ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Το παραμύθι του Βασίλη Κάργα “Η παράξενη παρέα του Ορφέα” παρουσιάζουν το πρωί (11.30) της Κυριακής 24 Νοεμβρίου στο Μαγικό το Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής” και το βιβλιοπωλείο “Πυργελή”.
Για το παραμύθι θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Μπουζάρας, η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα το διαβάσει με διαδραστικό τρόπο και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τους ήρωες.

*Με κάτι διαφορετικό ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου.

«Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων με τη συνοδεία των καθηγητών τους. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου, όπου οι καθηγήτριες κ. Αθηνά Γαρδάνη και  κ. Όλγα Μάμαλη τους μίλησαν για την ιστορία της αρχαίας πόλης των Αβδήρων, για σημαντικούς αρχαίους Αβδηρίτες και αναλυτικά για τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία προξένησαν το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσαν οι αναπαραστάσεις τάφων, αλλά και αρκετά από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης των αρχαίων Αβδηριτών, όπως κοσμήματα, παιχνίδια, αγγεία, κ.ά.

*Ευχαριστούμε θερμά την Προϊσταμένη και τις υπαλλήλους του Μουσείου για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη για την ευγενική παραχώρηση των λεωφορείων για τη μεταφορά των εκπαιδευομένων, καθώς και τους οδηγούς του Δήμου», καταλήγουν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και από μας…ΜΠΡΑΒΟ και στον Δήμαρχο Αβδήρων

*Μια κούκλα η νέα Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης. Ο λόγος για την οικονομολόγο Ροφαέλα Έλενα, σύζυγος του διευθυντή του Le chalet κυρίου Δήμου Τζώρτζης. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

….

*Μια διαφορά χαρακτηρίζεται –και είναι- η πιο όμορφη παρουσία του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης! Ο λόγος για την Ειρήνη Χαριτωνίδου που κατά γενική ομολογία ξεχωρίζει…

Και για την ομορφιά αλλά και για τον δυναμισμό της!

ΚΑΚΙΕΣ

Ακόμη να…ρθεί το μονόπετρο και γνωστή ξανθιά ύπαρξη που έχει πλέον ξεφύγει από το club των αθλητικογράφων, ή μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί, δηλαδή το έχει πάρει και απλά το…κρύβει, ή περιμένει τις γιορτές για να αποφασίσει να της το δώσει ο νυν αγαπημένος της!

Ποια είναι η κακία στην προκειμένη περίπτωση; Ότι η εν λόγω ξανθιά ύπαρξη δεν επιθυμεί…μονόπετρο διότι φέρνει κατά την άποψή της «γρουσουζιά» και παράλληλα δηλώνει ότι θέλει να μείνει…ελεύθερη!

Καλά μας τα λες κυρία μου, αλλά αυτά μας τάπαν κι άλλοι. Γι’ αυτό πάρε το μονόπετρό σου κι αν δεν το θες…εδώ είναι η «Τσούχτρα»! Ευχαρίστως θα το έπαιρνα εγώ και θα το φορούσα ακόμη και τις νύχτες, την ώρα που ονειρευόμουνα!

*Στη Ξάνθη βρίσκεται από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδη.

Μάλιστα χθες το πρωί θεάθηκε να πίνει καφέ στο γνωστό στέκι του, ενώ όπως έμαθα θα καθίσει στη πόλη μας τουλάχιστον μια βδομάδα, αφού η κόρη του Μελπομένη φοιτεί στη Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.

…..

*Με αντιβίωση παραμένει ο Πασχάλης Λύρατζης, που και χθες όπως έμαθα, ανάρρωνε στο σπίτι του απολαμβάνοντας μάλιστα την…Ανοιχτή γραμμή του Πάνου Παπαδόπουλου με απόλαυση…τσάι.

Τουλάχιστον έτσι λένε οι πληροφορίες μου…

ΣΦΗΝΕΣ
Γνωστός επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος κλπ αποφάσισε όπως έμαθα να ασκήσει επαγγελματικά και το επάγγελμα του φωτογράφου! Μάλιστα ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, ανακονώνοντας ότι πουλάει την φωτογραφία με σπέσιαλ εμφάνιση, 5 ευρώ! Μήπως ζήλεψε την τέχνη του Κυριάκου Κεσίσογλου;

Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ