ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Σχόλιο βόμβα του Δημήτρη Βορίδη για Φανουράκη-Τσέπελη

*Δεν ξέρω το πόσο «στημένο» ήταν το…συγκινητικό «αποχαιρετιστήριο» των «4» δημοτικών συμβούλων  της Κοινωνίας Δημοτών (Χαριτωνίδου Ειρήνη, Καρά Αχμέτ, Μιχάλη Ρεκάρη και Κενάν Τσαρεκτσή), πληροφορίες μου ωστόσο λένε ότι καθόλου μα καθόλου δεν άρεσε στην πλειοψηφία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων  της παράταξης «Ξάνθη για όλους».

…..

*Υπενθυμίζω την συγκινητική αποχαιρετιστήρια επιστολή στον «σύντροφό» τους Μανώλη Φανουράκη που μετακόμισε στην παράταξη Τσέπελη!!!

σ.σ. Σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δηλαδή, κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τρεις διαφορετικές παρατάξεις!!! Το 2010 με την παράταξη Λάκη Στυλιανίδη, το 2014 με την παράταξη Πούλιου και το 2019 με την παράταξη Τσέπελη! Μετά την Μάσκα Γκίνες δηλαδή, ο συμπαθής Μανώλης διεκδικεί άλλο ένα …Γκίνες!

Ιδού και η επιστολή των «4» δημοτικών συμβούλων της Κοινωνίας Δημοτών:

«Σήμερα οι συνάδελφοί μας Μανώλης Φανουράκης και Γιώργος Μυλωνάς διαχώρισαν τη θέση τους από τη παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ σεβόμενοι την επιλογή μας να ενταχθούμε στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Σάββα Μελισσόπουλου σε αντίθεση με τους ίδιους που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Η συνέχιση της δράσης μας στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης από διαφορετικά μετερίζια δεν ακυρώνει τη προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια για την επιβολή χρηστής διοίκησης στο Δήμο Ξάνθης ούτε αναιρεί τις κοινές μας ανησυχίες για την καταστροφική πορεία της σημερινής διοίκησης. Τους ευχαριστούμε για την κοινή πορεία και τους κοινούς αγώνες που ζήσαμε.

Αχμέτ Καρά, Μιχαήλ Ρεκάρης, Τζενάν Τσαρεκτσή, Ειρήνη Χαριτωνίδου»

….

*Έντονη πάντως ήταν χθες η αντίδραση του Δημήτρη Βορίδη, πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης Πούλιου που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου (Πολίτες για την Ξάνθη) με σκληρή επίθεση κατά Φανουράκη αλλά και κατά Τσέπελη μέσα από το fb:

«Κρίμα, δεν πρόλαβα τον κ. Φανουράκη, ο οποίος έκανε και τόσο καλή αντιπολίτευση κατά της παράταξης Δημαρχοπουλου – Στυλιανίδη, από την οποία έφυγε διότι μάλλον την έβρισκε ‘διεφθαρμένη’ (όπως την βλέπει άλλωστε και ο κ. Παπαχρόνης), αλλά πως να μείνεις σε μια παράταξη ‘διεφθαρμενη’ όταν αισθάνεσαι καθαρός.. Ασκούσε λοιπόν σφοδρή αντιπολίτευση κατά των κ.κ. Δημαρχοπουλο, Τσέπελη κλπ μέχρι που αντιλήφθηκε πως ο ένας, ο κ. Τσέπελης είναι καθαρότερος όλων και έτσι έφυγε από την αντιπολίτευση και ξαναβρεθηκε με τους παλιούς του συντρόφους, αυτούς που σφοδρά αντιπολιτευοταν διότι δεν διοικούσαν ορθώς, προφανώς και διότι στην αντιπολιτευτική ομάδα που είχε αγαπήσει την “κοινωνία δημοτών” κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Κρίμα.. είχα σπουδαίο θέμα να του θέσω με το οποίο θα αντιπολιτευοταν σφοδροτερότερα την παράταξη Δημαρχοπουλου-Τσέπελη.. πχ να υποβάλει σφοδρή ερώτηση, αν επί εποχής Τσέπελη η ΔΕΥΑΞ συνέβαλε με μηχανήματα και προσωπικό εκτελώντας τμήματα έργων τα οποία αναλάμβαναν μετά από διαγωνισμό εργολάβοι. Δλδ αν η ΔΕΥΑΞ εκτελούσε αφανείς υπεργολαβίες.. και φυσικά αν αυτό γινόταν δωρεάν ή ο εργολάβος πλήρωνε και κατι τις;.. και φυσικά την ερώτηση θα την απηύθυνε στον κ. Τσέπελη. Δλδ θα έπρεπε να προκύψει άν ή ΔΕΥΑΞ λειτουργούσε με κριτήρια ιδιωτικής ή Δημόσιας επιχείρησης Κρίμα δεν τον πρόλαβα, θα του έδινα και φώτο. Ναι, μόνο σε καλούς αντιπολιτευτές θα έδινα!»

……

*Το προσωπικό μου σχόλιο για τους κυρίους Μελισσόπουλο και Σταυρακάρα μετά το…ευχαριστήριο-αποχαιρετιστήριο της παράταξης Κοινωνία Δημοτών στον κύριο Φανουράκη:

«Κύριε Σταυρακάρα, κύριε Μελισσόπουλε…Βγάλτε δεύτερο τότε τον…Φανουράκη με τον Τσέπελη απέναντι στον κύριο Δημαρχόπουλο και καλά…μετερίζια νέων αγώνων!»

-Φροντίστε μόνο μη χάσετε και την 3η θέση, γιατί καραδοκεί ο Πασχάλης Λύρατζης και κι έρχεται…τραίνο πλέον!

*Ευχές και λουλούδια σε όλες τις μανούλες από τον Δήμο Ξάνθης.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:

Μάνα! Μια τόσο δα μικρή σε μέγεθος λέξη που κρύβει όμως μέσα της την πιο ιερή αξία της ζωής! Την ίδια την ύπαρξή μας.

Μάνα ζωοδότρα, τρυφερή, ακούραστη, λιμάνι και φάρος μαζί, αγαπά χωρίς όρια και όρους, ζεσταίνει τις ψυχές μας, στεγνώνει τα δάκρυα μας, στηρίζει κάθε βήμα μας.

Μάνα, μητέρα, μαμά, αμέτρητα τα πρόσωπά της, όμως μοναδική για τον καθένα μας.

Την εμβληματική μορφή της μητέρας τιμά η Δημοτική Αρχή, καθώς το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου μας, ως ελάχιστη έκφραση αγάπης, σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης για τη μεγάλη προσφορά της τόσο στην οικογένεια, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, θα διανέμει την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας – και ώρα 11.00 π.μ. λουλούδια σε όλες τις μανούλες στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και στην πλατεία της Σταυρούπολης.

*Της τελευταίας στιγμής. Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής την ορεινή Ροδόπη, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Μεταξύ των οικισμών Δρανιά και Κάρδαμος, δυτικά της Οργάνης έπεσε χαλάζι με μεγαλύτερη ένταση.

Σε μία έκταση ενός χιλιομέτρου η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη, δυσκολεύοντας την κίνηση στον δρόμο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τα χωριά Κάρδαμος και Οργάνη.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 13:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις :
01ο ΘΕΜΑ :    Εκλογή τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Γεώργιου Μυλωνά από την παράταξη Κοινωνία Δημοτών
02ο ΘΕΜΑ :    Εκλογή τακτικού μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, λόγω ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Εμμανουήλ Φανουράκη από την παράταξη Κοινωνία Δημοτών.
Το κατεπείγον της σύγκλησης έγκειται στην αναγκαιότητα της νόμιμης συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης.
(σ.σ. Τους έκανε πάλι άνω κάτω ο Φανουράκης…Τους «χάλασε» και την Κυριακή….)
Η ΚΑΤΙΝΑ