Σσσσ…. Ψίθυροι – Άλλες δύο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών στη Θράκη χωρίς δίπλωμα οδήγησης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Από παραδρομή παρεισέφρησε η ονομασία του  περιοδικού «YOU WEEKLY» (του ίδιου Ομίλου) σ’ ένα σημείο της εν λόγω εισήγησης, κάτι που έκανα σαφές και κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση της  5-2-2019, ότι πρόκειται για αστοχία της εισήγησης. Ο κος Ανταμπούφης «ανακαλύπτοντας της Αμερική» εντόπισε το εν λόγω λάθος δίνοντας αφορμή για την υποβάθμιση και απαξίωση  της πρωτοβουλίας μου αυτής, η οποία εκδηλώθηκε με γελάκια και χαχανητά από μέρος της αντιπολίτευσης, θεωρώντας «εσφαλμένα» ότι πρόθεσή μου ήταν να προβληθεί ο Δήμος Ξάνθης μέσα από ένα gossip περιοδικό!!!
Η Επιτροπή Τουρισμού, όπως δημόσια τοποθετήθηκε άλλωστε και ο Πρόεδρος αυτής κ.Απόστολος Αγκόρτζας αλλά και το μέλος αυτής κ.Καμαρίδης, έχει να συνεδριάσει τουλάχιστο ένα χρόνο για τεχνικούς/διοικητικούς λόγους. Όσο λοιπόν η Επιτροπή Τουρισμού παριστάνει την «Ωραία Κοιμωμένη» και ο Δήμος Ξάνθης μένει στα μετόπισθεν σε σχέση με άλλους  Δήμους, όσον αφορά την προβολή του, έφερα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το εν λόγω θέμα.
(Από την επιστολή της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δέσποινας Παρτσαλίδου στον «ΜΑΧΗΤΗ» για την διαφημιστική προβολή του Δήμου Ξάνθης έναντι…μόνο 4.340 ευρώ)
-Ευτυχώς δηλαδή που η κυρία Παρατσαλίδου, «ξύπνησε» και την Ωραία…Κοιμωμένη!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Την πίτα τους έκοψαν τα Μέλη του ΚΟΞ, αναπολώντας τις αμέτρητες επιτυχίες που κατέγραψαν την προηγούμενη χρονιά, στερούμενα το στοιχειώδες: (ένα Κολυμβητήριο) από την πόλη μας, με την ευχή αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα», αναφέρει το δελτίο τύπου που πήρε η «Α» από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης και συνεχίζουν:
«Έχει καταναλωθεί αρκετό μελάνι για την υπόθεση του κολυμβητηρίου της Ξάνθης και μάλιστα τη στιγμή που κολυμβητές της πόλης μας διαπρέπουν σε αγώνες κολύμβησης καταγράφοντας αμέτρητες επιτυχίες και ας χρειάζεται να μεταναστεύουν σε γειτονικές πόλεις για να προπονηθούν»…
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους, ωστόσο θα κάνω και το δικό μου σχόλιο…
-Όταν η δημοτική αρχή με τον κύριο Φανουράκη λειτουργούσαν τελικά ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ κολυμβητήριο όπως αποκαλύφθηκε περίτρανα εκ των υστέρων…
Δεν μπορούν να καταλογίζουν τώρα ευθύνες σε αυτούς που κληρονόμησαν τις δικές τους «αμαρτίες»! Κι ο νοών, νοείτω…
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Ξάνθη άρχισε να ντύνεται στα Καρναβαλικά της…!

Κουντουρά για τη χρέη 3.092 ευρώ για κινητά: Χαμηλή δαπάνη, ήταν αναγκαία

Να υποβαθμίσει το θέμα της δαπάνης των περίπου 3.000 ευρώ για την αγορά smartphones επιχείρησε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυρία Κουντουρά υποστήριξε πως τα τρία κινητά τηλέφωνα που αγοράστηκαν για λογαριασμό της αντί 3.092 ευρώ αποτελούν περιουσία του κράτους. Υποστηρίζει ακόμη ότι τα 3.092 ευρώ για τα κινητά της είναι χαμηλή και επιβεβλημένη δαπάνη.

Ειδικότερα, στην απάντησή της η Ελενα Κουντουρά αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιβεβλημένη, είναι χαμηλή και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων».

Άλλες δύο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών στη Θράκη χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη, την Πέμπτη 7-2-2019 το μεσημέρι, στον Άβαντα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επίσης, συνελήφθη, την Παρασκευή8-2-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στις 418.552 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2018

Ενθαρρυντικά στοιχεία που αφορούν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το 2018, προκύπτουν από τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΥΠΑ-Fraport σχετικά με τις αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ταξιδιωτών κατά τον Δεκέμβριο 2018 ανήλθαν στις 418.552 σε σύγκριση με τις 338.515 τον Δεκέμβριο 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 23,6%.

Ενδεικτικό της δυναμικής της ροής των αφίξεων είναι το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2018, οι διεθνείς αφίξεις ταξιδιωτών ανήλθαν στις 130.277 σημειώνοντας άνοδο 43% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017.

Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ταξιδιωτών τον εξεταζόμενο μήνα κινήθηκαν με άνοδο 20,6% φτάνοντας τις 279,785. Με διψήφιο ποσοστό ανόδου κινήθηκαν και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, σημειώνοντας άνοδο 26,7%.

Να σημειωθεί ότι το 2018 είναι η καλύτερη χρονιά σε επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με τις διεθνείς αφίξεις να αγγίζουν τα 33 εκατ., (συμπεριλαμβάνονται και οι αφίξεις μέσω κρουαζιέρας) και τα έσοδα να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας τα 16 δισ. ευρώ.

Καβάλα: Χειροπέδες σε τρεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σχηματίσθηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 62, 44 και 43 ετών, διότι όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες που διαμένουν σε  χωριό της  Καβάλας.

Αυξημένες οι κυκλοφορίες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τον Ιανουάριο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.634 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 18.897 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 9,2%.

Αύξηση 44,3% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Ιανουάριο του έτους 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2019 ανέρχονται σε 9.948 έναντι 9.546 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018, παρουσιάζοντας άνοδο 4,2%.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά το μήνα Ιανουάριο του 2019, ανήλθε σε 1.956 έναντι 1.909 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 2,5%. Αύξηση 79,6% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) τον Ιανουάριο του 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Οι καινούργιες μοτοσυκλέτες που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2019 ανέρχονται σε 1.761 έναντι 1.711 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 2,9%.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη την Πέμπτη (7-2-2019) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απλή συνέργεια σε προώθηση στην ενδοχώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

ΥΠΕΣ: 3,1 εκατ. ευρώ έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε δήμους – 160.000 ευρώ στον Δήμο Νέστου

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε 14 δήμους, συνολικού ύψους 3,165 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 3.065.000 ευρώ στους Δήμους Αγίου Βασιλείου (120.000 ευρώ), Αλμωπίας (60.000 ευρώ), Βισαλτίας (200.000 ευρώ), Διρφύων-Μεσσαπίων (380.000 ευρώ), Ήλιδας (180.000 ευρώ), Θέρμου (370.000 ευρώ), Καλαμάτας (400.000 ευρώ), Κασσάνδρας (70.000 ευρώ), Λέσβου (350.000 ευρώ), Ναυπλιέων (220.000 ευρώ), Νέστου (160.000 ευρώ), Ορχομενού (180.000 ευρώ), Πύδνας-Κολινδρού (250.000 ευρώ) και Ρήγα Φεραίου (125.000 ευρώ)

Εγκρίθηκε, επίσης, η επιχορήγηση, ύψους 100.000 ευρώ, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αυτό που δεν κατάλαβε ίσως η πλειοψηφία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που κατεβαίνουν υπό την αρχηγία του κυρίου Τσέπελη, πλην της «ρετσινιάς» που θα έχουν, εκτός ελαχίστων (το πολύ 3-4), κανείς εκ των υπολοίπων δεν θα εκλεγεί! Αλλά κι αυτοί που θα εκλεγούν, αμέσως μετά τις εκλογές, το πιο πιθανό να ανεξαρτοποιηθούν…Ποιοι; Από τώρα το δείχνουν…

Σέρρες: 56χρονος κατείχε όπλα και ναρκωτικά

Όπλα, κάνναβη, ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια είχε στην κατοχή του ένας 56χρονος στις Σέρρες, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη δράση του 56χρονου και σε έρευνες στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 976,2 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά δισκία, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, ένα στιλέτο μήκους 22 εκατοστών, μία ράβδος και ένα πολεμικό φυσίγγιο.

Nέο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα έχει ως άμεσο στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων, οι οποίοι ήταν πρώην αυτοαπασχολούμενοι και διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν εκ νέου την οικονομική δραστηριότητά τους.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000€ έως και 36.000€. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 80.000.000€.

Η πρόσκληση που θα εξειδικεύει τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος θα εκδοθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το αμέσως επόμενο διάστημα.