ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ καταγγέλλει την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θράκη και τον αποκλεισμό των «ενοχλητικών» δημοσιογράφων!

Την Θράκη διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως σκηνικό για να ξεδιπλώσει τη γνωστή ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Μια ρητορική  που στηρίζεται στην καταστροφολογία, τη στρέβλωση της πραγματικότητας και στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη αναφέρει μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

Ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις και ευχολόγια, εγκωμίασε το έργο του πατέρα του θεωρώντας τον εαυτό του δικαιωματικά συνεχιστή και κληρονόμο της πολιτικής του σταδιοδρομίας και ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργώ, χωρίς να γίνει συγκεκριμένος για τις αρμοδιότητές του, για το πώς θα συγκροτείται και από ποιους θα αποτελείται. Προεκλογικό πυροτέχνημα!  Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έλυσε το θέμα της σαρία, άνοιξε το θέμα των μουφτειών και ασφαλώς η μειονότητα ξέρει ότι αν μια κυβέρνηση λύσει το θέμα των διαχειριστικών επιτροπών των βακουφίων αυτή θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω κάτω της γραφής η διαφορά είναι η εξής: Ο Σαμαράς είχε πει στους πολίτες της μειονότητας ότι «τους αισθάνεται συμπατριώτες του». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ότι είστε συμπατριώτες μου». Ελπίζουμε τα ελληνικά των “αρίστων” να μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά.

Οργάνωσε δε, και συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη αφαιρώντας τη  δυνατότητα από τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, παρότι ψευδώς αναφέρθηκε ότι ήταν όλοι παρόντες, να παραβρεθούν και να θέσουν ερωτήματα. Μια παράσταση, δηλαδή, οργανωμένη από την Αθήνα, που χρησιμοποίησε απαξιωτικά τη Θράκη ως σκηνικό για την εξυπηρέτηση των παραταξιακών συμφερόντων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Σκοπός της οποίας ήταν, όπως ευθαρσώς δηλώθηκε, η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Χ. Μέτιου ως υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ_Θ και ο σωφρονισμός των λοιπών ‘’δελφίνων’’, στο εσωκομματικό τερέν της Νέας Δημοκρατίας. Και από ό,τι φαίνεται υπήρξε επωφελής η παράσταση αφού ήδη εις εκ των ετέρων διεκδικητών του περιφερειακού θώκου, ο κ. Πέτροβιτς, επέστρεψε στην αγκάλη του Χ. Μέτιου!   Όμως τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά, γιατί η ανικανότητα του κ. Μέτιου στην άσκηση των καθηκόντων του είναι παροιμιώδης, όπως η ίδια η πλειοψηφία των Αντιπεριφερειαρχών του ομολογεί!

Κε Μητσοτάκη την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τη Θράκη φροντίστε να το πράξετε με ενδιαφέρον για τον τόπο που επισκέπτεστε και με περισσότερο σεβασμό για τους ανθρώπους της. Γιατί η ισονομία και η ισοπολιτεία που χρησιμοποιήσατε στο λόγο σας τελικά φαίνεται ως πουκάμισο αδειανό μπρος στην πεποίθησή σας ότι μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, είναι ενάντια  στην ανθρώπινη φύση! Ο ίδιος το δηλώσατε στη ΔΕΘ!

Από το Γραφείο Τύπου