ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Δύο αντιπροσωπείες από το εξωτερικό στην περιοχή της Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης

O Πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον…Οκτώβριο του 2019! Μπερδεύτηκε και δεν θυμάται ή πάει για…παράταση της νόμιμης 4ετίας. ; Γιατί οι τελευταίες εκλογές έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε Σεπτέμβρη λήγει και η 4ετία. Τον έναν επί πλέον μήνα…πως τον σκέφτηκε;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Εντάξει…Κατανοώ ότι ο βουλευτής και  τώρα πλέον και…υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης έχει τις «συμπάθειές» του στα ΜΜΕ, άλλωστε κι ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης συμπωματικά κυμαίνονταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και μάλιστα με τα ίδια μέσα…

-Κάποια στιγμή ωστόσο θα πρέπει να μας πει, τι επακριβώς είναι; Υφυπουργός των φίλων, κολλητών και συντρόφων του, ή Υφυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης…

…..

*Καλή η εξουσία, όταν όμως χάνεται, ας το σκεφτούν αυτοί που τώρα βρίσκονται στα επάνω τους, έρχονται τα πάνω κάτω…

Και θα τους είναι και δύσκολο να προσαρμοστούν αν λειτουργούν με έπαρση και διαχωριστικές γραμμές…

Απλά πράγματα…

….

*Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Ξάνθη, πόλης Σμόλιαν της Βουλγαρίας, υποδέχτηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους στενούς και διαχρονικούς δεσμούς, που συνδέουν, περισσότερα από 20 χρόνια, τις δύο αδελφοποιημένες πόλεις και επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν δυναμικά τη συμπόρευση σε ζητήματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης ποικίλων κοινών προγραμμάτων.

Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μια κοινή ταξιδιωτική εμπειρία στη θρακιώτικη γη με τα μέλη αντιπροσωπείας της πόλης Κάμπουλουγκ Ρουμανίας, που βρίσκονται ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας. Οι δύο αποστολές ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης στις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης.

….

*Με έμφαση στην προώθηση τουριστικών δικτύων συνεργασίας, αλλά και στην ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής του τόπου μας, ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στην πλειάδα των φυσικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών και γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες τον καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

….

*Αυθεντικό. Ο πρωθυπουργός στο περίπτερο του υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε με την 19χρονη, Βισδάν Αλή Όγλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Δροσερό της Ξάνθης, που κατάφερε να γίνει η πρώτη Ρομά γυναίκα που θα φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.

Ο κ.Τσίπρας, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, συνεχάρησαν τη φοιτήτρια και της προσέφεραν ως συμβολικό δώρο ένα δαχτυλίδι, πιστό αντίγραφο, αρχαιολογικού ευρήματος, που είχε βρεθεί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός της έδωσε και μια μικρή προτομή λέγοντας πως η ίδια αποτελεί πρότυπο για τους Ρομά, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές της. Το μεσημέρι, η κ.Φωτίου παρέθεσε γεύμα στη φοιτήτρια στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έδωσαν το παρών και άλλοι απόφοιτοι Ρομά.

…..

*Η Ν.Δ. στηρίζει την υποψηφιότητα της Τσανάκα για τον Δήμο Καβάλας, δεν έχει πάρει όμως καμιά απόφαση για την στήριξη του νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση την οποία του κάνανε απο ΜΜΕ της Καβάλας σχετικά με το αν η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο κ. Αυγενάκης απέφυγε να απαντήσει και τόνισε ότι τα όργανα τα οποία επεξεργάζονται τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κόμμα, μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί και να έχουν τελεσίδικα αποφασίσει και για τον επικεφαλής του.

Παράλληλα ωστόσο θύμισε στους δημοσιογράφους ότι ο κύριος Μέτιος, είναι ακόμη περιφερειάρχης.

*Για την υποψηφιότητα ωστόσο της Δήμητρας Τσανάκα την οποία και θα στηρίξει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Λευτέρης  Αυγενάκης ήταν σαφής και μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει να στοιχηθούν μαζί της όλα τα μέλη της ΝΔ αλλιώς θα υποστούν κυρώσεις!

…..

*Θα συνεχιστούν και σήμερα οι διακοπές νερού στην οδό Λευκίππου- Λεοναρδοπούλου σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στην οδό Λευκίππου- Λεοναρδοπούλου στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 από 9:00 έως 15:00

  1. Στην οδό Λεοναρδοπούλου από την οδό Αλικαρνασσού έως την οδό Θ. Δούκα.
  2. Στην οδό Λευκίππου από την οδό Θ.Δούκα έως την πλάστιγγα ‘ΣΓΟΥΡΑΚΗ’

Ευχαριστούμε  για  την  κατανόηση.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ