Σσσσ….Ψίθυροι – 504.000 ευρώ για προγράμματα ψυχιατρικής περίθαλψη στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το ποιος κατέβηκε στις εκλογές του 2014 με τη…δέσμευση ότι θα «καθαρίσει» τον Δήμο Ξάνθης από τα «βαρίδια» χαράσσοντας την…ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία και δεν θα τα ξαναλέμε…
Βέβαια στην πολιτική θα μου πείτε, ποτέ μην πεις ποτέ και δεν έχετε άδικο, αφού όλοι αυτοί που αλληλοκατηγορούνταν επί χρόνια ή έλεγαν για τον Τσέπελη ότι «έχει μετατρέψει τις δημοτικές εταιρείες σε…ιδιωτικές» κλπ τώρα γίνανε…υπερασπιστές και κολλητοί του, ας βγουν όμως αυτοί να απολογηθούν στον κόσμο κι όχι εμείς…
Εμάς λοιπόν δεν μας πτοούν Τσέπελη οι απειλές σου κι όπως κάναμε και επί Δημαρχόπουλου, θα ελέγχουμε και την δική σου εξουσία αλλά και όλους τους…όψιμους Τσεπελοφύλακες που θα διαχειρίζονται εξουσία, χρήμα και θα κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες!
Και βέβαια θα ελέγχουμε και τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου Ξάνθης, τους….συνεργάτες σου όπως λές, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα! Αυτοί πρώτα βάζουνε τις…υπογραφές!
(O Πάνος  Παπαδόπουλος στις ΒΟΛΙΔΕΣ του Μαχητή)
-Μαχητικά και ξεκάθαρα…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρω πως θα «χωρέσουν»  τόσα ονόματα που ακούγονται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας –κατά την ταπεινή μου άποψη ο μόνος σίγουρος είναι ο μεγάλος «αδικημένος» των εκλογών του Σεπτέμβρη 2015 Αλέξανδρος Κοντός-αλλά ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ…
Αφού ακούγονται μόνο γυναικεία ονόματα! Ενώ δηλαδή σύμφωνα με την ποσόστωση το ψηφοδέλτιο πρέπει να συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον δυο γυναίκες, τα ονόματα είναι τρία, η δικηγόρος κυρία Μαρίνα  Παυλίδου ήδη ξεκίνησε την…προεκλογική της καμπάνια και πάει στα χωριά γιατί την ενημέρωσε όπως λέει το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κι από κει και μετά, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το όνομα των δυο μειονοτικών. Ενός άνδρα και μιας γυναίκας υποψήφιας. Οπότε πως θα χωρέσει στο ψηφοδέλτιο ο Δημήτρης  Σαλτούρος; Υπομονή λοιπόν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα..
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Διαγραμμίσεις χθες στα Κιμμέρια…! Περίμεναν πρώτα να τελειώσουν οι εκλογές βέβαια…

504.000 ευρώ για προγράμματα ψυχιατρικής περίθαλψη στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 

Με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ εγκρίθηκαν 2 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αξίας 504.000 ευρώ για προγράμματα ψυχιατρικής περίθαλψης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διάρκειας έως 31/12/2023:

1)         Ολοκληρωμένη κοινοτική θεραπεία και κατ’ οίκον νοσηλεία από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει παρέμβαση κατ’ οίκον για την πρόληψη υποτροπής ψυχικά ασθενών, εργασία με την οικογένεια, στήριξη για διατήρηση της εργασίας, εκμάθηση δεξιοτήτων, υποστήριξη της οικογένειας, αγωγή κοινότητας.

2)         Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει πρώιμη ανίχνευση ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Συγχαίρουμε το επιστημονικό δυναμικό του ψυχιατρικού Τομέα του Π.Γ.Ν.Α. για την άρτια ολοκλήρωση των ανωτέρω σχεδιασμών   των Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο για την υποστήριξη που μας παρείχε.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Προς «λουκέτο» διαρκείας τα διαγνωστικά κέντρα – Όμηροι 10 εκατ. ασφαλισμένοι

Αυξάνονται οι πιθανότητες για πολυήµερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, αφού οι συζητήσεις µε το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να οδηγούν στην επίλυση του χάσµατος. Αυτό που χωρίζει τον ΕΟΠΥΥ από τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια είναι τα περίπου 55 εκατ. ευρώ που ζητεί ο κλάδος να διαγραφούν και αφορούν στο clawback, δηλαδή την υποχρεωτική επιστροφή χρηµάτων µε την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν την Τετάρτη µε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, προκειµένου να αναζητηθεί το απαιτούµενο κονδύλι. Επρόκειτο για µία συνάντηση που καθορίσθηκε από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε λύση, µε αποτέλεσµα ο κλάδος να οδηγείται προς τις επ’ αόριστον κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει από τις 10 Ιουνίου. Σε αυτή την περίπτωση, οι περίπου 10 εκατοµµύρια ασφαλισµένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα µπορούν να πραγµατοποιήσουν ούτε µία απλή εξέταση αίµατος, κάτι που συνέβη και πριν από λίγο καιρό µε το τριήµερο λουκέτο σε όλη τη χώρα στο οποίο συµµετείχε πάνω από το 95% των επαγγελµατιών του χώρου.

Ματαιώθηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΕΒΖ

Mαταιώθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας, η χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα για την υπαγωγή της στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στο μεταξύ, λόγω της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών (παράταση της αναστολής εκδικάσεων) δεν θα συζητηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της ζαχαροβιομηχανίας για ένταξη στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 106.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 14 του μήνα αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία συζήτησης του θέματος.

Δύο συλλήψεις στην Καβάλα για ρευματοκλοπή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 78 και 47 ετών, διότι όπως προέκυψε, προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους στο νομό Καβάλας.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Στην Ορεινή περιοχή του Εχίνου με σύσσωμο τον συνδυασμό του (μάλιστα μαζί του ήταν και ο Μπιρόλ του Σελέρου) βρέθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Ο οποίος μάλλον έχει κατασταλάξει να κάνει νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον Νίκο Ευφραιμίδη που ήρθε πρώτος σε σταυρούς, με μικρή όμως διαφορά από τον Κώστα Κουρτίδη…Η τελική απόφαση πάντως του κ.Μέτιου θα ληφθεί μετά τις Εθνικές εκλογές της 7ης  Ιουλίου.

120 δόσεις: Ξεπέρασαν τις 48.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία

Στις 48.700 έχουν φθάσει οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών για ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία στη διάρκεια των δύο εβδομάδων λειτουργίας της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ. Από αυτούς έχουν ήδη ρυθμίσει οριστικά 22.600 μη μισθωτοί που όφειλαν συνολικά μισό δις ευρώ.

Παράλληλα έχουν ρυθμίσει απευθείας στο ΚΕΑΟ 11.300 εργοδότες όπως και 500 με αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

Από όλους τους μη μισθωτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση στον ΕΦΚΑ, οι 2.500 δηλώνουν ότι εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης, ανήκουν δηλαδή στους «εγκλωβισμένους» ασφαλισμένους που θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχουν ήδη αρχίσει να αναρτώνται και οφειλές του πρώην ΕΤΑΑ για μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ, υγειονομικούς του ΤΣΑΥ και δικηγόρους του ΤΑΝ που είχαν καθυστερήσει.

17χρονος «άνοιξε» τρία σπίτια σε χωριό της Ροδόπης – Αναζητείται ο συνεργός του

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές από οικίες σε χωριό της Ροδόπης, που διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες της 4-6-2019.

Συνελήφθη την Τετάρτη (5-6-2019) το μεσημέρι, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη διότι όπως προέκυψε, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, διέρρηξαν τρεις οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τρεις ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα είδη ένδυσης και σπιτιού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1 ΜΟΝΙΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 1 τραυματιοφορέα ΥΕ στο Γ.Ν.Διδυμοτείχου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 18 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www.asep.gr επιλέγοντας στο μενού πολίτες – ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Περισσότερες οδηγίες στην ίδια ιστοσελίδα που δημοσιεύει την προκήρυξη 2Κ/2019.

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 5-6-2019 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 32χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 30 είδη παρεμπορίου,  στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Έβρος: Χειροπέδες σε 18χρονο διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη την Τετάρτη (5-6-2019) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε  στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή, διότι όπως διαπιστώθηκε αρχικά μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησε, πεζή, σε αγροτική περιοχή, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.