Ξεκίνησε η Φιλαρμονική Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με μαέστρο την Ν. Μαζαράκη – Πρώτη εμφάνιση στην Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πάνω από 20 μέλη της Φιλαρμονικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Ματσίνη. Μια συνάντηση γεμάτη συγκίνηση αλλά και την ευχή η Φιλαρμονική να γίνει ακόμη πιο μοντέρνα  και σύγχρονη ώστε να προχωρήσει σε νέες πλέον βάσεις.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης καλωσόρισε τα μέλη της Φιλαρμονικής και ευχήθηκε στην επόμενη συνάντηση να είναι κι άλλα παλιά μέλη. Μάλιστα όπως ενημέρωσε την νέα μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, τους δόθηκε χώρος στον Πολυχώρο Μάνος Χατζιδάκις προκειμένου να κάνουν τις πρόβες τους, να κάνουν καλύτερη προετοιμασία και να έχουν εκεί και τα όργανά τους.

Παράλληλα στην πρώτη συνάντηση έγινε η γνωριμία με την νέα Μαέστρο της Φιλαρμονικής Νίκη Μαζαράκη που μίλησε με ενθουσιασμό για την θερμή υποδοχή που συνάντησε αλλά και την υποδομή που βρήκε σε μηχανήματα, χώρους και κυρίως, το έμψυχο υλικό με το οποίο θα δουλέψει.

Παρούσες στη συνάντηση τόσο η διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Λιάνα Καραολίδου, όσο και η προϊσταμένη εκδηλώσεων και διευθύντρια της δημοτικής βιβλιοθήκης Σοφία Αμπεριάδου.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση της με μαέστρο πλέον την εκπληκτική Νίκη Μαζαράκη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018, στην οποία μάλιστα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η νέα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.