ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Χριστόδουλος Τοψίδης για Μέτιο : «Αμ’ έπος αμ’ έργον κύριοι……»

*Χριστόδουλος Τοψίδης για Μέτιο : «Αμ’ έπος αμ’ έργον κύριοι……»

Συγκεκριμένα ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος με σημείο αναφοράς την «γκρεμισμένη» γέφυρα του Κομψάτου Ιάσμου, σχολίασε τα παρακάτω:

«10 Σεπτεμβρίου 2017: Η γέφυρα στην Ε.Ο Κομοτηνής – Ιάσμου Ξάνθης, στον ποταμό Κομψάτο, κατέρρευσε (λίγα χρόνια από την κατασκευή της).

11 Απριλίου 2019: Δεκαεννέα μήνες και μία ημέρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας που συνδέει την Κομοτηνή με τον Ίασμο, όλα είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα.

Οι ευθύνες της απραξίας έχουν ονοματεπώνυμο και είναι αυτοί που διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας.

«Αμ’ έπος αμ’ έργον κύριοι……»

………

*Στην πολιτική όλα γίνονται! Ακόμη και το να τα ξαναβρούν μετά….9 χρόνια περίπου Τσολακίδης και Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και να κατέβουν…υποψήφιοι στον ίδιο συνδυασμό! Για το καλό του Δήμου Αβδήρων φυσικά!

……..

*Αναλυτικότερα, «Συνεργασία» λέγεται η νέα δημοτική παράταξη του Δήμου Αβδήρων που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου με την σύμπραξη του Νίκου Καλιαμπάκα (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλη Τσολακίδη (ΠΑΣΟΚ) και Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ (Περιφερειακού συμβούλου του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και Ν.Δ)

Οι τρεις τους, έδωσαν συνέντευξη τύπου χθες στο Φοίλιστρον ανακοινώνοντας την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές του Δήμου Αβδήρων κάνοντας πράξη όπως τόνισαν χαρακτηριστικά τον Καλλικράτη και την διακήρυξη της Κυβέρνησης για…συνεργασίες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Όπως ανακοίνωσαν χθες στους δημοσιογράφους περιχαρείς και οι «3» συνεργαζόμενοι αλλά με τον Μπιρόλ σε συνεχή αμηχανία,  σήμερα θα στείλουν και τα 90 πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών τους συμβούλων της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ τους, φιλοδοξώντας να είναι οπωσδήποτε στην δεύτερη Κυριακή!

…….

*Καλή και ενδιαφέρουσα είδηση. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την ένταξη επιπλέον 1.304 επενδυτικών σχεδίων  που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» μετά την αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο της δράσης, μετά τις νέες εντάξεις, ανέρχεται σε 501.507.136,41 € και το ύψος του συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού φτάνει σε 1.003.636.275,90 €, που αφορούν σε 3.889 επενδυτικά σχέδια.

…….

*Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντάχθηκαν 80 επιπλέον επενδυτικά σχέδια, με συνολική δημόσια δαπάνη  12.434.355,78 €. Συνολικά σε όλη τη διάρκεια της δράσης έχουν ενταχθεί 224 επενδυτικά σχέδια που αντιστοιχούν σε 35.742.770,57 €. Πρόκειται για ποσοστό εντάξεων που αγγίζει το 60% στο σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ενώ κινητοποιούνται συνολικές επενδύσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

….

*Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, σημειώνει: «Με τις διαδοχικές αυξήσεις της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης έχει ενταχθεί ένας κρίσιμος αριθμός χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων στη χώρα με συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική της στόχευση για ποιοτικές και βιώσιμες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και να ικανοποιεί, χρηματοδοτικά, το αυξημένο ενδιαφέρον για ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

………..

*Προεκλογικό. Περιοδεία στην Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο (13 Απριλίου), ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από την πόλη της Καβάλας όπου στις 9.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανο. Θα ακολουθήσει, στις 10:30 συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και στον ίδιο χώρο στις 11:00 πολιτική ομιλία του για τις «Ευρωεκλογές που έρχονται».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα επιδιώξουν να έχουν εκπρόσωποι του ΔΠΘ, φορείς κι αρχές του τόπου μετά την προχθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Ήδη η Νομική Σχολή  Κομοτηνής έχει αναστείλει το διδακτικό της έργο έως και την Τρίτη 16 Απριλίου, μετά από απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση της, ενόψει της κατάθεση νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα με στόχο την αποτροπή της εξαγγελίας. Παράλληλα, συζητείται η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία με την συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας και της Φοιτητικής Κοινότητας.
Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΠΘ κα Λευκή Κιοσσέ η ίδρυση αυτή θα υπονομεύσει άμεσα τη λειτουργία της Νομικής της Θράκης και μακροπρόθεσμα, την ίδια την ύπαρξή της.
Η ΚΑΤΙΝΑ