ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αναβλήθηκε για τις 10 Απριλίου η δίκη του πρώην Δήμαρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου με μηνύτρια την κυρία Πατρικίου του υπόγειου πάρκινγκ

*Άντε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου κυρίου Τσέπελη να μην αντιδρούν, γιατί όλοι τους είναι έμμισθοι, με τους περισσότερους μάλιστα να τυγχάνουν και υψηλών αντιμισθιών της τάξεως των 1.710 ευρώ…

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος που βάζει τις δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις στις 4 το μεσημέρι τόσο της ερχόμενης Τρίτης 26/11, όσο και της ερχόμενης Τετάρτης 27/11 δεν αντιλαμβάνεται ότι και η υπομονή έχει τα όριά της; Και στ’ αλήθεια…

Εσύ κύριε Πρόεδρε τελικά πότε δουλεύεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης; Ή αν δεν δουλεύεις, την «δουλειά» που έκανες, ποιοι την κάνουν τώρα που απολαμβάνεις των μεγαλείων σου; Οι συνάδελφοί σου μήπως; Και θα ήταν αδιακρισία να ρωτήσω αν πηγαίνεις και πότε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, έστω να πιείς ένα καφέ με τους συναδέλφους σου;

…..

*Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 10 Απριλίου η δίκη του πρώην Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου με μηνύτρια την κυρία Πατρικίου του υπόγειου πάρκινγκ λόγω απουσίας της πολιτικής αγωγής.

Ο κύριος Γκρόζος, δικηγόρος της κυρίας Πατρικίου  είχε αλλού δικαστήριο με αποτέλεσμα να αναβληθεί η υπόθεση.

Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης πάντως απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Κώστα Κουρτίδη.

….

*Ειλικρινά μου έκανε εντύπωση η απόφαση της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας του Γιάννη Παπαχρόνη στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης…

Εκτός ημερήσιας διάταξης δηλαδή, να βάλει τον δημοτικό σύμβουλο γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο να ενημερώσει στις 3 το μεσημέρι το σώμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων και την τιμητική διάκριση του Δήμου Ξάνθης για την άριστη πορεία του το προηγούμενο έτος! Εδώ ο κόσμος καίγονταν και όλοι περίμεναν το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις του Φανουράκη κι ο γιατρός στον κόσμο του!

…..

*Παρών στη συνεδρίαση της Πέμπτης και ο «ανεξάρτητος» πλέον δημοτικός σύμβουλος Χασάν Ογλού Φερτούν και φυσικά καλά να πάθει για μια ακόμη φορά ο Δημαρχόπουλος, διότι αυτός για πρώτη φορά έκανε αντιδήμαρχο από το Δροσερό!

Και …εισέπραξε το ευχαριστώ του!!!

…..

*Σε προσωπικό επίπεδο η επίθεση του γιατρού και Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη κατά του πρώην δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και ειλικρινά απορώ πως ο τελευταίος ανέχτηκε τέτοιες ύβρεις..!

Και δεν τόλμησε να πει στο Σώμα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο γιατρός όπου σταθεί κι όπου βρεθεί του…τα «σέρνει» άγρια!

….

*Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτειακών, κυβερνητικών και πολιτικών παραγόντων  για το πρόβλημα της προοπτικής λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη ,επιτροπή θεσμικών φορέων της περιοχής από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλη Μαυρίδη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ.Ντίνο Χαριτόπουλο και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσαν για την αρνητική διαχρονική θέση της κοινωνίας της Θράκης για το συγκεκριμένο θέμα.

……..

*Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά δέχθηκε επίσης χθες Παρασκευή  στο γραφείο της στην Βουλή αντιπροσωπεία δημάρχων της Θράκης για το θέμα του χρυσού με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Μαζί τους ήταν και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης και Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Παρόν στην εκδήλωση ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ.

….

*Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των δημάρχων και ζήτησε από τους βουλευτές Ιλχαν Αχμέτ και Γιώργο Αρβανιτίδη να ετοιμάσουν φάκελο με το ιστορικό της υπόθεσης του χρυσού στην Θράκη ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουν, όπως είπε, κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την απάλειψη του κυανίου ως μεθόδου εξορύξεων από την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς και ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για τις προθέσεις του σε ο,τι αφορά την επένδυση.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την ομόθυμη στάση της τοπικής κοινωνίας εναντίον της εξόρυξης, ζήτημα στο οποίο συγκατένευσαν ο βουλευτής Ροδόπης όσο και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή το επόμενο κιόλας χρονικό διάστημα θα ληφθούν οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθυντής του γραφείου της κ. Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, ο σύμβουλος της προέδρου και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Όσοι είδαν το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης από την  χθεσινή τηλεοπτική μετάδοση του Next tv σίγουρα εντυπωσιάστηκαν από τα εξής γεγονότα:

1.Στη θέση του Δημάρχου Ξάνθης δίπλα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κάθισε ο Μανώλης Φανουράκης χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης..

2.Ο δε Δήμαρχος κύριος Τσέπελης έκοβε βόλτες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, μέχρι πολύ άνοιξε μάλιστα και κουβεντούλα με τον δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκο Ανταμπούφη που ακούστηκε να του απαντάει σε αυτά που του έλεγε, ότι θα κάνει ότι…μπορεί για να τον βοηθήσει!

Το ερώτημα μιας απλής Κατίνας…

Δεν μπορούσε να καλέσει τον κύριο Ανταμπούφη στο γραφείο του ο κύριος Τσέπελης; Και τον εξέθεσε τόσο δημόσια;

Η ΚΑΤΙΝΑ