ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ: Η Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο Τσέπελης και τα Δελτία Τύπου του Τσιλιγγίρη

Για να δούμε θα είναι παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης (13.00) οι Πασχάλης Λύρατζης, Φερτούν, Θωμάς Ξανθόπουλος (δικηγόρος), Καρά Αχμέτ, Μανώλης Φανουράκης, Κατερίνα Μαυρομάτη και… Μανώλης Τσέπελης;

…….

*Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου, συνολικής αξίας 900.000€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Διοικητής

Γερόπουλος Αχιλλέας

……

*Καλή είδηση. Ο Δήμος Ξάνθης με την τοποθέτηση σκιάστρων παρέχει περισσότερους χώρους για σκιά στους κατοίκους και επισκέπτες, που αποζητούν δροσιά σε υπαίθριους χώρους της πόλης μας.

Η τοποθέτηση των σκιάστρων συμβάλλει στη διαμόρφωση χώρων ίσκιου και δροσιάς σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τον αστικό εξοπλισμό στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε ότι: «Με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου αστικού εξοπλισμού εξασφαλίζεται η άνετη παραμονή των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους ειδικά τους θερινούς μήνες».

……

*Καταλαβαίνω την πικρία της Αντιδημάρχου Ξάνθης Δέσποινας Παρτσαλίδου που δεν εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος Ξάνθης ενώ πράγματι το ΑΞΙΖΕ..!

-Αυτό όμως τι σημαίνει;

-Ότι θα πάει με τον Τσέπελη τον οποίο κατήγγειλε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την αγορά του περιβόητου ακινήτου στη Π. Πόλη που ο νέος Δήμαρχος ήθελε να αγοράσει για 2η φορά ο Δήμος Ξάνθης!

Δηλαδή το ότι ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης την διατηρεί αντιδήμαρχο αθλητισμού τα 2-3 τελευταία χρόνια δεν της αρκεί;

Περιμένω λοιπόν έντιμα και καθαρά να μου πει την άποψή της…μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις «επαφές» της με  τον νέο Δήμαρχο για την διαγραφή του οποίου από την παράταξη αν θυμάμαι καλά, είχε υπογράψει και η ίδια!

……

*Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο είχε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ- Θράκης κ. Δημήτριος Λουρίκας.

Ο κ. Χαριτόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ – Θράκης για όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Δήμο, όπως η λειψυδρία και τρόποι αντιμετώπισής της, η υλοποίηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου, τα αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αναγκαιότητα ελέγχου όλων των τεχνικών και των δημοσίων κτιρίων και η διαπίστωση ότι η εταιρεία εξόρυξης του χρυσού κάνει εμφανή την παρουσία της στην περιοχή.

Ζητήθηκε η συνδρομή του ΤΕΕ – Θράκης, ως Τεχνικού Συμβούλου του Κράτους, για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα η εξέταση δυνατότητας υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

…..

*Ευχάριστη είδηση. Παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη γίνονται γραμματόσημα

Μπορείτε να ψηφίσετε τα ελληνικά γραμματόσημα που εκπροσωπούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROMED.

……

*Αναλυτικότερα: Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο -Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community-EuroMed/PUMed)- με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα ελληνικά γραμματόσημα EUROMED εικονίζουν φέτος παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια της Κρήτης, το Καστελλόριζο και τη Λευκάδα, περιδιαβαίνοντας τη χώρα από τον βορρά έως τον νότο, αναπαριστώντας την ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κουλτούρα και λαογραφία του κάθε τόπου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος τα γραμματόσημα EUROMED συμμετέχουν σε online διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου γραμματοσήμου EUROMED, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου 2019.

Μπορείτε να ψηφίσετε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό https://euromed-postal.org/Philately/Voting.

……

*Σημειώνεται, πως εκτός από την ειδική σειρά γραμματοσήμων κυκλοφορούν, επίσης, τευχίδια, εικονογραφημένοι φάκελλοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αριθμημένα λευκώματα γραμματοσήμων σειράς και φυλλαράκια.

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού – 100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φάκελλοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας (ΦΠΗΚ), τα τευχίδια και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 14 Ιουλίου 2020.

……

Η σημαία με το μονοκέφαλο αετό του Πόντου και η σημαία με το “G” το λογότυπο που καθιερώθηκε από τους Ποντιακούς συλλόγους το 2019 ενόψει της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, κυματίζουν από το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στην κορυφή “Μύτικας” του Ολύμπου, στα 2918 μέτρα.

*Σύμφωνα με το epontos.gr:

«Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» τα οποία δήλωσαν πως “η ανάγκη να κάνουμε το χρέος μας προς τους αδικοχαμένους προγόνους μας, μας οδήγησε στην κορυφή της Ελλάδας. Υψώσαμε τη σημαία με το σύμβολο της Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην κορυφή “Μύτικας” του βουνού των Θεών, στα 2918m. Η σημαία έμεινε εκεί να κυματίζει και να κάνει παρέα, εκεί ψιλά, με τις αθάνατες ψυχές τους».

 

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ  Η ΚΑΤΙΝΑ

Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο νέος βουλευτής Ξάνθης και γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης κάτι θέλει να… δείξει μιμούμενος τους συναδέλφους του στους άλλους Νομούς, αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να βγάζει δελτία τύπου στα οποία καταφέρνει εντελώς το αντίθετο αποτέλεσμα….όπως για παράδειγμα το δελτίο τύπου που αφορούσε το κρούσμα με τον ιό του Νείλου στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης όπου κατά παράβαση κάθε προσωπικού δεδομένου, έβγαλε στο… εφτά παζάρια γιατρό του Νοσοκομείου αλλά και τον ασθενή!

Είναι δηλαδή πράγματι πρωτόγνωρο βουλευτής γιατρός, απροκάλυπτα να δίνει στη δημοσιότητα ιατρικά απόρρητα και να κατονομάζει μάλιστα και τον γιατρό συνάδελφό του, που του έδωσε την πληροφορία…

Αλήθεια κύριε Παρτσαλίδη (ο γιατρός του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης), πως το επιτρέψατε αυτό και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λέτε προσωπικά δεδομένα σε έναν γιατρό-βουλευτή;

Η ΚΑΤΙΝΑ