ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στον Γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ.Φραγκάκη η Σοφία Μπασματζή συνοδευόμενη από τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη

*Ξεκινάω με μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Συνοδευόμενη λοιπόν από τον δραστήριο (;) βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, με τον Γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ.Φραγκάκη συναντήθηκε χθες η διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ξάνθης Σοφία Μπασματζή.

Συγκεκριμένα με σχόλιό του στο fb ο Σπύρος Τσιλιγγίρης ανέφερε τα παρακάτω:

 «Συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Φραγκάκη παρουσία και της Υπεύθυνης του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μπασματζή με σκοπό την ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας μέσω του εμπλουτισμού των τουριστικών εμπειριών για του επισκέπτες…Συμφωνήσαμε από κοινού ότι η Ξάνθη και ο Νομός μας με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης , το Καρναβάλι , το Φυσικό Πλούτο του ορεινού και πεδινού όγκου είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός ο οποίος πρέπει να προωθηθεί και να πρωταγωνιστήσει τουριστικά στα Βαλκάνια».

-Λεπτομέρειες φαντάζομαι ότι θα μας δώσει η κυρία Σοφία Μπασματζή σε συνέντευξη τύπου στο γραφείου της. Περιμένουμε την πρόσκληση…

…..

*Πραγματοποιήθηκε χθες  στο δημαρχιακό κατάστημα Σαπών η συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η τρίτη, αφού έχουν προηγηθεί δύο συναντήσεις τους στο υφυπουργείο στην Θεσσαλονίκη  κι αυτό αποτυπώθηκε στο ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό χαρακτήρα της.

Ο Δήμαρχος ,αφού ευχαρίστησε τον κ.Θ.Καράογλου για το ενδιαφέρον του που δείχνει για θέματα του Δήμου ,κατέθεσε στοχευμένα αιτήματα και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλήματος ύδρευσης, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής

……

*Με 3.300 εκθέτες από 93 χώρες – περισσότερους από ποτέ – να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, η FRUIT LOGISTICA είναι για άλλη μια φορά η μεγαλύτερη συνάντηση των εταιρειών οπωροκηπευτικών και επαγγελματιών του πλανήτη. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Βερολίνο 5-7 Φεβρουαρίου 2020.

Εκεί βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρουφος ο οποίος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών. Ιδού και η ανάρτηση του στο fb:

Με τον υφυπουργό Οικονομικών και πολύ καλό φίλο Βεζυρόπουλος Απόστολος στην Fruit logistica στο Βερολίνο

……..

*Μια όμορφη εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης, οργάνωσε στο ταβέρνα της κ. πλατείας, το Κέντρο Λογοθεραπείας-Ψυχολογίας-Ειδικής αγωγής και Μελέτης για φιλανθρωπικό σκοπό.

Και συγκεκριμένα την ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης.

….

*Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης  Φανουράκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κ.Γιάννη Μπούτος κ.ά.

(σ.σ. Τώρα τι φιλανθρωπικός σκοπός μπορεί να προκύψει από μια εκδήλωση στην οποία πήγαν δεν πήγαν 15-20 άτομα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

…..

*Μετά την προχθεσινή εκδήλωση, η υπεύθυνη κ.Δήμητρα Εμμανουηλίδου επισκέφθηκε χθες το Γηροκομείο Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω στο fb:

«Σήμερα το μεσημέρι, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρέδωσα στο Γηροκομείο Ξάνθης ‘Ο Μέγας Βασίλειος’ τον κουμπαρά από τη χθεσινοβραδινη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Λογοθεραπείας-Ψυχολογίας-Ειδικής Αγωγής -Μελέτης.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά, μέσα από την καρδιά μου, για την υποστήριξη σας σε αυτή την πρωτοβουλία.

Συνειδητοποιώ πως όταν οι δυνάμεις των απλών πολιτών ενώνονται, μπορούν να συμβούν μικρά θαύματα».
Και του χρόνου!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αφού συνόδεψε ο βουλευτής Ξάνθης την εξαίρετη Σοφία  Μπασματζή για θέματα τουρισμού στον γραμματέα του ΕΟΤ, μήπως στις επόμενες συναντήσεις του, θα πρέπει κάτι ανάλογο να «κανονίσει» συνοδεύοντας είτε στο Υπουργείο Οικονομικών, είτε σε κάποιον άλλον οργανισμό την κυρία Κατερίνα Μαυρομάτη. Προκειμένου να συμπληρωθεί το καρέ….καθότι και οι δυο υπήρξαν κατά το παρελθόν (για να μην πω μέχρι πριν λίγους μήνες), στενές συνεργάτιδες και φίλες του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου…

Μάλιστα ο Πάνος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που μεσολάβησε και στον πρώην Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, ώστε ο εξαίρετος σχεδιαστής και ζωγράφος .Κωνσταντίνος Φυντάνης να κάνει τη μακέτα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018.

Να τα λέμε όλα…

Η ΚΑΤΙΝΑ