ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Συμμετοχή των Σοφολογιωτάτων Τοποτηρητών Μουφτήδων Θράκης σε Διεθνές Συνέδριο στην Αίγυπτο

Όλη η Ελλάδα πλέον μιλάει απαξιωτικά για τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης, μετά την παρουσία του στην ΤΟΥΡΚΟεκδήλωση των «Τούρκων» επιστημόνων και του Τουρκικού Προξενείου.
Αλλά για τον κύριο Τσέπελη όλα αυτά είναι…λεπτομέρειες! Μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε …ελεύθερο ωράριο για τα μαγαζιά της Π. Πόλης!!! Και για τα δυο μαγαζιά του βεβαίως..!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Για τον αντ’ αυτού υπερΔήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη, ειλικρινά δεν με αφορά που βρέθηκε στη πρώτη σειρά της ΤΟΥΡΚΟεκδήλωσης του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Μετέ το βράδυ της Τετάρτης στη Ξάνθης παρουσία και του Τούρκου Πρόξενου!

Ο άνθρωπος από τα «αζήτητα» της πόλης όταν τον απέπεμψε η παράταξη Μελισσόπουλου-Σταυρακάρα  βρέθηκε στη πρώτη σειρά…και των επισήμων δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  των…επισήμων του Τουρκικού Προξενείου. Οπότε…

Ο Δήμαρχος όμως  αυτής της πόλης; Να νομιμοποιεί με την παρουσία του και έναν σύλλογο «Τουρκόφρονων» αλλά και τους εγκάθετους του Ερντογάν και του Τουρκικού προξενείου στη Θράκη;

-Αλήθεια ο κύριος Τσέπελης αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον ο…φούρναρης της Χρύσας; Ή μπροστά στο πάθος του να «διατηρηθεί» στην εξουσία έχει ξεφύγει εντελώς πλέον;

…..

*Και αφού παραπάνω μιλάω για τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ, να σας κάνω και μια ενημέρωση  για τους νόμιμους Μουφτήδες της Θράκης!

Οι Σοφολογιώτατοι Τοποτηρητές Μουφτήδες Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά, Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ και Ξάνθης, Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, κατόπιν πρόσκλησης  του Μεγάλου Μουφτή της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Shewqi Allaam,  έλαβαν μέρος στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Γενικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Επιτροπής Μουφτήδων με θέμα: «Διαχείριση Νομολογιακών Διαφορών: Μια Πολιτισμική Προσέγγιση», που έλαβε χώρα στο Κάιρο της Αιγύπτου από 15 έως 16 Οκτωβρίου 2019 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdulfettah Al-Sisii.

*Εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία συμμετείχαν στις συνεδρίες και στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκαν επί θεμάτων νομολογιακού ενδιαφέροντος, καθώς και σε συναντήσεις με Υπουργούς, Μουφτήδες, Καθηγητές, ερευνητές και διανοούμενους από 80 και πλέον μουσουλμανικές και μη μουσουλμανικές χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο εν λόγω Διεθνές Συνέδριο.

………

*Φυσικά  τις παραπάνω φωτογραφίες αφιερώνω όχι μόνο στον Δήμαρχο Ξάνθης κύριο Τσέπελη αλλά και στον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ, λέγοντάς του ότι «και μόνο η παρουσία των ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Γενικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Επιτροπής Μουφτήδων από 80 και πλέον μουσουλμανικές και μη μουσουλμανικές χώρες, είναι η καλύτερη απάντηση για το ποιοι είναι οι πραγματικοί Μουφτήδες του Ελληνικού κράτους.»

….

*Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ πόρους ύψους 3.335.551 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και την στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων.

Τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν καλύπτουν ανάγκες των περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως στήριξη υποδομών μικρής κλίμακας (οδοποιία μέσα σε οικισμούς, η κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής, ίδρυση κέντρων τουριστικής πληροφόρησης), αναπλάσεις δημοσίων χώρων, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Για τα ζητήματα αυτά ο Περιφερειάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Καβάλας, Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και στελέχη της εταιρείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Καβάλας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή.

…….

*Την προώθηση των αρωματικών φυτών, όπως το τριαντάφυλλο με στόχο την παραγωγή ροδέλαιου συζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τους εκπροσώπους της Ομάδας παραγωγών που συστήθηκε στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου.

Άκουσε το σχεδιασμό του προέδρου κ.Χασαν Μπεκήρ Ουστά και στη συνέχεια κανόνισε να επισκεφθεί τη Ροδόπη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να μιλήσει στη Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, όπου και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί, τόσο με την νέα Ομάδα Παραγωγών όσο και με τους Βαμβακοπαραγωγούς και τους Καπνοπαραγωγούς  του Νομού μας.

Τον Υφυπουργό προσκάλεσε ο Βουλευτής Ροδόπης κατόπιν αιτήματος του οργανωτικά υπευθύνου προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ιάσμου κ. Ηλία Μπούκα.

……

*Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να κινούμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι. Να αξιοποιούμε την κάθε γνωριμία και την κάθε ευκαιρία προς όφελος του τόπου μας. Γι’ αυτό ζήτησα η παρουσία του καλού φίλου και αρμόδιου Υφυπουργού Κ. Σκρέκα να μην περάσει ανεκμετάλλευτη. Να δει όποιους πρέπει να δει. Να ενημερωθεί και να λάβει σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις μας, ενόψει της διαπραγμάτευσης και του σχεδιασμού της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ