ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ;«Παρελθόν» τα ιεροσπουδαστήρια στη Θράκη, μετατρέπονται σε ΕΠΑΛ!

Υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, παρών απών πλέον ο διπλωμάτης Αντώνης Παπακώστας! Είτε υπάρχει, είτε όχι…ένα και το αυτό!

ΠΑΡΕΛΘΟΝ τα Ιεροσπουδαστήρια στη Θράκη; Δηλαδή στη Κομοτηνή και στη Ξάνθη;

Πληροφορίες πάντως από ΜΜΕ της Ροδόπης και του Έβρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τερματίζει τη λειτουργία στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του pronews.gr έχει ως εξής:

Με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση των μελών του Σύριζα Θράκης που πριν τις εκλογές του 2015 διένειμαν προεκλογικό υλικό σύμφωνα με το οποίο τα ιεροσπουδαστήρια Ξάνθης και Κομοτηνής θα έκλειναν, μετατρεπόμενα σε ΕΠΑΛ, πριν τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Το κλείσιμο των δύο διδακτηρίων είναι πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς, καθόσον αποτελούν ισχυρό ανάχωμα στη φυγή μαθητών από τη Θράκη για τα γνωστά «ιμάμ χατίπ» της γείτονος. Ήταν χαρακτηριστική η ανακοίνωση των τουρκομουφτήδων ήδη το 2000, με την οποίαν ζητούσαν να παύσει η λειτουργία τους. Το αν υπάρχουν ευθύνες και στην πλευρά των διδασκόντων είναι ένα καίριο ερώτημα, όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Είδαμε λοιπόν την Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας να αλλάζει (μετά από ποιος ξέρει τίνος «εκπαιδευτικό» αίτημα…) το πρόγραμμα του Ιεροσπουδαστηρίου, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση γονέων και μαθητών, που κορυφώθηκε με κατάληψη που κράτησε πάνω από δύο μήνες. Η Άγκυρα φυσικά έσπευσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, προβάλλοντάς την τηλεοπτικά, στηλιτεύοντας τη στάση της ελληνικής πολιτείας και στέλνοντας τον τουρκομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ μεταξύ των αρμοδίων και των βουλευτών για να κλείσει το θέμα, δείχνοντας καθαρά ποιος είναι το αφεντικό.

Ακολούθησε η συνάντηση μιας αντιπροσωπείας γονέων και μαθητών με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης. Κι όμως, αμέσως μετά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ στέλνει ένα έγγραφο σε ιταμό ύφος, ζητώντας πληροφορίες για την λειτουργία του Ιεροσπουδαστηρίου, όλες γνωστές από τον διοικητικό έλεγχο που είχε διενεργηθεί ήδη το 2017 και μάλιστα είχε εκδοθεί σχετικό πόρισμα.

-Το ερώτημα της «Αδέσμευτης»: Μήπως ο τερματισμός των Ιεροσπουδαστηρίων Κομοτηνής και Ξάνθης, στην ουσία οδηγεί και σε κατάργηση του  Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη; Το οποίο από την αρχή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αφού κάτι τέτοιο ήθελε και το Τουρκικό Προξενείο, λόγω συγκυβέρνησης όμως με τους ΑΝΕΛ δεν αποτόλμησε; Τώρα όμως είναι η μεγάλη ευκαιρία;

(σ.σ. Άλλωστε είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει γραφείο πολιτικών υποθέσεων στη Ξάνθη….είναι πλέον το ίδιο και το αυτό, καθώς παραμένει εδώ και πολλούς μήνες τελείως ανενεργό!!)