ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Η Ελένη Αθανασίου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πασχαλη Λύρατζη

*Μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή – σύντομα ανακοινώνει τα πρώτα 70 ονόματα του συνδυασμού του –  για την ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και τον Πασχάλη Λύρατζη, αφού έκλεισε ως υποψήφια και την πανέμορφη Ελένη Αθανασίου, κόρη του πρωταθλητή πάλης Παντελή Αθανασίου.

Ιδού και το θερμό καλωσόρισμα του Πασχάλη Λύρατζη:

Καλωσορίζω στον συνδυασμό μας την Ελένη Αθανασίου πολλές από τις ιδέες της οποίας έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμά μας για την Νέα Ξάνθη που ονειρευόμαστε και που θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε μετά τις 26 Μαϊου

Ελένη Αθανασίου-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και ζώ στη Ξάνθη. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, έχω εργαστεί κατά καιρούς ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως γραμματέας στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Μιλάω αγγλικά και είμαι γνώστης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις στις προσπάθειες του Πασχάλη Λύρατζη, γιατί κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με νέους ανθρώπους, έχει τη γνώση και τη θέληση να αλλάξουμε την Ξάνθη μας προς το καλύτερο.

…..

*Ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά παρουσιάζει την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο Elisso (Βασ. Σοφίας 9, Ξάνθη) τον απολογισμό του έργου και τον προγραμματισμό του για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

….

*Ο Δήμος Ξάνθης απέσπασε ένα από τα πέντε βραβεία καλύτερης συμμετοχής, στην κατηγορία μεγάλων πόλεων, ανάμεσα από 62 Δήμους της Ελλάδας που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018» με θέμα Συνδυάζω – Μετακινούμαι.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξήρε τις επιτυχημένες ενέργειες και δράσεις του τμήματος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Ξάνθης, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την  υλοποίηση του προγράμματος συμμετοχής στην εκστρατεία και επισήμανε ότι «Σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και εθελοντές ο Δήμος μας, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο, πέτυχε ακόμη μια διάκριση, τη δεύτερη μέσα στα τρία χρόνια συμμετοχής του στη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή εκστρατεία.

Με τη δυναμική και τη δράση όλων μας φέραμε την Ξάνθη στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα από 2.792 συμμετοχές από 54 χώρες» και συνέχισε «Είναι σημαντικό ότι η προσπάθεια, που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις για να αναδείξουμε τον Δήμο μας ως έναν τόπο σύγχρονο και φιλικό προς του κατοίκους και τους επισκέπτες του, αναγνωρίζεται πανελληνίως.

Συνεχίζουμε δυναμικά αυτή την προσπάθειά μας που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στοχεύοντας στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο».

….

*Να σημειωθεί ότι η τελετή βράβευσης των διακριθέντων ελληνικών Δήμων της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και σημαντικών φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

…………

*Ο Δήμος Τοπείρου προσκαλεί όλους τους πολίτες στην εκδήλωση του Δήμου την Τετάρτη, 17 Απριλίου, ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοξοτών με θέμα «Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου» στην διάλεξη της Δρ. Κωνσταντίνας Καλλιντζή, Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

………

*Μετά τη συμπόρευση ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ τα μέλη  της: Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής, Θωμάς Ψύρρας, πρώην βουλευτής, Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Κ.Ε. Χρήστος Γκαρμπούνης, μέλος της Κ.Ε. και Στέλιος Παναγούτσος, μέλος της Κ.Ε.

Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε μάλιστα μαζί με άλλα 4 κορυφαία στελέχη το κόμματος, από τους οποίους οι δυο είναι πρώην βουλευτές και ο γιατρός ορθοπεδικός Χρήστος Γκαρμπούνης.

….

*Την ανακοίνωση για την αποχώρηση έκανε ο Χρήστος Γκαρμπούνης με σχόλιο στο fb στο οποίο ανέφερε τα παρακάτω:

Μετά την σημερινή, 6/4/2019, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με την μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε την σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής

Θωμάς Ψύρρας, πρώην βουλευτής

Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Κ.Ε.

Χρήστος Γκαρμπούνης, μέλος της Κ.Ε.

Στέλιος Παναγούτσος, μέλος της Κ.Ε.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Στις 10,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,7%, η Χρυσή Αυγή 5,4% και το ΚΚΕ 4,7%.

Πιο κοντά στο 3% είναι, το ΜέΡΑ25 με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5% και η Ελληνική λύση 1,5%.

Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,1%, οι Οικολόγοι 1,0%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,5%, λευκό ή άκυρο 2,5%. Το 4,8% λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το 17,7 δεν έχει αποφασίσει.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης και ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι κοντά στο 3%.

Η ΚΑΤΙΝΑ