Σσσσ….Ψίθυροι – Δύο συλλήψεις σε χωριό της Ξάνθης για ρευματοκλοπή

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Με συνοπτικές λοιπόν – προαποφασισμένες – διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι παρόμοιες αποφάσεις λαμβάνονται συνήθως αφού συνεκτιμηθούν και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, που εδώ και χρόνια είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ και το ΕΜΜΙΣΘΟ ΜΕΛΟΣ του Δ.Σ. να μισθοδοτηθούν από την εταιρεία με 1.710 ευρώ έκαστος, δηλαδή συνολικά και οι δύο να κοστίσουν στην εταιρεία για όλη την 4ετια το ποσό των 164.160 ευρώ!!!!
Παρά τη δική μας ΑΝΤΙΘΕΤΗ γνώμη θεωρήθηκε  από την πλειοψηφία αναγκαίο, χωρίς σε καμία περίπτωση να τεκμηριωθεί,  πέραν της ιδιαίτερης υψηλής αντιμισθίας του Προέδρου, να δοθεί και δεύτερη παρόμοια αντιμισθία, χωρίς το συμβούλιο να έχει λάβει γνώση των τυπικών προσόντων του έμμισθου μέλους και χωρίς να καθορίζονται οι αρμοδιότητές του, όπως ρητά απαιτείται.
(Η παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους για τις αντιμισθίες των 1.710 ευρώ μηνιαίως  που αποφάσισε τα μέλη της παράταξης Τσέπελη στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ για τον Πρόεδρο Ιπποκράτη  Καμαριδη και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Μούρκα)
-Λεφτά υπάρχουν…και…πααααρα πολλά μάλιστα στη ΔΕΥΑΞ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αυτοπροβληθεί ο αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης ενώ παράλληλα προκαλεί συνεχώς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αυταρχισμό και εκφράσεις που εκπλήσσουν και επί χρόνια φίλους και συνεργάτες του. Παίρνοντας φυσικά και τις ανάλογες απαντήσεις, καθώς και οι αντίπαλοι από την άλλη δεν του χαρίζονται, χαρακτηρίζοντάς τον, αδύναμο κρίκο και για τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσεπελη που χθες ενώ συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, αυτός προτίμησε να είναι στο γραφείο του με τον…Χρήστο Μούρκα!
Πράγματα πραγματικά πρωτόγνωρα που ζούμε για πρώτη φορά στο Δήμο Ξάνθης καθώς μέσα σε δυο μήνες, είδαμε πράγματα που δεν τα είχαμε δει ποτέ σε όλη την 5ετια του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης  Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Για να δούμε λοιπόν τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει ο εν λόγω κύριος αυτόν τον μήνα…
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στα…έδρανα της παράταξης Πασχάλη Λύρατζη θεάθηκε να κάθεται ο Δημήτρης Πετρόπουλος στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης! Πήρε μεταγραφή από την …ΑΓΑΠΗ;

Δίωξη σε βάρος της μητέρας του Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές -Για υποκίνηση μίσους και βίας

Δίωξη κατά της Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ασκήθηκε για τις δηλώσεις της στο ετήσιο μνημόσυνο του γιου της.

Η δικογραφία κατά της Κατσίφα, έφθασε από τα Τίρανα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου και σύμφωνα με αυτήν, κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της υποκίνησης βίας και διεθνικού μίσους.

Η μητέρα του Κατσίφα διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, ότι έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιου της, δεν της έχει δοθεί το πόρισμα της αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε. Πλέον, η εισαγγελία Αργυρόκαστρου είναι αυτή που θα κρίνει αν υπάρχει ή όχι ποινικό αδίκημα.

Θυμίζουμε πως ένταση επικράτησε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα όταν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό που έγραφε «Αθάνατος» στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στις 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα η δίκη

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, αφού ο αρμόδιος Εισαγγελέας με επίσημο έγγραφό του ζήτησε τη μεταφορά της δίκης για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στο αίτημά του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Το αίτημα έγινε δεκτό από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και έτσι λόγω του οξυμένου κλίματος που υπάρχει στη Ρόδο η δίκη δεν θα διεξαχθεί εκεί -όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο- αλλά στο Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, στις 13 Ιανουαρίου 2020

Δύο συλλήψεις σε χωριό της Ξάνθης για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν την 31-10-2019 το πρωί σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, μία 50χρονη και ένας 31χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, διότι προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., στις οικίες τους.

Χρ. Γιαλαμάς : «Με ηλεκτροφόρα καλώδια και ναρκοπέδια δεν γίνεται η φύλαξη των συνόρων μας»

Άστοχη χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς την ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του Κόμματος «Ελληνική Λύση» Κ. Βελόπουλος γιατί ο φράχτης του Εβρου δεν έχει ενισχυθεί και με φορτίο ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Γιαλαμάς είπε: «σίγουρα ο φράχτης είναι αποτρεπτικό μέσον και είναι διευκολητικό μέσον για την δουλειά μας, αλλα όταν πρόκειται για τέτοιες απόψεις (ναρκοπέδια και ηλεκτροφόρα ρεύματα) νομίζω ότι χάνουμε το νόημα της φύλαξης των συνόρων,» και τόνισε : « πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα για να γίνει σωστή η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Με ηλεκτροφόρα καλώδια και ναρκοπέδια δεν γίνεται η φύλαξη των συνόρων μας.»

Κι άλλος οδηγός χωρίς δίπλωμα στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 31-10/1-11-2019, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 25χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Άντε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης όρισε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για τον εαυτό του το μισό του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή 1.710 ευρώ. Το ίδιο ποσόν να οριστεί και για τον αντιπρόεδρό του Χρήστο Μούρκα που μπήκε στο Δ.Σ. ως απλός πολίτης; Δεν ξέρω πόσο νόμιμα είναι αυτά, ηθικά όμως είναι;

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Παράνομη η αποκάλυψη πεποιθήσεων για απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι η υποχρέωση των μαθητών να αποκαλύψουν τις πεποιθήσεις τους για να απαλλαγούν από τη θρησκευτική εκπαίδευση στο σχολείο. Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη (31/10) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δικαιώνοντας γονείς Ελλήνων μαθητών που είχαν προσφύγει σε αυτό.

«Οι αρχές δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στον τομέα της συνείδησης του ατόμου, να ελέγχουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις προσώπων ούτε να τα υποχρεώνουν να τις αποκαλύπτουν», αναφέρει το ΕΔΑΔ, που καταδίκασε τη χώρα μας για προσβολή των δικαιωμάτων στην εκπαίδευση και στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.

Οι γονείς που προσέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν επισήμως ότι τα παιδιά τους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι προκειμένου να πάρουν απαλλαγή από την υποχρεωτική για όλους τους μαθητές θρησκευτική εκπαίδευση.

ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότερες κατά 15,3% οι υιοθεσίες το 2018

Μείωση 15,3% σημείωσαν οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 333, έναντι 393 το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, οι υιοθεσίες των κοριτσιών έφθασαν τις 161 και των αγοριών τις 169, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,7% και 9,6%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2017.

Οι θετοί γονείς είναι, κατά κύριο λόγο, δύο σύζυγοι, αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάστηκε μείωση κατά 18,7%. Αντίθετα, μεγάλη αύξηση κατά 137% παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που αντιπροσωπεύουν μονογονεϊκή οικογένεια.

Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου. Από τη σύγκριση των εν λόγω στοιχείων μεταξύ των ετών 2017 και 2018, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση κατά 45,9% των πράξεων υιοθεσίας στην κατηγορία των τέκνων που γεννήθηκαν εντός γάμου.

Κομοτηνή: Συνελήφθη 21χρονος με ένα μαχαίρι και απομίμηση πιστολιού

Συνελήφθη την Πεμπτη (31-10-2019) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει:

  • 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι
  • 1 απομίμηση αεροβόλου πιστολιού
  • 1 γεμιστήρα με 1 αμπούλα
  • 4 γάντια μιας χρήσεως
  • 2 κουκούλες full face
  • 100 δεματικά καλωδίων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχεδόν 34.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα το 2018

Μειώθηκε περαιτέρω κατά 33.857 άτομα πέρυσι ο πληθυσμός της χώρας καθώς καταγράφηκαν 86.440 γεννήσεις και 120.297 θάνατοι, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημογραφικά μεγέθη. Από την έρευνα αυτή, πηγή της οποίας είναι τα ληξιαρχεία όλων των δημοτικών αρχών που αφορούν στις γεννήσεις, θανάτους, γάμους και σύμφωνα συμβίωσης, προκύπτουν ειδικότερα τα εξής:

* Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2018 ανήλθαν σε 86.440 (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση 2,4% σε σχέση με το 2017 που ήταν 88.553 (45.686 αγόρια και 42.867 κορίτσια).

* Οι θάνατοι ανήλθαν σε 120.297 (61.387 άνδρες και 58.910 γυναίκες), καταγράφοντας μείωση 3,4% σε σχέση με το 2017 που ήταν 124.489 (63.161 άντρες και 61.328 γυναίκες).

Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 300, αυξάνοντας ελάχιστα τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 3,46 το 2017 σε 3,47 το 2018.

* Οι γάμοι ανήλθαν σε 47.428 (23.010 θρησκευτικοί και 24.418 πολιτικοί), παρουσιάζοντας μείωση 5,4% σε σχέση με το 2017, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 50.138 γάμοι (24.975 θρησκευτικοί και 25.163 πολιτικοί).