεις αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων : κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος, γάλακτος, ζαχαροπλαστικής και καφέ, επιχειρήσεις παραγωγής πάγου και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για :

  • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.
  • Παρακώλυση και παρεμπόδιση ελέγχου.
  • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP.
  • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής.
  • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων.
  • Μη συμμόρφωση για ισχυρισμούς διατροφής.
  • Μη εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
  • Μη συμμόρφωση με μέτρα δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων.
  • Λειτουργία εγκαταστάσεων χωρίς άδεια / αναγγελία έναρξης.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Είναι τέτοια η… «φόρα» και το πάθος του υπερΔήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη να εμφανιστεί ως ο πρωταγωνιστής στον Δήμο Ξάνθης, που κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει…τίποτα! Κυριολεκτικά τα δίνει όλα σε βαθμό να ονειρεύεται να γίνει ακόμη και…Δήμαρχος!!!

Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος και πολιτικός μηχανικός για «φακελάκι»

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σε νησιωτική πόλη, υπάλληλος Υπηρεσίας δόμησης και ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του ως άνω χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε πληρώνονται – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου 2019 στους συνταξιούχους ξεκινούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

-Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τις Μεταφορές Επικίνδυνων Εμπορευμάτων

Η ασφάλεια της οδικής μεταφοράς και η διαχείριση των επικίνδυνων εμπορευμάτων είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, στο Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων – υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους, που συμμετέχουν στους ελέγχους των οδικών μεταφορών επικίνδυνων εμπορευμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά την πολυπλοκότητα των ελέγχων, αλλά και τυχόν τροχαία ατυχήματα ή πυρκαγιές που μπορεί να προκληθούν κατά την μεταφορά εμπορευμάτων αυτού του τύπου.