ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Αν λάβω σοβαρά υπόψη του «αποκαλυπτικό» σχόλιο του Τένη  Καμαρίδη ότι ο Δημαρχόπουλος επισκέφθηκε προσφάτως τα γραφεία δυο εκδοτών και το ένα ήταν αυτό του «Μαχητή», ο έτερος εκδότης ποιος είναι; Ο ίδιος; Ο κύριος Διαφωνίδης; Ο κύριος Σταύρος Βλαχόπουλος; Εγώ πάντως όχι…Μπορεί να ερωτηθεί ο Μπάμπης γιατί στο δρόμο έγινε η τελευταία μας συνάντηση!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μαθαίνω ότι και νέα συνάντηση είχε με τον Παναγιώτη Σταυρακάρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Κυβερνείο ο Πασχάλης Λύρατζης, αλλά δεν γνωρίζω για το αποτέλεσμά της!

Κι αυτό διότι από ότι ξέρω, το ψηφοδέλτιο του κυρίου Σάββα Μελισσόπουλου, στην ουσία το φτιάχνουν οι Σταυρακάρας, Αμοιράς και Φανουράκης!

-Οπότε πως είναι δυνατόν αν και ξάδερφος, να πάει μαζί του ο Παναγιώτης, αφού η συγκεκριμένη ομάδα, είναι χρόνια παρέα και το μεγάλο της όνειρο να πάρει το Δήμο Ξάνθης κρατάει εδώ και πολλά χρόνια…

Από την εποχή που και οι τρεις τους ανήκανε στο επιτελείο του κυρίου Σγουρίδη….του πανίσχυρου τότε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!

……

*Και μια και μιλάω και αναφέρομαι στον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής ιδού και ένα επίκαιρο παραπολιτικό…

Συγκεκριμένα, την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα!!!

«Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

….

*Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξακαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι οτι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

….

*Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

……

*Το ρώτησα κι άλλη φορά στην κυρία Χρύσα Ούτση, «γραφείο τύπου» της κυρίας  Κόλλια στη Ξάνθη αλλά απάντηση δεν πήρα…

-Μπορεί λοιπόν να μας πει η πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ποια ΜΕΣΑ  στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης με δική της παρέμβαση, ενίσχυσε με…»δωράκια» των 500 ευρώ; Θα είχε ενδιαφέρον…διότι κάποτε μας θεωρούσαν και «κολλητούς» της!

*Σύμφωνα με τον Τένη Καμαρίδη της  Θράκης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος ξεκίνησε και άρχισε τις επισκέψεις του σε γραφεία των εκδοτών, τάσσοντας διάφορα πράγματα για το…μέλλον!

Στα γραφεία της «Αδέσμευτης» Τένη μου δεν θα ρθεί; Που είναι και πιο άνετα και όμορφα; Μόνο στα δικά σας; Ντροπή Σου Μπάμπη! Για μια επίσκεψή σου ζούμε όλοι μας!

*Κι επειδή ο Τένης όντως σε αυτά έχει τις καλύτερες πηγές, περιμένω στις επόμενες αποκαλύψεις του να μας πει…

1.Ο κύριος Μέτιος ποιών εκδοτών γραφεία επισκέπτεται όταν έρχεται στη Ξάνθη και δεν τον επισκέπτονται αυτοί στην Κομοτηνή…

2.Ο κύριος Τσέπελης σε ποια γραφεία πήγε πριν λίγο καιρό, με αποτέλεσμα ο εκδότης να επιχειρήσει να…δελεάσει τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Παπαχρόνη να πάει μαζί του;

3.Ο κύριος Φανουράκης τίνος εκδότη τα γραφεία επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά δίνοντας τη γραμμή του;

Περιμένω όλο αγωνία!

….

*Προβάδισμα 9,1 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για τη «ΒΕΡΓΙΝΑ TV».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Interview για τη «ΒΕΡΓΙΝΑ», ένα μήνα πριν, όταν συγκέντρωνε ποσοστό 21,9%.

Στη νέα δημοσκόπηση, πέντε κόμματα φαίνεται να περνούν το 3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, με το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

 • ΣΥΡΙΖΑ 22,4%
 • ΝΔ 31,5%
 • ΧΑ 6,5%
 • ΚΚΕ 6,1%
 • ΚΙΝ.ΑΛ 6,3%
 • ΑΝΕΛ 1,9%
 • Έν. Κ. 2,3%
 • ΠΟΤΑΜΙ 1,6%
 • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,0%
 • ΛΑΕ 1,6%
 • ΕΛ.ΛΥΣΗ 2,5%
 • ΑΛΛΟ 4,7%
 • ΑΝΑΠΟΦ. 11,7%

….