ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ Ο ΣΑΣΟΕΕ πλήρες Μέλος της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Συνεταιρισμών της Cogeca

ΙΣΤΟΡΙΚΗ στιγμή για το Συνεταιριστικό Κίνημα της Ελλάδος, ιστορική μέρα για τον ΣΑΣΟΕΕ, τις Συνεταιριστικές εταιρείες και τις Οργανώσεις!

Ομόφωνα πλέον, ο ΣΑΣΟΕΕ μετά τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Προέδρου του Αλέξανδρου Κοντού, έγινε πλήρες μέλος της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνεταιρισμών της Cogeca.

Μάλιστα  όπως αποκάλυψε εμφανώς συγκινημένος χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του NEXT TV ο Πρόεδρός του και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, η απόφαση συνοδεύτηκε από θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων μελών!

Στις δηλώσεις του κύριος Κοντός εξήρε τη σημαντική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια μετά το «τελείωμα» της ΠΑΣΕΓΕΣ για την δημιουργία του ΣΑΣΟΕΕ, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που βοήθησε σημαντικά στην υλοποίησή της.

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ COGECA

Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (General Confederation of Agricultural Cooperatives – COGECA), ο Σύνδεσμος Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) έγινε δεκτός ως πλήρες και μόνιμο μέλος της Cogeca.

Σημειώνεται ότι, η Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COGECA)  ιδρύθηκε το 1959 και αποτελεί τη “φωνή” των αγροτικών συνεταιρισμών της ΕΕ εκπροσωπώντας σήμερα 33 εθνικές οργανώσεις από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και περίπου 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Της εκλογής του ΣΑΣΟΕΕ προηγήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρου Κοντού και του μέλους του ΔΣ κ. Χρήστου Γιαννακάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Copa-Cogeca κ. Pekka Pesonen καθώς και με τον Πρόεδρο της COGECA κ. Thomas Magnusson.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ παρουσίασε τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου καθώς και τις γενικότερες προοπτικές και το δυναμισμό που παρουσιάζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας.

Στη ιστορική συνεδρίαση του προεδρείου της COPA-COGECA την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου  παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοντός και Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ανέπτυξε διεξοδικά τη στρατηγική του Συνδέσμου σε σχέση με τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Όπως προαναφέρθηκε, η αίτηση του ΣΑΣΟΕΕ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από όλα τα μέλη του προεδρείου του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα των αγροτικών συνεταιρισμών και το οποίο αποφάσισε την πλήρη συμμετοχή του Συνδέσμου στην COGECA.

Την υποψηφιότητα του ΣΑΣΟΕΕ υποστήριξε ενώπιον του Προεδρείου της COGECA η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Γιάννη Μαυρουδή.