23 ΝΕΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ Στην θέση 70 τροχήλατων κάδων!

Παρά την «ταλαιπωρία» τριών ετών και την λάσπη στο πρόσωπό του με τις καταγγελίες Φανουράκη που εκπροσωπούσε άλλον…προμηθευτή, το ΜΕΛΛΟΝ της πόλης είναι εδώ!

Παρά την «ταλαιπωρία» τριών ετών και την απίστευτη λάσπη στο πρόσωπο του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου με τις καταγγελίες του γνωστού κυρίου Φανουράκη που εκπροσωπούσε άλλον…προμηθευτή, το ΜΕΛΛΟΝ της πόλης είναι εδώ! Ο Δήμος Ξάνθης τοποθετεί από χθες του νέους ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ που όπως εξήγησε και ο Ιπποκράτης Γαλάτης χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv «αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην καθαριότητα της πόλης με την στήριξη ωστόσο των ίδιων των πολιτών…» που πρέπει να συμβάλουν στην λειτουργία τους.

23 ΝΕΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 70 ΤΡΟΧΗΛΑΤΩΝ ΚΑΔΩΝ

Αναλυτικότερα, άρχισαν χθες οι εργασίες τοποθέτησης των νέων Υπόγειων Κάδων αποκομιδής Απορριμμάτων ,   στην αρχή 23 υπογείων κάδων , στον  εμπορικό ιστό της Ξάνθης. Οι  συγκεκριμένοι 23 υπόγειοι κάδοι θα αντικαταστήσουν  70 τροχήλατους  κάδους που σήμερα βρίσκονται στους  κεντρικούς δρόμους καταλαμβάνοντας   αρκετό χώρο που σε λίγες ημέρες  θα ελευθερωθούνε ( αυτοί οι χώροι ) επ ωφελεία  των Δημοτών  παραδίδοντας επί πλέον χώρους στάθμευσης , μεγαλύτερη καθαριότητα στους γύρω χώρους , εύχρηστους στην χρήση τους  ασφαλής  τόσο κατά την απόρριψη των απορριμμάτων  από τους πολίτες αλλά και κατά την συλλογή τους από την υπηρεσία καθαριότητας.  Οι πρώτοι κάδοι θα αρχίσουν να λειτουργούν από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά θα τοποθετούνται και άλλοι κάδοι.

Το έργο εγκατάστασης των Υπόγειων Κάδων  Νέου Τύπου , στον Δήμο Ξάνθης ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια κοντά , πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, αναδείχθηκε ο μειοδότης εργολάβος , υπήρξαν ενστάσεις ,υπερκεράσθηκαν  και τοποθετήθηκε ο εργολάβος με την έγκριση της  Αποκεντρωμένης Περιφέρειας και ξεκίνησαν οι εργασίες από τον εργολάβο.

Η αλήθεια  είναι ότι η γραφειοκρατία  καθυστέρησε πολύ και αυτό το έργο όπως και τόσα άλλα  όμως το ευχάριστο είναι ότι  οι πρώτοι κάδοι θα δοθούν σε χρήση τη Παρασκευή.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ: Αναβαθμίζεται το κέντρο της Ξάνθης με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων νέας τεχνολογίας

Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Ξάνθης. Το νέο σύστημα υπόγειων κάδων συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας, αφού αποτρέπει ριζικά την έκθεση των απορριμμάτων σε κοινή θέα και ελέγχει με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα των δυσοσμιών, χάρη στη στεγανότητα του συστήματος. Επίσης, επιτρέπει τη συμβατή συνεργασία με τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου μας και οι απαιτήσεις συντήρησής του είναι ελάχιστες. Η κατασκευή τους είναι στιβαρή και ανθεκτική, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα.

Οι 23 νέοι υπόγειοι κάδοι συνιστούν την πιο φιλική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους χρήστες κι έρχονται να αντικαταστήσουν περισσότερους από 70 συμβατικούς κάδους στο κέντρο της Ξάνθης, διαμορφώνοντας πιο καθαρές αστικές ζώνες.

«Το καινοτόμο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων αποτελεί μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, η οποία τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης πριν από κάποια χρόνια και ολοκληρώνεται τώρα, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούσαν καθυστερήσεις εξαιτίας των ενστάσεων», σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την τοποθέτηση των κάδων από τον ανάδοχο.

Τον Δήμαρχο Ξάνθης συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «Με τους κάδους νέας τεχνολογίας αναβαθμίζεται λειτουργικά το εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς εξασφαλίζεται η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος αστικού χώρου, της εικόνας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Τα υπόγεια αυτά συστήματα διατηρούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αδέσποτα ζώα. Πετυχαίνετε επίσης, μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι ελευθερώνονται για να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών».