ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Προβάδισμα 10,9% της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος»

*Από την ομιλία του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ:

«H πλωτή δεξαμενή υγροποίησης αερίου FSRU θα προχωρήσει μέσα στο 2019 και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Ο αγωγός IGB θα βοηθηθεί από αυτό το έργο. Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία δεν θα είναι η ίδια με το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Δεν θα υπάρξουν μετοχές, αλλά υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων, που δεν αναιρούν την στρατηγική της για τα λιμάνια. Μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα είμαστε σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον επιχειρήσεις από ΗΠΑ και της γειτονικές χώρες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά ιδιαίτερη σημασία».

-Πλήρης…Αμερικανοποίηση δηλαδή της Θράκης;! Οι βάσεις (της Αμερικής στα Μάγγανα), έφυγαν….οι Αμερικάνοι όμως επιστρέφουν!

…..

*Πάντως ατελείωτη ήταν η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να κουραστούν και να σηκωθούν να φύγουν ακόμη και οι υπουργοί του!

Η συνέντευξη ξεκίνησε στις 13:30 περίπου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17:00, κράτησε δηλαδή περί τις 3,5 ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάποια στιγμή σχολίασε από μικροφώνου ότι είχαν αποχωρήσει και ορισμένοι υπουργοί που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη.

…..

*Προβάδισμα 10,9% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» σημειώνεται πως η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,9%, έναντι 19% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων όπως καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα:

ΝΔ 29,9%

ΣΥΡΙΖΑ 19%

Χρυσή Αυγή 6,9%

Κίνημα Αλλαγής 6,4%

ΚΚΕ 6%

Ενωση Κεντρώων 2,5%

Ποτάμι 1,5%

ΑΝΕΛ 1,2%

…..

*Εξάλλου, το 78% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ το 75% έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το 82% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 70% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

……

*Η ΔΗΜΤΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης εύχεται σε όλες και όλους τους μαθητές του Ν. Ξάνθης καλή πρόοδο και καλή επιτυχία  ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ο Πρόεδρος                                      Ο   Γραμματέας

Νταμπουρατζής                                     Καρασερίδης

Αλέξανδρος                                            Γεώργιος

……

*Να διαγράψεις πρώτα από το κόμμα Κυριάκο Μητσοτάκη αυτούς που αυτοεμφανίζονται μέλη του περιβάλλοντός σου στην Ξάνθη και μετά τους υπόλοιπους, σχολιάζει με έμφαση ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «Φωνή της Ξάνθης», απαντώντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα και στους κύκλους Μέτιου κλπ που απειλούν με διαγραφές όσους δεν πειθαρχήσουν στις αποφάσεις των κεντρικών…

….

*Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και μια αποκάλυψή του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σ.Β του μεταφέρανε πριν λίγες ημέρες ότι «όψιμος πρωτοκλασάτος της ΝΔ στην Ξάνθη και το όψιμος το αναφέρω γιατί τα τελευταία δυο χρόνια άρχισε να εμφανίζεται ως Νεοδημοκράτης, μιλούσε απαξιωτικά για τον Δ. Σαλτούρο τονίζοντας πως είναι επιλογή από ψηλά και δεν μπορούν να τον κόψουν από υποψήφιο.

Βέβαια στη συνέχεια ο συγκεκριμένος σφουγγοκωλάριος που εμφανίζεται και ως άνθρωπος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέχισε λέγοντας πως δεν έχει καμία τύχη ο Δ. Σαλτούρος, γιατί κανένας δεξιός δε θα τον ψηφίσει».

-Κύριε Πρόεδρε της ΝΟΔΕ κ.Κιατίπη λένε και τέτοια πράγματα τα στελέχη σας;

…..

*Και καταλήγει ο Σταύρος Βλαχόπουλος με νόημα:

«Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί, άνθρωπος που εμφανίζεται στην Ξάνθη ως άνθρωπος του προέδρου μιλά τόσο απαξιωτικά για την επιλογή του προέδρου και οι κύριοι Μητσοτάκης και Αυγενάκης ασχολούνται με τις διαγραφές μελών της ΝΔ σε άλλη περιοχή επειδή αυτά δεν ήθελαν για υποψήφιο περιφερειάρχη τον εκλεκτό του κόμματος. Μήπως να ξεκινούσες από αυτούς τις διαγραφές Κυριάκο;;;; Είναι δυνατόν οι άνθρωποί σου Κυριάκο να μιλούν έτσι και μάλιστα δημόσια για τις επιλογές σου;;;»

-Κύριε Αντώνη Πασχάλη, κύριε Διονύση Βώβο και όλοι εσείς που εμφανίζεστε οι άνθρωποι του Προέδρου στη Ξάνθη, μπορεί να μας εξηγήσετε τι επακριβώς συμβαίνει;

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα καταγγελία του συμπολίτη μας Στάθη Παπαδόπουλου φιλοξενώ σήμερα στη στήλη μου.
Διαβάστε την αυτούσια:
Το πέρασμα των παραβατικών…και το καταφύγιο τους, επιτέλους κάποιος υπεύθυνος από τον ΟΣΕ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να κλείσει… κινδυνεύουν και όσοι περνούν από το αφύλακτο άνοιγμα αλλά και όσοι το διασχίζουν με σκοπό να αφαιρέσουν οχηματα και αντικείμενα από τις πυλωτες στην Λεωφόρο Στρατού 3 στην Ξάνθη…Η κατάσταση δεν πάει άλλο … ξεχείλισε η οργή όλων με την εβδομάδα των γιορτών Παλιάς Πόλης όπου περνούσαν και δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών…κυρίως τις νυχτερινές και σκοτεινές ώρες…ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ εκεί στον ΟΣΕ πριν θρηνήσουμε θύματα…
Η ΚΑΤΙΝΑ