Δήμος Ιάσμου: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το…νερό! Περίπου 10.000 ευρώ το κόστος!

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν «σήκωσε» το «γάντι» στους επικριτές του μέσα από την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή»  του NEXT tv

Ακόμη και σε ώρες λειτουργίας του Δήμου Ιάσμου χρησιμοποιώ το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου αυτοκίνητο κι όχι του Δήμου….!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δήμος προτίθεται να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ζητώντας από τους δημότες του να πάρουν θέση, σύμφωνα με όσα προβλέπει και ο «Κλεισθένης»

Συγκεκριμένα, σε δημοψήφισμα για την ίδρυση … Δημοτικής Επιχείρησης Αποχέτευσης, προχωράει ο μειονοτικός δήμος Ιάσμου στην Ροδόπη, μετά την καταψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ., μια και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αντίθετες.

Η δημοτική Αρχή του κ. Οντέρ Μουμίν, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.Ιάσμου, ανακοινώνοντας πως θα κάνει χρήση των όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα, προκειμένου οι συνδέοντες του να λάβουν θέση. Ο ίδιος προτίθεται να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8/3/2020 ενώ μιλώντας στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Next tv και στον Πάνο Παπαδόπουλο χθες το μεσημέρι καθ’ οδόν για το Σμόλιεν Βουλγαρίας, υπολόγισε το κόστος του δημοψηφίσματος στις 10.000 ευρώ περίπου.

«Λίγο παραπάνω ή και λίγο παρακάτω δεν έχει σημασία…κάπου εκεί, τόνισε χαρακτηριστικά!» και παράλληλα σήκωσε το γάντι στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκο Αμούτζα λέγοντάς του να «παραιτηθεί» μετά την ήττα του!

Το «Διάγγελμα» του δημάρχου Ιάσμου

Ο δήμαρχος Ιάσμου έβγαλε μάλιστα και «Διάγγελμα» στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, όπου επιτίθεται στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. κ.κ. Καδή Ισμέτ και Κυριάκο Αμούτζα αντίστοιχα, για τους οποίους δηλώνει ότι «στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση». Το διάγγελμα του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και τέσσερις μήνες η δημοτική Αρχή δίνει μια πρωτοφανή μάχη για να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, να διοικήσουμε με το ιστορικό ποσοστό του 65,98%. Η εντολή δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενάντια στη δική σας ξεκάθαρη ετυμηγορία. Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η υποταγή και η ταπείνωση της δικής σας απόφασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αγνοήσει την κυρίαρχη βούληση σας. Όπως σας είναι γνωστό η σύσταση της ΔΕΥΑΔΙ καταψηφίστηκε με μία μόνο ψήφο διαφορά στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ κρίνω σκόπιμο την προσφυγή σε εσάς. Στις δημοκρατίες τη λύση δίνει πάντοτε ο λαός. Προτείνω λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου 2020 με ερώτημα την ίδρυση ή μη της ΔΕΥΑΔΙ.

Σημειώνεται πάντως ότι για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών. Έτσι θα είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θα δημιουργήσει δημοτικό δημοψήφισμα».

ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΠΑΩ ΤΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΟΥ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Σημειώνεται ότι σε σχετική ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν χρησιμοποιεί για ιδιωτικές δουλειές και παρκάρει το αυτοκίνητο του  Δήμου Ιάσμου έξω από το σπίτι του με αφορμή και την καταδίκη του πρώην Δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ, σχολίασε με έμφαση ότι ακόμη και για δουλειές του Δήμου τις περισσότερες φορές εν ώρα λειτουργίας του Δήμου Ιάσμου, χρησιμοποιεί το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αυτοκίνητο για να μην επιβαρύνει τους δημότες, ενώ όταν το χρησιμοποιεί για διάφορα ταξίδια εκτός Ιάσμου το οδηγεί ο οδηγός του Δήμου.

Και παράλληλα  δεσμεύτηκε για θητεία 2 τετραετιών στο Δήμο Ιάσμου!!!

Τέλος στην ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν τα περί δημοψηφίσματος για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης στο Δήμο Ιάσμου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο είπε ότι, «ενώ πέντε φορές ζήτησα ραντεβού μαζί του, απάντηση δεν πήρα…». Αντίθετα χαρακτήρισε άριστη τη σχέση και συνεργασία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Νίκο Τσαλικίδη.

Άριστη επίσης χαρακτήρισε την συνεργασία του και με τους τρεις βουλευτές Ροδόπης.