ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε μειονοτικά σχολεία

*Αποκλειστικό. Ολόκληρος ο πλινθόκτιστος τοίχος σπιτιού στην αρχή της οδού ΙΧ Μεραρχίας κατέρρευσε ολοσχερώς χθες το απόγευμα να χρειαστεί η άμεση παρέμβαση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη με το συνεργείο του Δήμου, προκειμένου με φαγάνα να καθαρίσουν το χώρο, ώστε να μη συμβεί κάποιο ατύχημα…

Οι φωτογραφίες είναι την ώρα που το συνεργείο μαζεύει τις πέτρες και τα χώματα, ενώ όπως μας είπε και ο αντιδήμαρχος, ο Θεός βοήθησε και δεν υπήρξε κανένα θύμα…

*Σημειώνω πάντως ότι ο συγκεκριμένος πλινθόκτιστος τοίχος θα πρέπει να βρίσκεται εκεί τουλάχιστον εδώ και 50-60 χρόνια!!! Ενώ το ακίνητο βρίσκονταν ακατοίκητο  εδώ και πολλά χρόνια

*Από τον σεβαστό φίλο και συμπολίτη Στέλιο Αρσενίου φιλοξενώ την παρακάτω λιτή επιστολή που ήρθε στη στήλη και αναφέρει τα παρακάτω:

«Αγαπητή «Αδέσμευτη»,

Η πρωτοβουλία και το όραμα

του Γιάννη Παπαχρόνη να ταυτιστεί

η αίγλη και ακτινοβολία του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

με εκείνη της «ΑΓΑΠΗΣ»

κορυφαίου Αιμοδοτικού Συλλόγου της πατρίδας μας,

μέσα από τον Συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

με οδήγησε στις τάξεις της.

Στέλιος Αρσενίου

Βιοτέχνης-Λογοτέχνης»

-Όπως είναι γνωστό ο κ.Στέλιος Αρσενίου –που γιόρταζε χθες και του εύχομαι από  τα βάθη της καρδιάς μου τα χρόνια μου πολλά- κατεβαίνει οριστικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη, «ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη Μας» που έχει επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον κ.Γιάννη Παπαχρόνη.

-Κατά πολλούς την ΑΘΟΡΥΒΗ και ΙΣΧΥΡΗ δύναμη που ολοένα και αυξάνει την δύναμή της στο λαό της Ξάνθης!!!

…..

*Φοβερές ελλείψεις εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ξάνθης, αναφέροντας τα παρακάτω στην ανακοίνωσή του:

Διανύουμε τον τρίτο μήνα λειτουργίας του σχολικού έτους και παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για κάλυψη όλων των κενών με την έναρξη του νέου έτους, αποδεικνύεται τελικά ότι η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού και η κάλυψη όλων των κενών δεν πραγματοποιήθηκε εξαρχής, αλλά και η μη στελέχωση  όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο νομό μας διαψεύδει τους ίδιους τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.

Το αφήγημα της κυβέρνησης  περί «κανονικότητας» στα σχολεία και έναρξης των σχολείων με τις καλύτερες συνθήκες από κάθε άλλη χρονιά διαψεύδεται περίτρανα από την ίδια την πραγματικότητα.

Παρά λοιπόν τις εξαγγελίες και τις  διαβεβαιώσεις του υπουργού παιδείας  για στελέχωση των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται και πάλι τμηματικά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα  στην εύρυθμη λειτουργία  των σχολικών μονάδων και να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες που αποβαίνουν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, και ειδικότερα στο νομό μας, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα πολύ έντονα, αφού δεν έγινε καμία πρόβλεψη από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για την  κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα μειονοτικά σχολεία, καθώς δεν  δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών ειδικοτήτων στα μειονοτικά σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, λόγω του μη χαρακτηρισμού αυτών των σχολείων ως σχολεία «ενιαίου τύπου» και γιατί δεν είχε προβλεφθεί (όπως στους ΠΕ70) η δυνατότητα δήλωσης περιοχής «μειονοτικά σχολεία».

Κατά συνέπεια  το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για τους μαθητές των μειονοτικών σχολείων καθώς μέχρι σήμερα τα κενά που δεν έχουν υφίστανται μέχρι σήμερα είναι:

ΠΕ11-Φ.ΑΓΩΓΗΣ (1 ΚΕΝΟ)

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΔΗΜΑΡΙΟΥ  6 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΜΕΛΙΒΟΙΩΝ   6 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΠΑΧΝΗΣ      12 ΩΡΕΣ

ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ( 2 ΚΕΝΑ)

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΓΛΑΥΚΗΣ       4 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΔΗΜΑΡΙΟΥ       6 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΕΧΙΝΟΥ          12 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ    7 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΜΕΛΙΒΟΙΩΝ     6 ΩΡΕΣ

ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΩΡΑΙΟΥ             6 ΩΡΕΣ

Καλούμε το υπουργείο, παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση εκείνων των πιστώσεων για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού ή ΠΔΕ.

Να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς σύμφωνα  με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσια εκπαίδευσης.                                                                          Για το Δ.Σ.

….

(φώτο Τηλέμαχος  Αρναούτογλου)

*Το περίεργο της υπόθεσης; Ανακοίνωση για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών εξέδωσε και η Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο καταφέρεται μόνο κατά του Δήμου Ξάνθης, κατηγορώντας τον «Για αδράνεια που είχε ως συνέπεια να χαθούν έξι νέες αίθουσες σε νηπιαγωγεία της Ξάνθης».

*Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί της Αυτόνομης Παρέμβασης  καταδικάζουμε την αδράνεια  του Δήμου Ξάνθης στην πρωτοβουλία αυτή που βοηθά στην υλοποίηση του νόμου της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Αναρωτιόμαστε, επίσης, εάν ο Δήμος Ξάνθης άμεσα ή έμμεσα προάγει τη γνωστή «γραμμή» της ηγεσίας της ΚΕΔΕ (και των κομμάτων που ήταν αντίθετα στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). «Γραμμή» που θέλει τα νηπιαγωγεία στους Δήμους, τους νηπιαγωγούς δημοτικούς υπαλλήλους και τους γονείς να πληρώνουν.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι ενώ χρήματα υπήρχαν, δεν έγινε κάποια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του θέματος της σχολικής στέγης. Αποτέλεσμα αυτών είναι να λειτουργούν σχολεία στην πόλη μας χωρίς οικοδομική άδεια, ενώ εκτός των νηπιαγωγείων να λιμνάζει για δεκαετίες το θέμα και άλλων σχολικών κτηρίων όπως του 18ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου που τελικά ‘’υιοθετήθηκε’’ από το Δήμο Αβδήρων.

Καλούμε το Δήμο Ξάνθης να συνδράμει στην επέκταση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο αναλαμβάνοντας δράση και  αξιοποιώντας τις δυνατότητες που του παρέχονται»

-Κύριε Δήμαρχε, τι απαντάτε σε αυτά που σας καταλογίζουν;

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αίσθηση ανά το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό του ΕΣΥ, από τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπέστη συνολική ζημία που υπερβαίνει τα 6,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών και εξακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Συγκλίνουσες μάλιστα πληροφορίες θέλουν την επίμαχη υπόθεση να αφορά σε γιατρό που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η δράση του οποίου είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2017. Τότε, είχαν κινηθεί εναντίον του οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις, ενώ ο αντίστοιχος φάκελος είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

-Το όνομα του γιατρού δεν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα κύριοι; Από το να αιωρούνται μόνο ψίθυροι;

Η ΚΑΤΙΝΑ