Σσσσ… Ψίθυροι – Ξάνθη: Χειροπέδες σε 56χρονη που έκλεβε πορτοφόλια

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Στις τελευταίες εκλογές, του 2014, οι υποψήφιοι που στήριξε η Νέα ∆ηµοκρατία επικράτησαν σε 7 από τις 13 Περιφέρειες. Από τους νυν περιφερειάρχες, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία και ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ηπειρο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα.
Μια από τις Περιφέρειες που θα υπάρξει νέο χρίσμα είναι και αυτή της ΑΜΘ. Η αποτυχημένη θητεία του Χρήστου Μέτιου σε όλα τα επίπεδα δεν αφήνει περιθώρια ακόμη και στους πιο δικούς του ανθρώπους στο κόμμα όπως είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος όπως φαίνεται δεν θα προλάβει να ακολουθήσει αποτυχημένη πορεία ως βουλευτής με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Καβάλα.
Έτσι όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, για να μην υπάρξει διχασμός στην Νέα Δημοκρατία, θα υπάρξει υποψήφιος από την Περιφερειακή Αναγέννηση.
(O μέχρι πρότινος επικοινωνιολόγος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και τoυ Πούλιου Πέτρος Ούτσης στο XanthiPress)
-«Κομμένο» από χέρι έχει τον Μέτιο και ο Ούτσής, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Οι γιορτές Π. Πόλης 2018 έληξαν το Σαββατοκύριακο με όχι βέβαια και  τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε πλευρά…
Το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πασχάλη Λύρατζη υστερούσε κατά πολύ των προηγούμενων ετών, οι περισσότεροι σύλλογοι είχαν κόσμο κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο με μικρούς όμως λογαριασμούς και οι διαμαρτυρίες για υπερβάσεις ορισμένων συλλόγων αλλά και…μεμονωμένων παρέων-όπως για παράδειγμα η περίπτωση της Χασιρτζόγλου με  τα σπασμένα μπουκάλια και τα διάφορα  έκτροπα-και φέτος δυστυχώς κυριάρχησαν…
Και κοντά σε όλα αυτά βέβαια, ήρθαν «καπάκι» και οι νέες παρανομίες του φιλοδοξούντα να κατέβει και….υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη με  τα τραπεζοκαθίσματα και τις μπαριέρες του, που επιδείνωσε το κλίμα σε βάρος του Δήμου Ξάνθης, αφού λειτούργησε για μια ακόμη φορά ανεξέλεγκτα…Τα προγνωστικά μας για του χρόνου; Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα το ίδιο μένουν!

Νέος Διοικητής της 1ης ΜΣΕΠ στο Διδυμότειχο

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της 1ης Μ.Σ.Ε.Π. ( 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποιήσεως), που εδρεύει στο Διδυμότειχο παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την Παρασκευή 7 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε.

Κατόπιν αποφάσεως του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την Διοίκηση της Μονάδος ανέλαβε ο Επισμηναγός Βασίλειος Λαφτσής εις αντικατάστασιν του απερχομένου μέχρι την σήμερον Διοικητού της Επισμηναγού Μαργαρίτη Καρπούζη, τον οποίο συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος για την ευδόκιμο υπηρεσία του στην ακριτική και ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και του προσέφερε αναμνηστική λιθογραφία, στον δε αναλαμβάνοντα την Διοίκηση ευχήθηκε τα δέοντα.

Επιστροφή έξι μεταναστών στην Τουρκία

Στην Τουρκία επέστρεψαν έξι παράτυποι μετανάστες, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής-Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για έξι ενήλικες άνδρες (δύο Αφγανούς, δύο Πακιστανούς και δύο Αιγύπτιους).

Οι τέσσερις είχαν απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β’ βαθμό, σε έναν είχε γίνει πράξη διακοπής του αιτήματός του για διεθνή προστασία, ενώ ένας είχε παραιτηθεί από την εκπεφρασμένη βούλησή του για υποβολή αιτήματος ασύλου.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

ΟΑΕΔ: Προσωρινά αποτελέσματα για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αίνιγμα η στάση του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου και του αντιδημάρχου Δόμησης Μιχάλη Λομβαρδέα για την ανοχή και «πλήρη» κάλυψη του Τσέπελη δια της πλήρους…κάλυψης των νέων παρανομιών του στην πλατεία Αντίκα στη διάρκεια των Γιορτών Π. Πόλης 2018. Μήπως κρύβεται κάποια συμφωνία από πίσω κύριε Δήμαρχε;

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε αυτοκίνητο στην Εγνατία οδό

Συνελήφθη την 8-9-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 16χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές φοιτητών

Συνεχίζεται και φέτος το σύστημα υποχρεωτικής ηλεκτρονικής έγγραφης των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, από χθες μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή των φοιτητών δεν απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών ή μετάβαση στις σχολές και τα τμήματα που έχουν περάσει.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις οχημάτων στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις (3) διαρρήξεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 5/6-9-2018 και την 7-9-2018, στην πόλη της Ορεστιάδας.

Συνελήφθη το Σάββατο (8-9-2018) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 25χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε στην Ορεστιάδα, τρία (3) οχήματα, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και διάφορα μικροαντικείμενα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Αιματολογικό ιατρείο από τον Οκτώβριο στο Νοσοκομείο Καβάλας

Μια φορά την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη θα λειτουργεί το Αιματολογικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Το νέο αυτό ιατρείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του από τον Οκτώβριο και οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στο γνωστό τηλέφωνο της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για να κλείνουν το ραντεβού τους.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Γίνεται γνωστό στους πολίτες της περιοχής ότι το Αιματολογικό Ιατρείο του ΓΝ Καβάλας θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο. Καλούνται οι πολίτες να τηλεφωνούν στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στο γνωστό τηλέφωνο 251 350 1700 προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους».

24χρονος έκλεψε μετασχηματιστή στην επαρχιακή οδό Αρδανίου – Ιτέας

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κλοπή μετασχηματιστή, η οποία διαπράχθηκε την 13-8-2018 το πρωί, στην επαρχιακή οδό Αρδανίου – Ιτέας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπή.

Αναλυτικότερα, ο δράστης αποκόλλησε από δίστηλο έναν μετασχηματιστή και στη συνέχεια αφαίρεσε από το εσωτερικό του όλα τα χάλκινα μέρη.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της κλοπής. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Ξάνθη: Χειροπέδες σε 56χρονη που έκλεβε πορτοφόλια

Συνελήφθη την  8-9-2018 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 56χρονη αλλοδαπή, διότι εντοπίστηκε να έχει αφαιρέσει από την κατοχή 61χρονου ημεδαπού το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε αφαιρέσει από την κατοχή 71χρονης ημεδαπής, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 159 ευρώ και των 50 λιρών Τουρκίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.