ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Τσορλίδης: «Κρίμα για τον πολιτισμό μας! Υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης πέταξαν τη «Φωλιά του βιβλίου» στα σκουπίδια!»

Μέχρι τώρα ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης ισχυρίζονταν ότι πίσω από τις αποφάσεις του, είναι άλλοι…και αυτοί αποφασίζουν. Τώρα που ο Φανουράκης ευθέως δηλώνει ότι «δεν έχει καμία ανάμιξη» τι θα λέει; Ότι για όλα φταίει η Φένια Τσαγκάλα;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ο εκδότης του «Μ»   Πάνος Παπαδόπουλος μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» ξεκαθάρισε ότι, «δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τον νυν Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη να καταστρέψει το Ξανθιώτικο καρναβάλι …» και να ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα του Ξανθιώτικου λαού κατά το δοκούν.

-Καταγγέλλοντας ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών που φέρνει και κάποιες άλλες δαπάνες, είναι εξωφρενικά υψηλές!

….

*Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Πάνος Παπαδόπουλος, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δαπάνη της φωτογράφησης των εκδηλώσεων των Θρακικών λαογραφικών εορτών 2020 ύψους 3.193 ευρώ προκειμένου να καταθέσουνε ενδιαφερόμενες εταιρείες οικονομική προσφορά.

Με την πρόταση μάλιστα «να αγοράσει από μόνο του το κέντρο Πολιτισμού τουλάχιστον 4-5 φωτογραφικές μηχανές υψηλής ποιότητας, ώστε να εκτελεί  μόνο του το συγκεκριμένο έργο, δημιουργώντας και μια τεράστια υποδομή προς όφελος όλων των εκδηλώσεων όλο το χρόνο»

-Αυτός προφανώς για να εξυπηρετήσει κάποιες προσωπικές ή άλλου σκοπιμότητες, έκανε γαργάρα το αίτημα..! Και δεν απάντησε καν, όπως έχει υποχρέωση από το Νόμο!

(σ.σ. Αλήθεια, η Αποκεντρωμένη και ο Εισαγγελέας Ξάνθης τι λέει γι’ αυτό;)

…..

*«Κρίμα για τον πολιτισμό μας! Υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης πέταξαν τη «Φωλιά του βιβλίου» στα σκουπίδια!» σχολίασε ο συγγραφέας Αναστάσιος Τσορλίδης το γνωστό θέμα με την βιβλιοθηκούλα, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Πήραν οι υπάλληλοι του Δήμου τη “φωλιά” του βιβλίου (εικόνα) (υπαίθρια βιβλιοθήκη) και την πέταξαν στα σκουπίδια…

Κρίμα για τον πολιτισμό μας… πιθανόν η κυρία Τσολάκη (γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που όμως αυτήν τη χρονική στιγμή τη βρίσκει στην ανεργία) και “αυριανή” παρουσιάστρια του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2020 με υπέρογκη αμοιβή για λίγες ώρες έχει να δώσει περισσότερα στο πνεύμα και στη ψυχή ενός Ξανθιώτη μιας Ξανθιώτισσας απ’ όλα αυτά τα βιβλία!!!

Με καλύπτει απόλυτα για το ίδιο θέμα φυσικά ο πατέρας όλων των συγγραφέων του Νομού ΜΑΣ ο κύριος Θανάσης Μουσόπουλος.

Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω…

Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε:

” Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι…”

Εμείς στην Ξάνθη δυστυχώς έχουμε το χάρισμα να καταστρέφουμε και τις “φωλιές” των βιβλίων που σήμερα βρίσκεις ακόμα και σε χώρες που ο αναλφαβητισμός φτάνει το 60%!!!

Ο βίαιος θάνατος των βιβλίων είναι φαινόμενο που αφορά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τον φασισμό κλπ

Ειλικρινά ΣΑΣ λυπάμαι κύριοι & κυρίες του Δήμου Ξάνθης»

*Και διαβάστε και τα σχόλια απλών πολιτών στο fb για την ανάρτηση του Αναστάσιου Τσορλίδη:

Nektarios Chrisostomidis Με πόσο μεράκι τα έφτιαξε αυτά ο αείμνηστος Γιώργος Κοτούλας.. ήθελε να φτιάξει ακόμα περισσότερα με αποκορύφωμα τη βυζαντινή βιβλιοθήκη κοντά στη Μητρόπολη… κάποιοι άνθρωποι έδωσαν λεφτά από την τσέπη τους για αυτά γιατί έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά αυτό έχει τ λιγότερη σημασία… το όραμα κάποιου απλά πετάγεται στα σκουπίδια είτε γιατί δεν το κατανοήσαμε είτε γιατί δεν μπορέσαμε να το αξιοποιήσουμε… εξάλλου η δική του βιτρίνα δεν έχει λάμψη.. που να φαίνεται τουλάχιστον…

Αναστάσιος Τσορλίδης Nektarios Chrisostomidis

Τα είπες όλα Νεκτάριε και σ’ ευχαριστώ!!!

…….

*Συνεχίζω τη στήλη με ένα ενδιαφέρον δελτίο τύπου. Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Νόμου Ξάνθης ολοκλήρωσε την συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσε στην αντιδήμαρχο του δήμου Τοπείρου κ. Βαρχαρέλη.

Στην συνέχεια ο δήμος Τοπείρου ( λόγω του μεγάλου όγκου που συγκεντρώθηκαν) θα τα παραδώσει σε 4 οικογένειες με μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβίωσης, τα ονόματα των οποίων μας κοινοποιήθηκαν.

Ο σύλλογος μας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει:

-όλους εσάς που ανταποκριθήκατε άμεσα με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον, κάτι το οποίο μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη ,

– την αντιδήμαρχο του δήμου Τοπείρου κ. Βαρχαρέλη για την συνεργασία και

-την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης στο πρόσωπο του Διοικητή της για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο του συλλόγου.

….

*Με ίωση και γαστρεντερίτιδα ήταν χθες στο κρεβάτι ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Κουτελίδης και γι΄ αυτό δεν μπορούσε χθες να μιλήσει στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή του ΝΕΧΤ tv για την ερώτηση του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου.

Περαστικά του.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ