ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Θέμα χρόνου να ανεξαρτητοποιηθεί η Ειρήνη Χαριτωνίδου

Το ξεκαθαρίζουμε από τώρα. Ότι θα είμαστε ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάθε είδους ΑΠΕΙΛΗ σε βάρος Υπαλλήλου του Δήμου Ξάνθης αλλά και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των υπηρεσιών. Διότι ήδη τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν στη στήλη, δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την νέα διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένο αντιδήμαρχο…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πανηγύριζε και υπερηφανεύονταν χθες στο Δήμο Ξάνθης ο αντ’ αυτού Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης για τον αποκλεισμό της «Αδέσμευτης» αλλά και του «Μαχητή» από τις δημοσιεύσεις των αρμοδιοτήτων των νέων αντιδημάρχων Ξάνθης με μια διαφορά…!

Ότι την ευθύνη της υπογραφής και της συγκεκριμένης πρακτικής, την έχει ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Τσέπελης ως υπογράφων!!!

Όταν θ’ αρχίσει να υπογράφει ο ίδιος, τότε θα δούμε και πόσο θαρραλέα θα τα λέει και θα τα διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά!

…..

*Η πρώτη δημόσια δήλωση μετά την ορκομωσία του από τον Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ ήταν λιτή και απλή, ήταν όμως ουσιαστική.

Χατζηγκενέ Ιρφάν. Ιδού και το σχόλιό του στο fb:

«Από την ορκωμοσία μου σήμερα δεσμεύομαι να συνεχίσω ακόμη πιό δυνατά, ακόμη πιο υπεύθυνα. Με αίσθημα ευθύνης, με αγάπη και αφοσίωση για τον τόπο μας οφείλουμε να συνεχίσουμε για να πάμε την Ξάνθη και την περιφέρεια ΑΜΘ πιο μπροστά»

Καλή επιτυχία Ιρφάν. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζεις να τα λές θαρραλέα και έξω από τα δόντια….

……

*Λυπάμαι που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Πρόεδρε του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, αλλά η φετινή 2η έκθεση εμένα προσωπικά μου φάνηκε κατώτερη της περσινής….

Θες η καθυστέρηση της οργάνωσης, θες η αντιπαράθεση με τον Μπάμπη Χατζημεστή…!

Πάντως η έκθεση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ και οι περισσότεροι αμφιβάλω αν γνωρίζουν τι έγινε φέτος στο γήπεδο του ΑΟΞ!

(Σ.Σ. Ευτυχώς πήγε το κλιμάκιο της Ν.Δ. το βράδυ της Τρίτης και αυξήθηκαν οι επισκέπτες…)

…….

*Την άποψη ότι θα ήταν περισσότερο χαρούμενος αν γινόταν η συνένωση του ΔΠΘ με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας κατέθεσε ο κος Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας κατά τη συνάντηση του με τις Πρυτανικές αρχές την Τετάρτη στην Κομοτηνή λέγοντας πως η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο, να συνδέσει τα Πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας.«Θέλουμε τα Πανεπιστήμια να είναι φορείς μόρφωσης και διαχείρισης ιδεών» τόνισε. Επανέλαβε ωστόσο ότι η χώρα δεν χρειαζόταν 4η Νομική Σχολή, σημείωσε ότι θεωρεί το ΣΔΙΤ πετυχημένο μοντέλο για την υλοποίηση έργων τονίζοντας πως πιστεύει πάρα πολύ στην διαπεριφερειακή συνεργασία υποσχόμενος πως θα υπάρχει συνέχεια στην άμεση επικοινωνία.

*Είναι θέμα χρόνου να ανεξαρτητοποιηθεί η Ειρήνη Χαριτωνίδου και να στηρίξει ανοιχτά την παράταξη Τσέπελη-Φανουράκη, διαδίδει παντού ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης και δεν αμφιβάλω προσωπικά καθόλου φυσικά…

Το θέμα ωστόσο είναι πολιτικό και ηθικό και αφορά κυρίως την κυρία Χαριτωνίδου…

Η οποία εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σάββα Μελισσόπουλο.

Μπορεί λοιπόν ως Χαριτωνίδου να πάει όπου θέλει και απορώ μάλιστα πως δεν πήγε από την αρχή με τον Τσέπελη, ιδιαίτερα μετά την αποπομπή του Φανουράκη…

Πρώτα όμως ας δώσει την έδρα της στη δημοτική παράταξη με την οποία και εκλέχτηκε!

….

*Δεν θα λύσω εγώ τις διαφορές και την εσωκομματική σύγκρουση στην οποία βρίσκονται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με τον πρώην υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη..

Και ειδικά μετά τα επικριτικά σχόλια του πρώην υπαλλήλου του κυρίου Στάθη Γιαννακίδη και δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου.

Άλλωστε λίγο πολύ, αναμενόμενο ήταν να αναζητεί αλλού την αιτία της μη εκλογής του ο κύριος Στάθης Γιαννακίδης…

Και σίγουρα όχι στον εαυτό του!

….

*Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο. Το πρώτο από τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Μέτιος ήταν η υλοποίηση του Σχεδίου ανάπτυξης της Περιφέρειας και η προώθηση των έργων και των δράσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Στη συνέχεια, έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή έργου.

*Ο κ. Μέτιος ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Επιτροπής για την πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Αντιπεριφερειαρχών και έγινε συζήτηση.

Το δικό μου σχόλιο; Μέχρι στιγμής η παρουσία της Ξάνθης μου φαίνεται πολύ φτωχή με τους εκλεγέντες απλά να…λιβανίζουν κάθε μέρα τον Περιφερειάρχη!

-Οπότε τι την ψάχνεις….Ας δώσουμε χρόνο στους νεοεκλεγέντες κι ότι είναι να φανεί, θα φανεί!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ