ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Σε ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο Ξάνθης ο Πασχάλης Λύρταζης με υποψήφιους συμβούλους του

Δυο εβδομάδες έμειναν για τις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές –εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- κι αν αφαιρέσω τους «υποψήφιους» που σκίζονται και τρέχουν, οι απλοί πολίτες προς το παρόν είναι…τελείως αδιάφοροι στο δρόμο για τις κάλπες. Άλλωστε ακόμη εγκαινιάζονται εκλογικά κέντρα…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Την ΟΕΒΕ Ξάνθης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Πασχάλης Λύρατζης, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού “ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ” .

Προηγήθηκε επίσκεψη του Πασχάλη Λύρατζη στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

….

*Η πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, κοινοποίησαν και τόνισαν τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, προσθέτοντας οτι θα πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός σε τοπικό επίπεδο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δημιουργώντας παράλληλα νέες εκδηλώσεις που θα δώσουν έναυσμα δυνητικά επαναλαμβανόμενου τουρισμού στην περιοχή. Επίσης, σημειώθηκε οτι θα πρέπει να δοθούν τονωτικές παρεμβάσεις σε κοινωνικές, αναπτυξιακές δομές που άπτονται στις αρμοδιότητες του Δήμου Ξάνθης.

….

*Ταυτόχρονα, η ΟΕΒΕ Ξάνθης, κατέθεσε προτάσεις οι οποίες είναι πάγιες θέσεις της, αναφορικά με την ανάπτυξη του Δήμου Ξάνθης, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη και το περιβάλλον.

….

*Σημειώνεται ότι στις 10.30  το πρωί της Παρασκευής ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης με υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους (Παράσχος Ευστρατίου, Γιώργος Μυλωνάς, Σπύρος Καράκος, Δημήτρης Γεωργανάς και Βούλα Νικολαίδου) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη και τα μέλη της Διοίκησής του  Χρήστο Παμπουκίδη και Μαριάνθη Μαλιαρουδάκη.

……

*Στην Ξάνθη πραγματοποιείται από την περασμένη Πέμπτη (μέχρι και σήμερα) το 3ήμερο πανελλήνιο συνέδριο διδασκάλων με θέμα μειονοτική εκπαίδευση και στην ουσία πρόκειται για επιστημονικό συνέδριο της δίγλωσσης πλέον εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Τα πορίσματα  και τα αποτελέσματα που θα βγούνε από το συνέδριο , σίγουρα θα είναι σημαντικά αφού για πρώτη φορά επιχειρούν να θέσουν τα  «πράγματα»  στην σωστή τους θέση, όσο μπορούνε τουλάχιστον,  για την ορθότερη πορεία της Μειονοτικής εκπαίδευσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου διαρκέσανε τρεις ημέρες , 9-10-11 Μαίου.

*Σημειώνεται ότι παρόντες στην έναρξη του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος της ΔΟΕ – Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κος Θανάσης Σικινής με το Διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας , ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με διπλή ιδιότητα ( του Δημάρχου και του δασκάλου) , ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης , ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος , ο Ξανθιώτης πρώην πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κομνηνός Μαντάς , πρόεδροι και εκπρόσωποι διδασκαλικών συλλόγων και πολλοί Δάσκαλοι .

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ